• DOLAR 34
  • EURO 37.847
  • ALTIN 2819.954
  • ...
İstanbullular Heniyye’nin son isteğini yerine getirdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şehit İsmail Heniyye, şehit olmadan önce 3 Ağustos’ta 'Meydanlara inin' diye çağrıda bulunmuştu. Yapılan çağrıya karşılık veren İstanbullular, meydanlara akın etti.

Heniyye’nin çağrısı üzerine meydanlara inen İstanbullular, İLKHA muhabirine konuşarak duygu ve düşüncelerini paylaştılar.Heniyye’nin şehadetini tebrik eden Murat Badiş, "Şehit İsmail Heniyye’nin davası, İslam ve Kudüs davasıydı. Davası ne Filistin ne de Arap milliyetçiliğiydi. Asıl davası Kudüs’ün, Mescid-i Aksa’yı ve kutsal topraklarımızın savunmaktı. Buraya baktığımızda Müslümanların birlik ve beraberlik içerisinde hareket ettiğini gösteriyor. Bir anda bir araya geldiğimizi göstermemiz gerekiyor. Buraya katılan herkesten Allah razı olsun." dedi.“Birkaç yıl içinde Filistin özgür olacaktır”

Şehit İsmail Heniyye’nin son vasiyetini yerine getirmek adına meydanlara indiklerini belirten Nihat Cengiz, "Ne güzel bir ölüm onun için. Heniyye’ler asla bitmez. siyonist rejim ve uşaklarını şunu bilsin ki; ölümden korkmayan, ölümü bir kurtuluş olarak gören bir inancın karşısında asla başarıya ulaşamayacaklar. Biz bu dünyayı materyalist bir düşünce ile değil, tamamen Allah’ın bizi imtihan için gönderdiği canlı cansız ne varsa, hepsinin hakkını gözeterek yaşayan bir milletiz. Bu şuurla bu dünyadayız, bu şuurla göçeceğiz. Şu bilinsin ki Allah her zaman bizimledir. Bazen bizi imtihan etmek için bize küçük küçük mağlubiyetler tattırır. Bunlar asla bizi yıldırmaz. Bunlar tam tersi Uhud’da biz küçük bir cilveyle hafif bir mağlubiyet taktıysak ondan sonra asla mağlubiyet görmediysek, buda bizim için böyle olacak. siyonist rejime buradan net bir şekilde ifade ediyorum. Asla ve asla bundan sonra eskisi gibi olmayacak. Bir daha Müslümanları parçalayıp bölemeyecekler. Bundan sonra onların bile hayal edemeyeceği bir şekilde Müslümanlar davasına sahip çıkacaklar. Heniyye için sadece buruk bir üzüntü yaşıyoruz. Şunu biliyoruz ki binlerce Heniyye buradan çıkacak, binlerce Heniyye Filistin’den çıkacak. Bundan sonra asla bunun önüne geçemeyeceksiniz. Allah bizimledir. Bundan sonra hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Bu dava inşallah bu topraklardan çıkacak. Nasıl Filistin’i Osmanlı’nın bölünmesiyle Filistin’i bu hale getirdilerse, tekrar diriliş bu topraklardan başlayacak ve çok kısa bir zaman kaldı. Çok uzun değil, birkaç yıla Filistin özgürlüğüne kavuşacak.” şeklinde konuştu “Müslümanlar uyanık olsun”

Şehit İsmail Heniyye’ye karşı son görevini yapmak için meydanlara indiklerini belirten Hasan Arpacık,  "Allah şehadetini kabul etsin. Bana da Gazze’deki kardeşlerime yardım etmeyi nasip eylesin. Rabbim beni bu yolda olanlarsan etsin. Müslüman uyanık olsun. İçimizde Müslüman gibi görünen çok insanlar bunlara karşı çok dikkatli olalım. Rabbim yardımcımız olsun.” dedi.“İslam ülkelerinin bu katliama sesi çıkmıyor”

Türkiye başından beri İsmail Heniyye’nin yanında yer aldığını ifade eden Şevki Uçar, "Gönül isterdi ki Heniyye’yi yapılan suikasta 57 tane İslam ülkesinin sesi çıksın ama çıkmadı. Biz her zaman meydanlardayız. Müslümanların birlik ve beraberlik içerisinde olması lazım. İşgal rejiminin arkasında Amerika, İngiltere Fransa ve daha birçok ülke var. İslam ülkelerinin de hiçbirinin sesi çıkmıyor. Kafirler istediği kadar güçlü olsun, Allah nurunu tamamlayacaktır. Allah Müslümanlara uyanmayı naip etsin.” diye konuştu.

“Filistin için bir olmuş”

Önce Ayasofya aşkıyla yanıp tutuştukları ama şimdi de Kudüs aşkıyla yanıp tutuştuklarını söyleyen Aygün Özdaş, "Filistin’in özgür kalması için buradayız. Şehidin son vasiyeti üzerine ailemiz ile birlikte buraya toplandık. Herkes Filistin için bir olmuş. Bunun için çok heyecanlıyız. Ayasofya nasıl özgür kaldıysa, inanıyoruz ki Filistin'de özgür kalacak.” şeklinde konuştu. (İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir