• DOLAR 34.155
  • EURO 37.979
  • ALTIN 2882.929
  • ...
Zaharova: Ukrayna’nın Avrupa’ya Rus petrolünü kesmesi ABD'nin çıkarına
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AB'nin Ukrayna'ya Rus petrolünün transit geçişinin yasaklanmasını tavsiye etmesinin Brüksel'in ABD enerji kaynaklarına tamamen bağımlı olmasını isteyen ABD'nin çıkarına olduğuna dikkat çeken Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Macaristan Dışişleri Bakanı Peter Szijjarto'nun transit yasağının Brüksel'den koordine edildiği yönündeki açıklamasını bu şekilde yorumladı.

Szijjarto’nun sözlerini Rus haber ajansı TASS’a değerlendiren Zaharova, “Washington'un Brüksel'in arkasında olduğunu da eklemek isterim” ifadesini kullanırken, Amerikan derin devletinin, AB'nin ABD’ye ait enerji kaynaklarına tam bağımlılığına ihtiyaç duyduğunu vurgulayarak, “Bu, Washington'a ekonomik avantaj ve AB'nin siyasi olarak kontrol edilebilirliğini garanti ediyor. AB ülkelerinin Rusya ile yaptığı uzun vadeli anlaşmaların ABD tarafından bu kadar nefretle karşılanmasının nedeni de budur. Kuzey Akım’lar da bu yüzden baltalandı” diye konuştu.

Daha önce Ukrayna, Kiev'in şirketi kara listeye alması nedeniyle Rus petrol devi Lukoil’e ait petrolün kendi toprakları üzerinden Macaristan ve Slovakya'ya transit geçişini durdurmuştu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir