• DOLAR 34
  • EURO 37.847
  • ALTIN 2819.954
  • ...
Gaziantep’ten Şehit İsmail Heniyye'nin çağrısına büyük destek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şehadet makamına erişmeden önce İslam ümmetine seslenen Heniyye “Bütün Arap halkını ve İslam ümmetini meydanlara inmeye davet ediyorum.  Bütün başkentlerde, bütün şehirlerde meydanlara inin. Sesinizi yükseltin ki bu düşman zelil olsun geri adım atsın.” çağrısında bulunmuştu. 

Şehit İsmail Heniyye’nin vasiyete dönüşen çağrısına destek vermek amacıyla halk, Gaziantep Ulu Camii'nden tekbirler ve sloganlar eşliğinde 15 Temmuz Demokrasi Meydanına yürüdü.

Gaziantep Kudüs Platformu öncülüğünde meydanlara inen yüzlerce kişi 15 Temmuz Demokrasi meydanında tekbirler ve sloganlar atarak Şehit İsmail Heniyye ve Gazze halkına olan desteklerini yeniledi.

Tekbirler ve sloganların ardından program, Hafız Mesut Omaç’ın kelamların en güzeli olan Kur-an-ı Kerim tilaveti okumasıyla başladı.

Şehit Heniyye’nin çağrısına destek amacıyla toplanan halka selamlama konuşmasında seslenen ÖNDER Gaziantep Şube Başkanı Yemliha Aksoy, “Bugün Şehit lider İsmail Heniyye'nin son çağrısı son vasiyeti üzerine Gazze kıyamı için meydanlardayız. 7 Ekim’den bu yana İsrail'in Gazze’de yaptığı katliam her gün artarak devam ediyor. Son olarak geçtiğimiz günlerde Gazze direnişinin sembol isimlerinden HAMAS Lideri İsmail Heniyye’nin Tahran'da şehit edilmesi gönüllerimize bir ateş gibi düşmüş ve İslam âleminde her evin Şehidi olarak kalplerimize nakış olmuştur. Katliamın ilk gününden beri bir seyirci gibi mağdurların katliamını izleyen dünya ülkeleri İsmail Heniyye’nin şehit edilmesi ile tek bir somut adım atmamıştır.” ifadelerini kullandı.  

HAMAS Siyasi Büro Başkanı Şehit İsmail Heniyye’nin çağrısına kulak veren yüzlerce kişiye seslenen Memur-Sen Gaziantep İl Başkanı Müslüm Göral, “Siyonist İsrail rejimi 7 Ekim’den bu yana Gazze'de e insanlık tarihinin en korkunç soykırımını gerçekleştiriyor. 40.000 kardeşimizi alçakça katletti. Yüz binden fazla kardeşimiz de yaraladı. Gazze şeridinde ayakta kalmış tek bir şehir, tek bir mahalle kalmadı. siyonist katiller ABD’den aldığı güçle barış ve ateşkesin en büyük umudu olan asil bir lider, korkusuz bir Mücahit Gazze davasına ömrünü adamış İsmail Heniyye’yi gözlerimizi dolduran, bileklerimizi sıktıran ve yüreklerimizi kahreden elim suikastle şehit ettiler. Şehidimize Allah'tan rahmet ümmetimize başsağlığı diliyoruz.” dedi. 

Göral, “Onlar Heniyye’yi öldürdüklerini sanıyorlar. Oysa Allah yolunda öldürülenler ölüler değildirler ve onlar rabbimizin katında rızıklandırılmaktadırlar. Onlar bu suikastler ile direnişi durduracaklarını, Filistin direncini kıracaklarını, özgürlüğe olan inancı yok edeceklerini sanıyorlar. Ama yine yanılıyorlar ve yanıldıklarını gün gelecek görecekler. Şehit Heniyye’nin dediği gibi suikastlerin direniş güçlerini, HAMAS’ı, Filistin halkını zayıflatacağını düşünenler büyük bir yanılgı içindedirler suikastler direnişi, Filistin halkını ve mücadeleyi yükseltmeye teşvik edecek güçlendirecektir diyordu.” ifadelerini kullandı. 

Bütün dünya bilsin ki İsrail bizim için devlet değil terör örgütüdür diyen Göral, “Bir terör örgütüne nasıl muamele edilmesi gerekiyorsa öyle muamele edilmelidir. İsrail bizim için emperyalizmin tetikçisi, yağmacısı, gasp çetesidir. İsrail yalanın, alçaklığın, namussuzluğun örgütlü biçimidir. Biz onların ne kadar korkak olduklarını, ihanetle yoğrulmuş ruhlarını çok iyi biliyoruz. Onlar ancak eman altında olanları öldürürler. Onlar sanıyorlar ki akıttıkları kan yanlarına kalacak, sanıyorlar ki bu zulüm devran’ı böyle sürüp gidecek. Andolsun ki yanılıyorlar çünkü biz biliyor ve inanıyoruz ki zulüm ile abad olanın ahireti berbat olur.” dedi.

Göral, “Andolsun biz bu hesabı kapatmayacağız. Bebek katili vahşiler, soykırımcı Siyonistler, işbirlikçi emperyalistler döktükleri kanda boğulmadıkça durmayacağız. ABD ve siyonist işgal çetesi Filistin’den defolana kadar susmayacağız. Filistin toprakları Filistin halkınındır, bir çakıl tanesinde bile meşru bir hakkı olmayan, Filistin’deki bir zeytin ağacı kadar bile tarihi olmayan İsrail, 139 ülkenin tanıdığı başkenti Kudüs olan Filistin Devleti’nden defolup gitmelidir.” ifadelerini kullandı.

Susmak vahşetin ortağı olmaktır diyen Göral, Bizler Gaziantep’ten bütün uluslararası topluma dünyanın vicdanı kararmamış liderlerine sesleniyoruz. Soykırımın durdurulması bu vahşete dur denilmesi için uluslararası dengelere, real politikaya, ulusal çıkarlara daha ne kadar kurban verilmesi gerekiyor. Caddede yaşanan soykırım bir an önce durdurulmalıdır.  

Göral, “Derhal ateşkes sağlanmalı ilaç ve gıda başta olmak üzere insani yardımın acilen önü açılmalıdır. ABD ve diğer ülkelerin soykırıma silah desteği durdurulmalıdır. Buradan insanlığın vicdanına sesleniyoruz soykırımın durdurulması için bütün insanlık ayağa kalkmalı meydanlar, sokaklar, caddeler Özgür Filistin sloganları ile inletilmeli, liderlere baskılar yapılmalıdır. Buradan İslam ülkelerine sesleniyoruz. Gün zulme siyonizm’e emperyalizme karşı bir olma, vahdet şuuru ile bir araya gelme, insanlığın sesini yükseltme, mazlumlara masumlara sahip çıkma günüdür. Yaşasın nehirden denize Özgür Filistin kahrolsun İsrail.” şeklinde konuştu.

Düzenlenen program, İlahiyatçı-İmam Hatip Arif Elmascı’nın yapmış olduğu duanın ardından sona erdi.

Şehit Heniyye’nin vasiyetine destek vermek amacıyla düzenlenen programa; birçok siyasi parti, Gaziantep’te bulunan sivil toplum kuruluşları ve gencinden yaşlısına çoluğundan çocuğuna birçok Gaziantepli vatandaş katıldı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir