• DOLAR 34.008
  • EURO 37.871
  • ALTIN 2820.65
  • ...
Türkiye halkı Şehit İsmail Heniyye'nin son çağrısına icabet etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siyonist suikast sonucu şehit edilen HAMAS Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye, 3 Ağustos Cumartesi günü için, tüm Arap, İslam ve dünya ülkelerini, Gazze halkına ve işgal hapishanelerindeki Filistinli esirlere destek olmak adına meydanlara inmeye çağırmıştı.

Şehit Heniyye'nin bu çağrısına Türkiye geneli tüm şehirlerde yoğun katılım sağlandı. STK ve siyasi partilerin organizasyonuyla şehirlerdeki önemli meydanlarda toplanan halk, ellerinde Filistin bayrakları ve dövizlerle yürüdü. Yürüyüş sırasında sık sık direnişe lehine destek sloganları atan halk, işgal rejimini ve soykırımını telin etti.

Kentteki yürüyüşlerin ardından düzenlenen basın açıklamalarında 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'nde devam eden işgal rejimi saldırılarında 40 bin kişinin şehit olduğu, 100 bin kişinin de yaralandığı belirtildi.

ABD ve Batının işgal rejimine verdiği destekle Gazze'de soykırımın işlendiğine dikkat çekilen açıklamalarda, İslam ülkelerinin ise soykırıma karşı ciddi bir duruş ortaya koyamadığı belirtildi.

HAMAS Siyasi Büro Şefi İsmail Heniyye'nin, siyonist suikast sonucu şehit edildiği belirtilen açıklamalarda, Heniyye'nin şehadetinin direnişi asla akamete ve yılgınlığa sevk edemeyeceği; direnişin mutlaka galip geleceği ifade edildi.

İstanbul

Türkiye'deki katılımın en yoğun olduğu şehir İstanbul oldu. Peygamber Sevdalıları ve Özgür Kudüs Platformu öncülüğünde Beyazıt Meydanı'nda bir araya gelen binlerce kişi, ellerinde Filistin direnişine destek mesajları içeren pankart ve dövizlerle Ayasofya Meydanı'na kadar yürüdü.

Yürüyüşte, Şehit İsmail Heniyye'nin posterlerinin yanı sıra "Bu dava çok büyüktür en iyilerimizi feda etmek gerekir" yazılı dev branda açıldı.

Yol boyunca işgal rejimini telin eden ve direnişe destek veren sloganlar atan binlerce kişi, yürüyüş güzergahında bulunan boykot listesindeki zincir restoranların önünde ıslık çalarak ve boykota dikkat çekerek protestoda bulundu.

Yürüyüşün ardından binlerce kişi Ayasofya Meydanı'nda düzenlenen Filistin'e Destek Platformu öncülüğünde düzenlenen "Şehit Heniyye'den Son Çağrı" mitingine katılım gösterdi.

Mitingde bir konuşma yapan HAMAS yetkililerinden Talal Nassar, "Bu dava bugün bütün ümmetin omuzlarında devam ediyor. O tertemiz kanıyla imkansızı bilmeyen bir ümmetin var olduğunu gösterdi. O gitti ama bizler onun yolunda, Resul’ün yolunda devam ediyoruz, Filistin’in fethine doğru yürüyoruz. Bu direnişin İslam baki olduğu sürece devam edeceğini ve ümmetin omuzlarında yükselecek. Bu dava Sultan Abdülhamit'in davası ve her bir Müslümanın davasıdır. Buradan israile ve tüm dünyaya mesajımız var. Biz Filistinliler bir ağacın kök saldığı gibi toprağa kök salmışız. Kimse bizi oradan sökemez. İsmail Heniyye, evlatlarını, torunlarını bu yolda feda etti. Kendisi de bu davaya feda oldu. Bunu gören bizler o topraklarda kök salmaya devam edeceğiz." diye konuştu.

Ankara

Şehid İsmail Heniyye'nin son vasiyetini yerine getirmek için Ankara'nın Çankaya ilçesinde bulunan Tuğba Altınok Camii'nde, Ankara Filistin Dayanışma Platformu öncülüğünde bir araya gelen Kudüs aşığı Ankaralılar, Filistin'de yaşanan soykırımın son bulması için işgalci ABD Büyükelçiliği önüne doğru yürüdü.

HÜDA PAR Genel Başkan Vekili ve Gaziantep Milletvekili Şahzade Demir, Mersin Milletvekili Faruk Dinç, AK Parti Milletvekili ve Müzisyen Yücel Arzen, HÜDA PAR Ankara İl Başkanı Ahmet Karaarslan, Kudüs ve Tarihimiz Derneği (KUTAD) Ankara Şube Başkanı Filistinli Gazeteci-Yazar Dr. Zahir Elbek, Ankara Filistin Dayanışma Platformunu oluşturan STK temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ve on binlerce Kudüs aşığı halkın katılımıyla gerçekleşti.

Yürüyüş sonrası Program Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Şehid İsmail Heniyye'nin büyük oğlu Abdusselam Heniyye Katar'dan telefon bağlantısıyla katılımcılara hitap etti.

Bir grup genç tarafından ABD elçiliği önünde siyonistlerin bayrağı yakıldı.

Diyarbakır

Diyarbakır'da bir araya gelen İslami sivil toplum kuruluşları merkez Kayapınar ilçesinde yürüyüş düzenledi, basın açıklaması yaptı.

Merkez Kayapınar ilçesi Fırat Bulvarında toplanan Kudüs sevdalısı Diyarbakırlılar, basın açıklamasının yapılacağı Yenihal Köprülü Kavşağına doğru yürüyüşe geçti.

Yenihal Köprülü Kavşağında kısa bir selamlama konuşması yapan Doç. Dr. Fikret Özçelik, Müslümanların tüm tefrika ve ayrılıkları bir kenara bırakıp işgal rejimine karşı bir olması gerektiğini belirtirken HÜDA PAR'ın soykırım suçuna karışanların yargılanmasını içeren kanun teklifinin Meclis'te kabul edilmesi ve Filistin direnişinin temsilcisi olarak Mahmut Abbas yerine Halid Meşal'in davet edilmesi yönünde hükümete çağrıda bulundu.

Sakarya

Sakarya'da yüzlerce kişi, HAMAS Lideri İsmail Heniyye'nin şehit olmadan önce 3 Ağustos'ta meydanlara çıkma çağrısına kulak vererek meydanlara çıkıp yürüyüş ve dua programı gerçekleştirdi.

Salko Camii önünde bir araya gelen yüzlerce kişi, ellerinde HAMAS'a ve Filistin direnişine destek mesajları içeren pankart ve dövizler taşıyıp direnişe destek sloganları atarak Adapazarı Kültür Merkezi önüne kadar yürüdü.

Şanlıurfa

Şehid Heniyye'nin çağrısına uyan Şanlıurfa halkı, Ali Şelli Parkı'ndan Rabia Meydanı'na kadar yürüdü. Yürüyüşe katılan yüzlerce kişi Gazze'nin onurlu direnişine destek verirken, siyonist işgal rejimine ve destekçilerine lanet okudu.

Kadın erkek, çocuk yaşlı demeden yürüyüşe katılan vatandaşlar, sık sık slogan ve tekbirler attı. Düzenlenen kitlesel basın açıklaması miting havasında geçti.

Yürüyüşün sonunda siyasi parti temsilcileri, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar, Karaköprü Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ve İl Müftü Yardımcısı Abdülhamit Turgut birer konuşma yaptı.

Ağrı

Ağrı'da faaliyet sürdüren sivil toplum kuruluşlarının oluşturduğu Ağrı Kudüs Platformu tarafından ikindi namazının ardından işgal rejiminin katlettiği HAMAS Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye için yürüyüş gerçekleştirildi.

Yürüyüşe halktan yoğun katılım gerçekleştirildi.

Meydan camiinde kılınan ikindi namazı sonrası Meydan Camii önünden Cumhuriyet Caddesine doğru yürüyüşe geçildi.

STK'ların öncülüğünde toplanan vatandaşlar işgal rejimini lanetledi. Vatandaşlar sık sık tekbir getirerek "HAMAS'a selam direnişe devam", "Katil israil katil Amerika" sloganları attı.

Batman

Batman İslami sivil toplum kuruluşları öncülüğünde bir araya gelen binlerce kişi, küresel eylem gününde işgal rejiminin Gazze'de yaptığı katliam ve soykırımını bir kez daha tel'in etti.

İşgal hapishanelerindeki Filistinli esirlerin yaşadığı insanlık dışı muameleye dikkat çekilen basın açıklamasında; Tüm dünya halkları, Gazze özgürleşip siyonist zulmün son buluncaya kadar Filistin davasına sahip çıkmaya davet edildi.

Gülistan Caddesi'nde düzenlenen kitlesel basın açıklaması miting havasında geçti.

On binlerce kişinin katıldığı basın açıklamasına; Siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri, alimler, kanaat önderleri ve vatandaşlar katıldı.

Basın açıklamasında sık sık tekbir getiren vatandaşlar, işgal rejimi aleyhinde sloganları attı.

Bingöl

Bingöl Gazze İnisiyatifinin düzenlediği “Gazze’yi Unutma” miting ve yürüyüşüne binlerce Gazze sevdalısı katıldı.

Konuşmacı olarak HAMAS yetkilisi Hani Salih Ed Dali’ni katıldığı mitinge, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri, âlimler, kanaat önderleri ve vatandaşlar katıldı.

Hacılar Camii’nde ve Hacı Hıdır Camii’nde bir araya gelen Gazze âşıkları, siyonist rejime lanet okuyarak ellerinde Filistin bayrakları ile PTT kavşağındaki miting alanına yürüdü.

Bitlis

Şehid Heniyye'nin son çağrısına Türkiye'nin dört bir yanında olduğu Bitlis'te de binlerce kişi, Gazze'ye destek amacıyla yürüyüş yaptı. Memur-Sen öncülüğünde düzenlenen siyasi parti, STK ve halkın destek verdiği yürüyüş, Hacı Mehmet Şiirin Camii'nde başlayıp, Mevlana Parkı'nda sona erdi.

Binlerce Bitlisli tekbirlerle yürüyüşe geçti. Ellerinde Türkiye ve Filistin bayraklarını taşıyan kalabalık, sık sık işgal çetesi aleyhine slogan attı.

Bitlis Mevlana Parkı'nda toplanan kalabalık basın açıklaması düzenledi.

Şırnak

Şırnak Şehri Nuh Platformu öncülüğünde bir araya gelen Kudüs sevdalıları, küresel eylem gününde işgal rejiminin Gazze'de yaptığı katliam ve soykırımını bir kez daha tel'in etti.

Ömer Kabak Meydanı'nda toplanan Kudüs sevdalıları, sloganlar eşliğinde  Cumhuriyet Meydanına kadar yürüdü. Yürüyüş esnasında "Katil israil Filistin'den defol, ceng cihad şehadet, Şırnak'tan HAMAS'a selam" sloganları atıldı.

Katil Netenyahu'yu temsilen yapılan kukla yerde sürüklenerek ayaklar altında ezildi.

Van

Van Filistin'e Destek Platformu öncülüğünde Beşyol Meydanı'nda bir araya gelen binlerce kişi, ellerinde Filistin direnişine destek mesajları içeren pankart ve dövizlerle Kent Meydanı'na kadar yürüdü.

Yürüyüş boyunca direnişin lehine işgal rejimi aleyhine sloganlar atan binlerce kişi, ara ara oturma eylemi de gerçekleştirerek protestoda bulundu.

Yürüyüşün ardından Kent Meydanı'nda toplanan kalabalık "Şehit Heniyye'den Son Çağrı" mitingine katılım gösterdi.

Burada okunan Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından bir basın açıklaması yapıldı.

Malatya

Malatya'daki STK'lar tarafından kurulan Kudüs Kardeşlik Platformu'nun öncülüğünde aralarında siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri, alimler ve kanaat önderlerinin de bulunduğu on binlerce kişi, Doğa Cadde başında bir araya gelerek, AVM'ye kadar yürüdü.

Kalabalık yürüyüş boyunca attıkları sloganlarla işgalci siyonistlere lanet, Gazzeli mücahitlere ise desteklerini dile getirdiler.

Adana

Adana'da, HAMAS Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'nin vasiyeti doğrultusunda geniş çaplı bir yürüyüş ve basın açıklaması düzenlendi.

Etkinlik, Beşocak Meydanı'ndan başladı ve İnönü Parkı'na kadar sürdü.

Katılımcılar, çeşitli sloganlar ve tekbirlerle etkinliği coşkulu bir şekilde gerçekleştirdi. "HAMAS'a selam, direnişe devam", "Filistin özgür olacak" ve "Kudüs bizimdir" gibi sloganlar ön plana çıktı.

Ayrıca, siyonist rejime destek veren firmaların mallarını boykot etme ve siyonist rejim ile ticareti kesme çağrıları da yapıldı.

Yürüyüş sırasında, taşınan büyük pankartlarda, İsmail Heniyye'nin fotoğrafları ve Filistin'e destek mesajları yer aldı.

Adıyaman

Adıyaman'da Mimar Sinan Parkı'ndan Yenipınar Camii'ne kadar tekbirler eşliğinden yürüyen kalabalık, burada okunan basın açıklamasına katıldı.

Filistin Dayanışma Platformu adına Adıyaman halkına seslenen Mehmet Demir, Şehid İsmail Heniye’nin vasiyetini yerine getirmek, eylem çağrısına icabet etmek, siyonizmi lanetleyip, tarihin en büyük imtihanını veren Gazze'li kardeşlerine ses olmak için toplandıklarını kaydetti. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir