• DOLAR 33.999
  • EURO 37.838
  • ALTIN 2820.614
  • ...
Toplumun her kesiminden İsmail Heniyye’nin çağrısına destek geldi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şehit İsmail Heniyye’nin meydanlara inin çağrısına her kesimden destek geldi ve tüm Türkiye de milyonlarca insan meydanlara indi. Meydanlara inan STK temsilcileri, gazeteciler ve parti yetkilileri, İLKHA muhabirine konuşarak İsmail Heniyye’nin şehit edilişinin ümmetin dirilişine vesile olması temennisinde bulundular.  "Bugün tüm İslam alemi şehit İsmail Heniyye’nin çağrısı üzerine meydanlarda toplandılar." diyen AK Parti Uşak Milletvekili Fahrettin Tuğrul, "Heniyye’nin şehadetiyle kalbimiz buruk ama Heniyye istediğine kavuştu. İsmail Heniyye şehitler kervanına katıldı. Allah Rahmet eylesin. Bizlerde Türkiye’de ki Müslümanlar olarak, birgün mutlaka Filistin’in özgür olacağına inanıyoruz. Gençlerimiz bu bilinç ile yaşıyorlar.  Bundan 14 sene evvel Gazze’de Allah İsmail Heniyye ile tanışmayı bizlere nasip etti. O zaman onlarla konuştuğumuz zaman bize, ‘sadece Allahtan korktuklarını ve zaferin onlara ait olduğuna inanıyorlardı.’ Bizler de buna inanıyoruz. Cumhurbaşkanımız bütün gücüyle işgal rejimi ile mücadele ediyor. Bizler onun yaptığı mücadelenin arkasındayız. Bu zulmün bitmesi için elimizden geleni yapacağız. Zalimlerin yaptıkları asla yanlarına kar kalmayacaktır. İnsanlık var olduğu mühletçe zalimler her zaman hesap vermişlerdir.” şeklinde konuştu. “Ümmete zarar verdikleri yerde tekrardan ümmeti bir araya getirdiler”

Halkın akın akın meydanlara geldiğini söyleyen Filistin Vakfı Koordinatörü Saadet Gelenbe, "Şehit İsmail Heniyye, şehit olmadan önce sanki şehit olacağını biliyormuş gibi halkı meydanlara çağırdı. siyonizm’e karşı haykırın ve Gazze halkının yanında durun dedi. Elhamdülillah insanlar bu çağrıya uydu ve akın akın geliyorlar. İşgalci Netanyahu’nun amacı bir güç gösterisiydi. İsmail Heniyye’yi şehit ederek bir güç gösterisi yapacağını zannediyordu ama istediği gibi olmadı. Çünkü bizim liderlerimiz ölür ama davamız ölmez. Liderlerimiz şehit olur ama ardından birçok lider bırakarak şehit olurlar. Gençlerimiz akın akın yetişiyor. Farkında değiller ama ümmete zarar verecekleri yerde tekrardan ümmeti bir araya getirdiler. Bu şehadet bizi diriltecek inşallah. Ben Heniyye’nin şehit olduktan sonra bir paylaşım yaptım. 'Bu çağrı ümmeti diriltir mi?' şeklinde. Elhamdülillah diriltti.” diye konuştu.“İsmail Heniyye’nin şehit oluşu direnişi daha ileri seviyeye götürecektir”

 İstanbul halkının bu çağrıya cevap verdiklerini belirten Gazeteci-Yazar Hasan Sabaz, "Bu çağrı elhamdülillah Türkiye’nin her tarafında karşılık bulmuş. İsmail Heniyye, Filistin davası için önemli işler yaptı. Bu direnişin kuruluşunda Şeyh Ahmet Yasin ile birlikte rol aldığını, sürgünler yaşadığını biliyoruz. Bu çağrı çok önemlidir. Sadece İslam dünyasına yapılan bir çağrı değildi. Bütün dünyaya yapılan bir çağrıydı. Bu çağrıya insani değerlerini kaybetmemiş insanların cevap vermesi önemliydi. Umuyoruz ki bundan sonraki süreçte İsmail Heniyye’nin şehit oluşu direnişi daha ileri seviyeye götürecek. Gazze ve Kudüs’ün kurtuluşuna vesile olacağını umuyoruz." şeklinde konuştu.“İsmail Heniyye, Peygamberimize layık olabilmek için mücadele etti”

Sahabeleri göremediklerini ama İsmail Heniyye’nin sahabe gibi yaşamayı herkese gösterdiğini söyleyen Gazeteci-Yazar Abdurrahman uzun ise, "İsmail Heniyye bir mücahit Müslüman gibi yaşadı ve o şekilde de şehadet mertebesine ulaştı. İsmail Heniyye, kazanmak için mücadele etmedi. Allaha, Peygambere ve mübarek topraklara layık olmaya gayret etti ve layık oldu. Belki şu anda bir şeyler yapamıyoruz ama yarın mahşerde ‘Ya Rabbi! Biz mazlumun yanında, zalimin karşısındaydık’ diyebilmek için şu anda bütün Müslümanlar sokaktalar. Şu anda Ayasofya’da toplandık inşallah bir gün Mescid-i Aksa'nın gölgesinde toplanacağız.” diye konuştu.  (İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir