• DOLAR 34.066
  • EURO 38.079
  • ALTIN 2833.791
  • ...
HAMAS liderlerinden Meşal:  SİYONİST iSRAiLi  ASLA TANIMAYACAĞIZ
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜSEYİN GİZLİ

HAMAS liderlerinden Halid Meşal, şehid İsmail Heniyye’nin taziyelerini kabul ettikleri Doha’da yaptığı bir açıklamada, HAMAS’ın siyonist rejimi asla tanımayacağını ve bu hareketin liderleri ve komutanlarının şehid düşmesinin Filistin halkının gücünü daha da artıracağını bildirdi.

“ŞEHİDLERİN KANI ÖZGÜRLÜK VE ZAFERE GİDEN YOLU KISALTACAK”

Değerlerinden vazgeçmeyeceklerinin altını çizen Meşal, “İşgalci siyonist israili tanımıyoruz. Filistin milleti ulusal birliğini koruyacak ve direniş yolunu sürdürecektir” ifadelerini kullandı.

Meşal sözlerine şöyle devam etti:

“Düşmanlarımız derslerini almadı. 100 yıldan beri liderlerimizi şehid ettiler ama sonuç ne oldu? Ne zaman bir komutan şehid olsa, onun yerine başka bir komutan geldi. Bu mesele Filistin milletinin gücünü daha da artıracaktır. Kardeşimiz Heniyye’nin şehid düşmesi bizim için büyük bir kayıp, ancak düşman şehidlerin kanının özgürlük ve zafere giden yolu kısaltacağını bilmiyor. Yolumuza, politikamıza sahip çıkacağız, üzerimizde baskı yapılmanın faydası olmayacak. Tehditler bizi mağlup edemeyecek, değerlerimizden ve ideallerimizden zerre kadar geri adım atmayacağız.”

“KUDÜS BİZİM KIBLEMİZ VE HEDEFİMİZDİR”

Ürdün Nehri'nden Akdeniz'e kadar uzanan tarihi Filistin topraklarının Filistin milletine ait olduğunu vurgulayan Meşal, “Kudüs bizim kıblemiz ve hedefimizdir ve Filistin'de siyonistlere yer yoktur. İslam ümmetinin liderlerine, İslam ümmetinin kendi büyüklüğüne dönme zamanının geldiğini söylüyoruz. Heniyye, Gazze’deki Şati kampında halkının arasında yaşadı ve Filistin halkının sevinç ve üzüntüsüne ortak oldu” ifadelerini kullandı.

El-Hayye: Heniyye’nin Şehadeti

ÜMMETE DİRİLİŞ

HALKIMIZA İSE YENİ

BİR GÜÇ VE RUH VERDİ

HAMAS’ın önde gelen isimlerinden Halil el-Hayye, Katar'ın başkenti Doha'daki taziye evinde yaptığı konuşmada, “Şehid liderimiz, biyografisi ve ahlakıyla ilham verici oldu. Halkının ve ümmetin ilkelerine bağlı bir rehberdi ve şehadetiyle ümmete yeniden diriliş, halkımıza ise yeni bir güç ve ruh verdi” ifadelerini kullandı.

DOĞRUHABER - El-Hayye, şehid İsmail Heniyye’yi anlattığı konuşmasında hareketin yeni liderini seçmek için devam eden istişarelere ilişkin de önemli mesajlar verdi.

“İSTİŞARELER YAKINDA TAMAMLANACAK”

Heniyye’nin şehadeti sonrası HAMAS içerisinde herhangi bir boşluğun oluşmadığını vurgulayan El-Hayye, HAMAS üyelerinin ve Filistin halkının, hareketin kurumları aracılığıyla yönetildiğini ve yeni liderin seçilmesi için yapılacak istişarelerin birkaç gün içinde tamamlanacağını ifade etti.

El-Hayye, hareketin liderliğinin bir bütün olduğunu, toplantılarını ve çalışmalarını büyük bir mesuliyet bilinciyle yürüttüğünü belirtti.

“ŞEHİD, YENİDEN DİRİLİŞ RUHU VERDİ”

Şehid İsmail Heniyye hakkında bilgiler veren El-Hayye, şehidin sözleri, konuşmaları, biyografisi ve ahlakıyla ilham verici olduğunu, halkının ve ümmetin ilkelerine bağlı bir rehber olduğunu ifade ederek Heniyye’nin, şehadetiyle ümmete yeniden diriliş ruhu verdiğini vurguladı.

El-Hayye sözlerini şöyle sürdürdü:

"7 Ekim 2023'teki Aksa Tufanı Operasyonu nasıl ki, Filistin’in gasıpların elinden kurtarılmasını yakın etti, ümmetin kararlılığını ve mücadele azmini canlandırdı, onun şehadeti de bu halka ve bu halkın direnişine yeni bir ruh, yeni bir kararlılık ve yeni bir güç vermiştir."

Ümmeti birleştiren cenaze töreni hakkında da konuşan El Hayye, "Tüm ümmet onun cenaze namazını kılmak için bir araya geldi ve belki de cenaze namazı bütün ümmet tarafından kılınan başka bir lider olmadı" dedi.

‘TAZİYELERİNİ İLETEN HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUZ”

Taziyeye katılanlar hakkında da konuşan el-Hayya, “HAMAS liderliği ve Filistinli direniş grupları adına, taziyelerini sunan herkese, Katar Emiri’ne ve hükümetine, cenaze merasiminin Katar'a, ümmete ve İsmail Haniye'ye yakışır bir şekilde düzenlenmesinde emeği geçen herkese, ayrıca "yasımıza ortak olmak üzere her yerden gelen grup liderlerine, yine taziyelerini sunan tüm kişi, parti ve ülkelere de teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

“ŞEHİD LİDERİMİZİN İSTİKAMETİ ÜZERE KALMAYA SÖZ VERİYORUZ”

"Heniyye, halkımızın ilkeleri ve davası yolunda bir şehit olarak ömrünü tamamladı" diyen El-Hayye sözlerini şöyle tamamladı:

“Filistin'in kurtuluşuna kadar mücadele, cihad ve direniş yolu devam edecek. Ne ölüm bizi durdurur ne de oluk oluk akan kan irademizi kırar. Güçlü ve sağlam olan irademiz liderlerimizden bir, iki ya da üçünün şehadetiyle kırılmaz. Ümmete ‘hedeflerimize ulaşana kadar şehit komutanın gittiği yol ve istikamet üzere kalma’ sözü veriyoruz.”

Bu haberler de ilginizi çekebilir