• DOLAR 34.083
  • EURO 38.085
  • ALTIN 2833.736
  • ...
İslami STK'lar: Meydanların sesini duyun, milli menfaatlerinizi akan mazlumun kanına tercih etmeyin
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Filistin İslami Direniş Hareketi (HAMAS) Siyasi Büro Başkanı şehid İsmail Heniyye için Diyarbakır Ulu Camiinde İslami sivil toplum kuruluşları tarafından Cuma namazı sonrası gıyabi cenaze namazı kılındı, basın açıklaması yapıldı.

Düzenlenen programda Eğitim işlerinden sorumlu HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Yahya Oğraş, bir konuşma yaptı.

Mescid-i Aksa akidevi bir dava olduğunu, tarih boyunca bu dava için mücadeleler verildiğini ve bedeller ödendiğini belirten Oğraş, "Bu dava durmadı, sönmedi, bilakis adım adım daha da büyüdü. Bizler bu davaya sahip çıkmak zorundayız. Tarih boyunca Kudüs 2 kez yok edilmiş, 52 kez işgal edilmiş, 23 kez saldırıya maruz kalmış ve 44 kez zalimlerim egemenliğinden kurtarılmıştır. İnşallah bu kez de siyonistlerin egemenliğinden çıkacağına inanıyorum miraç olayıyla arş ile yeryüzünü birleştirme özelliğine sahip olan Kudüs'e sahip çıkmazsak daha vahim sonuçların çıkacağını iyi bilelim." dedi.

"HÜDA PAR'ın meclise sunduğu kanun teklifi derhal yasalaşmalı"

Amerika'nın İslam toplumları arasında oluşturduğu fitne tohumları konusunda uyarıda bulunan Oğraş, "Büyük şeytan Amerika'nın sinsi planını görmek lazım. Bizler farklı mezhep, meşrep ve inanç grubu olarak bir araya gelmemizin gerekli olduğuna inanmamız gerekir. Kudüs ortak paydamızdır ve bunun etrafında bir araya gelmezsek Amerika'nın şeytani planlarına hepimiz düşeceğiz. Bunun için uyanık olalım. Amerika'nın ümmetin arasına ekmiş olduğu fitne tohumunu iyi görüp tuzaklara gelmeyelim." ifadelerini kullandı.

Şehid İsmail Heniyye'nin 3 ağustos günü için yaptığı çağrıya atıfta bulunan Oğraş, soykırım suçuna karışanlarla ilgili HÜDA PAR'ın meclise sunduğu kanun teklifine destek çağrısında bulunarak şunları söyledi:

"Şehid Heniyye'nin bir çağrısı vardı ve bu vasiyete dönüştü. 3 Ağustos'ta tüm dünyanın meydanlarda olması yönündeki vasiyetine en güzel şekilde cevap verelim. HÜDA PAR olarak Türkiye yaşayıp israille çifte vatandaşlık statüsüne sahip olanlarla ilgili meclise bir kanun teklifi verdik. Suikast ve saldırıların yoğunlaştığı böyle bir dönemde teklifin derhal yasalaşması, israile gidip direniş cephesindeki kardeşlerimizi şehid edenlere en yüksek çerçeveden gerekli müeyyideyi uygulayalım. Onun için destek istiyoruz. Bunu gündeme alırsak yetkilileri hareketlendirebiliriz. Aksi halde sosyal hayatta insanlarımız inisiyatif alabilirler. Onun için yetkililere sesleniyoruz. Derhal bu yasayı meclisten çıkarın."

"İslam ümmeti olarak varlığımızı zillet içerisinde sürdürmeye devam ediyoruz"

Oğraş'ın konuşmasının ardından hazırlanan basın açıklamasını Uluslararası Doktorlar Derneği  Diyarbakır Şube Başkanı Doç. Dr. Eşref Araç okudu.

Bugün özellikle Gazze'de yaşanan insani trajedinin bir yandan hâkim ideolojinin âdemoğluna yaklaşımdaki sahtekârlığı, ikiyüzlülüğü ve çifte standardı gün yüzüne çıkarırken diğer yandan insanlığı derin bir anlam arayışına ittiğini belirten Araç, "Dini, dili ve rengine bakmaksızın vicdanı olan herkes canlı yayında dünyanın gözü önünde yaşanan bu soykırım karşısında Batı'nın ikircikli tutumundan utanıyor, nefret ediyor ve tiksiniyor. Bu yüzden Gazze'de katil israil eliyle yerle bir edilen her ne kadar masum insanların evleri ve hayalleri görünse de aslında orada enkazın altında kalan asıl şey Batı'nın bütün insanlığa dayattığı sahte değerlerdir. Bugüne kadar bütün inanların hayranlıkla baktığı ve öykündüğü bu değerler sistemi, son nefesini veren Gazzeli masum bebeklerle, şehadet şerbetini içen onurlu kadınlarla ve cesurca Rabbine kavuşan her kahramanla birlikte eriyor ve sona eriyor." dedi. 

Gazze'nin kahraman direnişçilerinin kanlarının son damlasına kadar savaştığını ve destansı mücadelelerine devam ettiğini kaydeden Araç, "İslam ümmeti olarak bizler de pasif, kesif ve sefih bir duruşla varlığımızı zillet içerisinde sürdürmeye devam ediyoruz. Gazze'nin masum çocuk, kadın ve yaşlılarının katledilmesinden dolayı hesabını çetin bir şekilde ilahi huzurda vereceğimizi unutmayalım." ifadelerini kullandı.

"Direniş cephesi, Şehid Heniyye'nin şehadetiyle daha çok bilenecektir"

Araç, "Bedenler parçalanırken, ağıtlar arş-ı alayı titretirken, mabedler bombalanırken, hastaneler işlevsiz bırakılırken ve eğitim kurumları bir bir yok edilirken bizler tüm bunlar karşısında sessizliğimize devam ederek zimni bir destek içerisinde olduğumuzun farkında bile değiliz. Bir yandan boykotu delerken beri taraftan ellerimizi açarak dua etmeye çalışıyoruz. Bu duaları vicdan sahibi hiçbir kul bile kabul etmezken yüce yaradan nasıl kabul edecektir! Nefsimizle mücadele ederken dünya sarhoşluğuna yenilen biz, acaba siyonist israile karşı nasıl bir atağa geçebiliriz ki? Zihinlerimiz işgal edilmiş, kalem ve lisanımız işgalcilerden yana tavır koymuş. Aynı zamanda dünya küfür istikbarıyla aynı fotoğraf karesinde yer alırken nasıl mazlum Gazzeli kardeşlerimizin yanında olduğumuzu iddia edebiliriz ki?" şeklinde konuştu.

Şehid Heniyye'nin şehadetinin İslam alemi üzerinde oluşturduğu hüzne vurgu yapan Araç, şu ifadelere yer verdi:

"Bugün öyle bir gündür ki ümmet orta yerinden vuruldu; gözyaşları sel, öfke yumrukları bir tufan oldu. Direnişin kahramanı, Filistin'e özgürlük vazifesini layıkıyla icra ederek Rabbiyle buluşmaya gitti. Evet, direniş cephesinin lideri şehid İsmail Heniyye inandığı gibi yaşadı, yaşadığı gibi Rabbine kavuştu. Rabbim şehadetini makbul ve âli eylesin. Direniş cephesi; şehid Heniyye'nin şehadetiyle daha çok bilenecek, mücadele ve cihad azimleri daha çok artacaktır Allah'ın inayetiyle… Aksa özgür, Filistin bağımsız oluncaya kadar kıyam ve serden geçme ruhu devam edecektir."

"Şehid Heniyye'nin 3 Ağustos çağrısını ümmetin kıyam ve kurtuluş günü ilan etmeliyiz"

İşgal rejiminin sözde başbakanı netanyahunun ABD parlamentosunda alkışlanması hadisesine de değinen Araç, "Büyük şeytan Amerika katil işgalci lideri beyaz saraya davet ederek sırtını sıvazladı, ayakta alkışladı. Katliama, soykırıma ve suikastlara devam telkininde bulundu. İslam ülkelerinin içine fitne tohumunu atmaya, coğrafyamızı talan etme ve yangın yerine çevirme senaryolarını uygulamak için talimatla katilini işgal edilmiş topraklara geri gönderdi." diye belirtti.

Ümmetin daha çok birlik ve vahdete ihtiyaç duyulduğu bir evreden geçtiğini sözlerine ekleyen Araç, Şehid Heniyye'nin 3 Ağustos için yaptığı çağrıyı hatırlatarak "Şehid Heniyye'nin vasiyeti gereği haykırmalıyız, meydanları doldurmalıyız, sokaklarda yürüyüş yapmalıyız, sosyal medya tufanını başlatmalıyız ki dünyayı siyonistlere dar etmeli, büyük şeytan Amerika'nın şeytani maskesini paramparça etmeliyiz. Şehid Heniyye'nin vasiyetine dönüşen 3 Ağustos çağrısını ümmetin kıyam ve kurtuluş günü olarak ilan etmeliyiz." ifadelerine yer verdi.

"Allah'tan korkun, soykırımları izleyerek maslahatınızı öncelemeyin"

Yetkililere seslenen Araç, "Ülkemizin yetkililerine sesleniyoruz. Sokağın sesine kulak verin. Meydanların sesini duyun. Allah'tan korkun. Milli menfaatlerinizi akan mazlumun kanına tercih etmeyin. Her gün yapılan katliamlara seyirci kalmayın. Soykırımları izleyerek maslahatınızı öncelemeyin. Aksi halde bu yangın sizi de bizi de saracaktır. Acil stratejik adımlar atın. Adım atarsanız güçlü olursunuz, güçlü olmak için risksiz hesaplar peşinden koşmayın. Uluslararası diplomasi ve anlaşmaları bağlayıcı olarak görmeyin zira işgalci ve istilacı güçler bunu açık bir şekilde çiğnediklerinde bağlayıcı görmezken neden bizim için bağlayıcı olsun ki?" dedi.

İşgal rejimine karşı atılması gereken adımları sıralayan Araç, "Şu taleplerimizi en gür şekilde tekrarlıyoruz. Gasıp israile yönelik hava ve deniz ulaşım ağını kapatın. Diplomatik, askeri, siyasi, ekonomik tüm ilişkileri acilen gözden geçirin ve derhal adım atın. Müslüman halkımızın sabrını daha fazla taşırmayın. israile giden ticaret limanlarını hemen kapatın. Petrol ve enerji nakil hatlarının vanalarını derhal kapatın. Mavi vatan sahasını işgalci ve istilacı israile destek için giden gemilerin ulaşımına kapatın. Çifte vatandaşlık statüsüne sahip olanlar için HÜDA PAR'ın kanun teklifini meclisi olağanüstü toplayarak acilen yasalaştırın ki bu katil askerlerin akıttığı mazlumların kanı size de sıçramasın." ifadelerini kullandı.

Araç, "Ülkemizin sahip olduğu jeostratejik, jeopolitik, jeoaskeri ve jeoekonomik unsurlarını hemen devreye sokun. Korkmayın, siz çok güçlüsünüz. Allah'ın size verdiği bu güzel vatanın her türlü araçlarını lehinize dönüştürme sanatını gösterin. Bu halk darbede nasıl ki işgalcilere prim vermedi ve yanınızda saf tuttu. Aynı şekilde yine sizinle ve direniş cephesinin neferleriyle beraberdir. Lütfen tarihi misyonunuza dikkat edin." şeklinde konuştu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir