• DOLAR 34.008
  • EURO 37.871
  • ALTIN 2820.65
  • ...
Diyarbakırlılar: Mahmut Abbas'ı istemiyoruz, gelecekse Halid Meşal gelsin
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Filistin İslami Direniş Hareketi (HAMAS) Siyasi Büro Başkanı Şehid İsmail Heniyye'nin şehadeti öncesinde 3 Ağustos günü için "Meydanlara çıkın" çağrısına kulak veren Diyarbakırlıların gündeminde Türkiye Büyük Millet Meclisinde Filistin yetkilisi sıfatıyla Mahmut Abbas'ın ağırlanması vardı. Mahmut Abbas'ı direnişin temsilcisi olarak görmediklerini ifade eden Diyarbakırlılar, bu davete layık olan Halid Meşal olduğunu söyledi.

Şehid Heniyye'nin3 Ağustos günü için yaptığı son çağrısına icabet eden Kudüs sevdalısı Diyarbakır halkı, meydanları hınca hınç doldurdu. Diyarbakır İslami sivil toplum kuruluşları tarafından düzenlenen yürüyüş ve basın açıklaması programına katılan vatandaşlar, duygu ve düşüncelerini paylaştı.

Türkiye Büyük Millet Meclisinde Filistin yetkilisi sıfatıyla Mahmut Abbas'ın ağırlanmasını gündemine alan Diyarbakırlılar, Abbas'ın HAMAS'ı temsil etmediği, onu bir yetkili olarak kabul etmediklerini belirterek söz konusu davete layık olanın Halid Meşal olduğuna vurgu yaptı.

Hasan Yetiştiren

"İsmail Heniyye gibi liderler bize lazım"

Başta İsmail Heniyye'nin şehadeti olmak üzere son günlerde yaşanan gelişmeler hakkında düşüncelerini paylaşan Hasan Yetiştiren, "Allah, İsmail Heniyye gibi liderleri başımıza çıkarsın. Onun şehadeti inşallah ümmetin uyanışına sebep olur. Gerçekten onun gibi liderler bize lazım. İslam ülke liderlerinin cesur olmalarını istiyoruz. Küçücük bir 8 milyonluk siyonistin 2 milyar insana kan kusturması gerçekten kabul edilemez. Onun için yöneticilerimizin biraz daha cesaretli davranmalarını istiyoruz." dedi.

Mehmet Sezin

"İsmail Heniyye'nin şehadetinden sonra tüm İslam ülkelerinin liderlerinin kendilerine gelmesi lazım." diyen Mehmet Sezin, "Amerika kongresinde domuz sürülerinin yaptıkları alkıştan sonra bunlar şımarıp lider katliamlarına başladı. Bazı liderler hariç, diğer İslam ülkelerinin liderlerini toplasak bir İsmail Heniyye çıkmaz. İsmail Heniyye, cesareti ve dik duruşuyla İslam liderlerine örnek; dosta cesaret, düşmana korku veren bir liderdi. İslam ülkelerinin liderlerinin bir olmaları, israille tüm diplomatik ilişkileri kesmeleri lazım. Bizim Sayın Cumhurbaşkanından ricamız; israille tüm ilişkileri kesmeleri, konsoloslukları çekmeleri, İncirlik ve Kürecik üslerini kapatmalarıdır." ifadelerini kullandı.  

Muhammed Hüseyin Demir

"Mahmut Abbas israil ve amerikanın kuklasıdır"

İfadelerine İsmail Heniyye'nin şehadetini tebrik ederek başlayan Muhammed Hüseyin Demir, "Şehadeti mahzun oldu çünkü küçüklüğümüzden beri direnişi, Filistin davasını ondan öğrenmiştik, her şeyde en ön safta o vardı. Zaten kendi ailesini de en önde bu uğurda feda etti ve kendisi de canını verdi. Allah bize de onun yolunu sürdürmeyi nasip etsin." şeklinde konuştu.

Mahmut Abbas'ın Türkiye'ye davet edilmesi konusuna da değinen Demir, "Mahmut Abbas'ın gelişini pek müspet bulmuyorum. Mahmut Abbas yerine Halid Meşal veya başka bir HAMAS lideri gelebilir. Nihayetinde Filistin konusunda gerek israile karşı yumuşak tavrı gerek zamanında HAMAS'a karşı tutumundan ötürü Mahmut Abbas'ın gelmesini doğru bulmuyorum." ifadelerine yer verdi.

İsmail Çiftçi

"Mahmut Abbas'ın Türkiye'ye gelmesini istemiyoruz" ifadesiyle Abbas'ın varlığını reddeden İsmail Çiftçi ise şunları söyledi:

"Çünkü o israil ve amerikanın kuklasıdır. Onu başa getiren de israil ve amerikadır. Allah-u Teala israilin belasını versin. Allah'ın izniyle zaferi kazanacak olan Müslümanlardır." (İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir