• DOLAR 34.101
  • EURO 38.116
  • ALTIN 2872.598
  • ...
Yeni bir EYT hayata geçirilecek mi?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bağ-Kur sigortalıları için prim gün sayısının 9000'den 7200'e düşürülmesiyle ilgili son gelişmeler, en çok takip edilen konular arasında yer alıyor. Erken emeklilik fırsatını sunan bu düzenleme, "mini EYT" olarak adlandırılıyor.

CNN Türk'ün haberine göre Torba yasada yer alması beklenen bu düzenlemenin yasalaşması halinde milyonlarca kişi için erken emeklilik mümkün olabilecek. Prim gün sayısının 9000'den 7200'e inmesi durumunda, esnaflar emeklilik şartlarını daha kolay yerine getirebilecekler.

Erken emeklilik fırsatı sunan bu mini EYT düzenlemesiyle gözler torba yasaya çevrildi. Yaklaşık 1 milyon kişi, 5 yıl daha erken emekli olma umuduyla bu düzenlemenin yasalaşmasını bekliyor. Prim günü eksik olan ve EYT kapsamında yer almayan Bağ-Kur sigortalıları için prim indirimi gündeme geldi.

 Bağ-Kur'luların prim gün sayısını SSK'lılarla aynı seviyeye getirmek için bakanlık sinyal vermişti, ancak henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Bağ-Kur prim gün sayısının 7200'e indirilmesi, Meclis'te kabul edilmesi durumunda yasalaşacak ve yürürlüğe girecek.

Bu haberler de ilginizi çekebilir