• DOLAR 34.095
  • EURO 37.648
  • ALTIN 2746.275
  • ...
VPN nedir, kullanmak güvenli mi?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Instagram'ın Türkiye'de erişime kapatılmasıyla birlikte, Instagram'a VPN kullanarak nasıl girileceği en çok araştırılan konulardan biri haline geldi. Peki, VPN nedir ve nasıl çalışır? VPN açılımı ne demek?

VPN (Virtual Private Network), internet üzerinden gizli bir bağlantı kurarak kullanıcıların internet trafiğini şifreleyen ve bu trafiği uzak bir sunucu üzerinden yönlendiren bir teknolojidir. Bu sayede, VPN kullanarak ağa bağlanan bir cihaz, fiziksel olarak bağlıymış gibi o ağ üzerinden veri alışverişi yapabilir. VPN, internet veya başka bir açık ağ üzerinden özel bir ağa bağlanmanızı sağlayan bir bağlantı türüdür.

VPN açılımı nedir?

VPN’in açılımı "Virtual Private Network" yani Türkçesi ile "Sanal Özel Ağ"dır.

VPN nasıl kullanılır?

VPN kullanmak için öncelikle telefonunuza veya bilgisayarınıza bir VPN uygulaması indirip yüklemeniz gerekmektedir. VPN uygulamasını cihazınıza kurduktan sonra, uygulamayı açarak VPN bağlantısını aktif hale getirebilirsiniz. Bu sayede, sosyal medya platformlarına ve diğer internet sitelerine kolaylıkla erişebilirsiniz.

VPN kullanarak, internet üzerindeki etkinliklerinizi gizli ve güvenli bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Bu da özellikle erişim kısıtlamaları olan durumlarda oldukça faydalı olabilir.

VPN kullananlar dikkat!

BTK tarafından Instagram'a getirilen erişim engelinin ardından, bazı sosyal medya kullanıcıları, VPN (Sanal Özel Ağ) kullanarak bu engeli aşmaya çalışıyor. Ancak uzmanlar, VPN hizmetlerinin ciddi güvenlik riskleri barındırdığı konusunda uyarıyor.

İşte özelikle ücretsiz VPN kullanmanın bazı riskleri şunlar;

Gizlilik sorunları: Ücretsiz veya güvenilir olmayan VPN sağlayıcıları, verilerinizi toplayarak üçüncü şahıslarla paylaşabilir.

Güvenlik açığı: Kötü amaçlı yazılımlar içeren VPN uygulamaları, cihazınıza bulaşarak verilerinizi çalabilir.

Yavaş bağlantı: Bazı VPN'ler internet bağlantınızı yavaşlatarak Instagram deneyiminizi olumsuz etkileyebilir.

Hukuki sorunlar: Bazı ülkelerde VPN kullanımı yasal sınırlamalara tabi olabilir.

Verilerin ele geçirilmesi için gizli servisler arasında büyük yarış var. (İLKHA)

 

 

 



Bu haberler de ilginizi çekebilir