• DOLAR 34.096
  • EURO 37.671
  • ALTIN 2746.42
  • ...
Uzmanlar: VPN (Sanal Özel Ağ) , korsan bir yazılım olduğundan bütün hesaplarınıza erişebiliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Uygulama ile ilgili konuşan Bilişim-Sosyal medya-Reklam Uzmanı Mahsun Fidan, VPN uygulamasının korsan bir yazılım olduğunu ve üçüncü şahısların telefondaki bütün hesaplara erişebileceğini dolayısıyla VPN uygulamasını indirmenin çok tehlikeli olduğunu kaydetti.

Fidan, Türkiye’de internet erişimine kapatılan Instagram’a girebilmek için birçok kişinin indirdiği VPN uygulamasından dolayı 200 kişiye yakın kişinin hesabının çalındığını vurguladı.

VPN uygulaması ile ilgili Fidan, “VPN, korsan bir yazılımdır. IP adresleri üzerinden telefonunuza erişebilen ve telefonunuz için yüzde 100 risk oluşturan bir korsan yazılımdır. Bu korsan yazılımı App Store’dan indirdiğiniz zaman bunun kurulumunda sizlerden belirli şeler istiyor. Örneğin galeri erişim konusunda izin ver diyorsunuz, ses kayıt konusunda izin ver diyorsunuz. Bunların tamamen yüklemesini yaptığınız zaman mesela bizim insanlarımız direkt hepsine izin ver deyip geçiştiriyor ama aslında ne kadar riskli olduğunu bilmiyor. Çünkü o programın, o yazılımın arka planda çalışması risk oluşturuyor.” ifadelerini aktardı.

“Müslüman olarak Instagram’a pek bir gerek duymamalıyız”

Fidan, VPN uygulamasının arka plandaki işleyişine dikkat çekerek, “Arka planda çalıştığı zaman, banka hesabına girmek isteyecek. O siteden farklı bir sahte siteye yönlendirebilir. Ama sahte bir siteye yönlendirdiği takdirde kullanıcının oraya girdiği TC kimlik ve banka şifrelerini karşı taraf tarafından bunların hepsine sahip olabiliyor. Ayrıca telefonundaki galeri fotoğraflarına erişebiliyor, WhatsApp mesajlarına erişebiliyor. Ayrıca kamera güvenliğine de erişebiliyor. Bundan ötürü VPN yazılımı, hiçbir şekilde önermiyorum. Korsan olarak tavsiye etmiyorum. Bugün Instagram’a herkesin tepki göstermesi gerekir. Bugün bizim doğumuzda büyük bir katliam oluşmakta ve bu katliamın önüne geçilmek için bazı vatandaşlarımız, daha doğrusu çoğu vatandaşımız bu paylaşımları yapmakta ve Instagram buna sansür uyguladığı için bizler de Müslüman olarak Instagram’a pek bir gerek duymamalıyız. VPN kullandığımız takdirde, Bir sabah uyandığınızda paranızda eksiklik görebilirsiniz. Veyahut sosyal medyanızdaki mesajların başka biri tarafından okunduğunu görebilirsiniz. Ayrıca gelen mesajlara haberiniz olmadan cevap verildiğini görebilirsiniz. Bundan ötürü VPN sıkıntılı bir yazılımdır.” şeklinde dile getirdi.

VPN uygulamasını indiren birçok kişinin hesabının çalındığını belirten Fidan, “Bugünlerde birçok kullanıcının sosyal medya hesaplarının çalındığı haberi ulaştı. Bundan ötürü daha fazla kişinin sosyal medya veya banka hesaplarının çalınmasını istemediğimiz için kesinlikle VPN kullanımını önermiyoruz.” ifadelerini kaydetti. (İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir