• DOLAR 33.99
  • EURO 37.88
  • ALTIN 2821.572
  • ...
Siyonist işgal rejimi, 10 bin Filistinliyi alıkoydu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Filistin Esirler Cemiyeti ile Filistin Kurtuluş Örgütüne bağlı Esirler ve Serbest Bırakılanlar Heyeti, işgal rejiminin 7 Ekim 2023'ten bu yana alıkoyma işlemlerine ilişkin açıklama yaptı.

Açıklamada, Ağustos 2024'ün başına kadar siyonist işgal rejimi cezaevlerinde bulunan toplam tutuklu sayısının yaklaşık 9 bin 900 olduğu belirtildi.

Tutuklular arasında 250'sinin çocuk, 86'sının kadın olduğu belirtilen açıklamada Gazze'ye yönelik saldırılarda bin 584 Filistinlinin esir alındığı bilgisine yer verilerek, bu rakamın Gazze'den alıkonularak işgal ordusunun yönettiği kamplarda bulunanları içermediği ifade edildi.

93 gazetecinin de alıkonulduğu belirtilen açıklamada, bu kişilerden 6'sının kadın olduğu ve 55'inin halen cezaevinde tutulduğuna işaret edilerek, 17'sinin idari tutukluluk kapsamında olduğu kaydedildi.

Açıklamada, "Gazze'den alıkonulduktan sonra kimlikleri açıklanan 20 kişi öldü. İşgal ordusu tarafından cezaevlerinde katledilerek henüz kimliği açıklanmayan onlarca kişi daha bulunuyor." denildi. (İLKHA) 



Bu haberler de ilginizi çekebilir