• DOLAR 34.008
  • EURO 37.871
  • ALTIN 2820.65
  • ...
Mardin ve ilçelerinde halk Şehid İsmail Heniyye’nin son vasiyetini yerine getirerek meydanlara indi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İşgalci siyonistlerin 7 Ekim Aksa Tufanı’ndan beri Filistin'de yaptığı 300’üncü günü olmasıyla soykırımı protesto etmek ve Filistin İslami Direniş Hareketi (HAMAS) Siyasi Büro Başkanı Şehid İsmail Heniyye'nin şehadeti öncesinde dünyadaki tüm vicdan sahiplerine 3 Ağustos günü için "meydanlara çıkın" çağrısına tüm dünyada olduğu gibi Mardin, Kızıltepe ve Nusaybin ilçesinde de halk, sloganlar eşliğinde meydanlara indi.

Şehid İsmail Heniyye'nin son vasiyetini yerine getirmek için Mardin 15 Temmuz Şehitler Parkında, Kızıltepe Kenan Kösen Camii önünde ve Nusaybin Zeynel Abidin Camii’nde Sivil Toplum Platformu ve Peygamber Sevdalıları öncülüğünde bir araya gelen halk, Gazze ve Filistin'de yaşanan vahşetin son bulması için meydanlarda yürüdü.

Mardin

Mardin’de saat 20.00’da Eski AVM'den başlayan yürüyüş, 15 Temmuz Şehitler Parkı’nda son bularak önemli açıklamalarda bulundu.

Yürüyüş etkinliğine birçok STK ve siyasi parti temsilcileri de katılım gösterdi.

Halka hitap eden Dr. Öğretim Üyesi Abdülaziz Kıranşal, Arap liderlerine seslenerek damga vuran çağrı ve mesajlarda bulundu.

Kıranşal, “Bugün eğer utanacak birileri varsa tanklarıyla, toplarıyla, ordularıyla bir adamı koruyamayan 57 İslam ülkesi utansın. Eğer bugün utanacak birileri varsa, siyonist İsrail'in lideri Netanyahu, bütün dünyayı özgürce dolaşırken, Amerika'ya giderken, meclisinde 57 kez ayakta alkışlanırken, burnu bile kanamadan memleketine dönerken, bizim liderlerimiz dünyada özgürce dolaşamıyorlarsa, en korunaklı olmaları gereken yerde bombayla paramparça ediliyorlarsa oradan cesetleri kendi memleketlerine Filistin topraklarına bile defnedilemiyorsa buna vesile olan hiçbir şey yapamayan ve o şehidin arkasından sadece taziye yayınlayan İslam ülkelerinin liderleri utansın. O yüzden adil şahitler olarak, hakkı ayakta tutması gereken Müslümanlar olarak özellikle bugün her biriniz sosyal medyada İslam düşmanları, İsmail Heniyye'nin fotoğrafını paylaşmamıza bile izin vermiyorlar, yasaklıyorlar. Bir fotoğrafı bile paylaşmamıza izin vermiyorlar. Kendi davalarına bu kadar sahip çıkıyorlar. Onlar bir fotoğrafa bile izin vermezken bizim ülkemizde dahil İslam ülkelerinin topraklarından siyonist İsrail'e neden hala petrol akıyor? Bizim ülkemizde dahil olmak üzere İslam ülkelerinin topraklarında neden hala NATO üsleri açık bir şekilde duruyor? Bizim ülkemizde dâhil olmak üzere İslam ülkeleri bugün neden bu katillerle, bu siyonistlerle tüm diplomatik ilişkilerle devam ediyorlar? Bizim ülkemizde dahil olmak üzere İslam ülkeleri neden hala siyonistlerin çifte vatandaşlığına müsaade ediyorlar.” şeklinde konuştu.

Kıranşal konuşmasına şöyle devam etti: “O yüzden buradan diyoruz ki Siyonist İsrail neden dursun? Neden katliamlarına son versin? Siyonist İsrail bu katliamları yaptıktan sonra para mı kaybediyor? Hayır. İtibar mı kaybediyor? Hayır. Gıda krizi mi yaşıyor? Hayır. Petrol krizi mi yaşıyor? Hayır. Siyonist İsrail neden dursun? O yüzden Bugün Müslüman halklar olarak, sivil toplum örgütleri olarak, aklıselim insanlar olarak Siyonist İsrail'i kınadığımız gibi İslam liderlerine çağrıda bulunmak zorundayız. 20 bin çocuğumuz şehit edildi. 20 bin kadınımız şehit edildi. 80 bin Müslüman kardeşimizin evi yıkıldı. Fakat sizden laftan ve kınamadan başka bir şey görmüyoruz. Müslüman Arap liderleri şu bilmeli ki Kudüs düşerse, Filistin düşerse, Gazze düşerse sizlerde o koltuklarınızda oturamayacaksınız. Bunu buradan açıkça ilan ediyoruz.”

Nusaybin

Mardin’in Nusaybin ilçesinde, İran’da uğradığı suikast sonucu hayatını kaybeden HAMAS Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye’nin, hayatını kaybetmeden önce 3 Ağustos'ta tüm dünyayı meydanlara davet etmesi üzerine tarihi Zeynel Abidin Camii’nde toplanan grup, siyonist rejimi protesto etti.

HAMAS Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye suikasta uğramadan önce 3 Ağustos'ta tüm dünyayı meydanlara davet etmesi üzerine Nusaybin ilçesindeki tarihi Zeynel Abidin Camii’nde Peygamber Sevdalıları Platformu öncülüğünde toplanan halk, siyonist rejimi protesto etti.

Grup adına basın açıklamasını okuyan Musa Er, “HAMAS lideri, Şehit Mücahid İsmail Heniyye’nin 3 Ağustos’ta Gazze halkıyla dayanışma için, tüm vicdan sahibi insanları dünya genelinde gösterilere katılım daveti üzerine bir araya gelmiş bulunuyoruz. Bu vesileyle İslam Ümmetinin onuru aziz şehidimizin şahadetini tebrik ederiz. Bu buluşmaların Gazze halkının ve esirlerin sesi olması, Gazze halkına uygulanan zulmün durdurulması ve esirlerin insanca koşullara kavuşturulmasına bir çağrı olmasını Yüce Rabbimizden diliyoruz.” ifadelerini aktardı.

Program, duaların ardından sona erdi.

Kızıltepe

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde de Şehit İsmail Heniyye’nin son vasiyetini yerine getirmek için büyük bir kitle ile meydanlara inerek, yürüyüş ve basın açıklaması yapıldı.

Cumhuriyet meydanından başlayan yürüyüş, Kızıltepe İlçe Otogarında son buldu. Burada yapılan basın açıklamasını Kızıltepe Peygamber Sevdalıları Başkanı Yusuf Oktay okudu.

Her gün masum siviller kurşunave bombalara maruz kalırken bütün dünyanın sessizlik rolü oynadığını belirten Oktay, “Biz Allah'a aidiz ve kuşkusuz O'na döneceğiz. Yiğitler diyarı Gazze 300 gündür terörist İsrail ve yahudi işgalciler tarafından tarumar edilirken, sokaklarda her gün masum siviller kurşuna dizilirken, on yaşındaki çocuklar tutuklanırken, hatta doğmamış bebekler daha annesinin karnındayken şehit edilirken, kardeşlerimiz diri diri yakılırken, Avrupa ülkelerinde bile yüz binlerce vicdan sahibi insan bu zulüm ve katliama sessiz kalmayıp meydanları doldururken, biz Müslümanlardan adeta ölüm sessizliğine bürünerek, hiçbir şey yapmadan evinde oturmasını beklemek, kabul edilebilecek bir şey değildir. Hiç kimse bizden öyle bir zilleti kabul etmemizi beklemesin. Kıymetli Kızıltepeliler bunca zamandır çeşitli platformlarda İsrail’in zulümlerini tel’in etmek için birçok kez toplandık, zalimlere karşı nefretimizi haykırdık. Kardeşlerimizin acısını yüreğimizde, hissederek duaya durduk, kıyama kalktık. Bugün ise Filistin’in yiğit evladı, Şehid İsmail Heniyye’nin, Allah onu yüce katına çağırmadan önce dünya Müslümanlarına yapmış olduğu son çağrısı üzerine toplanmış bulunmaktayız. 31 Temmuz Cumartesi günü, yüce ve asil bir lider daha kaybettik, korkusuz mücahit, davasına Gönülden inanmış bir mümin olan İsmail Heniyye, Alçakça bir saldırı sonucu Şehid Olmuştur, emanetini Rahmeti Rahmana teslim etmek suretiyle, Şeyh Ahmet Yasin ve Abdülaziz el- Rantisi’nin Aziz davasını takip ettiğini göstermiş ve şehitler kervanına katılmıştır.” ifadelerini kullandı.

Gazze’ye yardımların gitmediği iddialarının doğru olmadığını belirten Oktay, “İnsi ve cinni şeytanların,  ‘gönderdiğiniz yardımlar onlara ulaşmaz, boşuna gönderiyorsunuz” telkinlerine aldırış etmeden dilediğiniz herhangi bir yardım kuruluşu ile Gazze’ye yardımlarınızı ulaştırın. Gönderilen hiçbir yardımın boşuna olmadığını,  Gazze’deki kardeşlerimizin yaralarına merhem, sofralarına aş ve mücahitlere silah olduğunu unutmayınız. Müslümanların Filistin davasına gerekli önemi ve önceliği vermesi, tüm maddi olanak ve manevi desteğini mücahitlerin hizmetine sunması şarttır. Kudüs ve mescidi aksa için gayret göstermek imanımızın ve insanlığımızın bir gereğidir. Bu nedenle diyoruz ki! HAMAS’a selam boykota devam, demekten bıkmak yok. Bir Müslüman olarak, Filistin için yapabileceğimiz dört şey; katil İsrail mallarını boykot etmek, dua, az-çok demeden maddi destek, yapılan bu acımasız zulmü her tarafa yaymak suretiyle, herkesin bu duyarlılıkta olmasını sağlamaktır.” şeklinde kaydetti. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir