• DOLAR 34.07
  • EURO 38.105
  • ALTIN 2833.84
  • ...
Bursa'da Şehid Heniyye için gıyabi cenaze namazı kılındı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HAMAS Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, İran'ın başkenti Tahran'da siyonist işgal rejiminin düzenlediği alçak saldırı sonucu şehid edildi.

Bursa'da Şehid Heniyye'nin şehadeti münasebetiyle tarihi Ulu Camiinde gıyabi cenaze namazı kılındı, dualar yapıldı.

Gıyabi cenaze namazı öncesi Bursa İl Müftüsü Yavuz Selim Karabayır, bir konuşma gerçekleştirdi.

"İnsanoğlu yaşadığı, gördüğü, inandığı hakikatleri siyasi şahsi ve nefsani kaygısıyla görmezlikten gelir"

Şehidin vesilesiyle şu anda dünyanın dört bir ucunda İslam ülkelerinde cenaze namazları kılındığını söyleyen Karabayır, "İnşallah bu İslam ümmetinin dirilişine vesile olur. Ya Rabbi sen İslam ümmetini yeniden dirilt. Yeniden tarihteki ihtişamına kavuştur. Bu yüzden şimdi şunu da söylemek zorundayız. Kardeşler, şu zalim dünyada insanın imtihanını kaybetmesine vesile olan şey şudur. İnsanoğlu yaşadığı, gördüğü, inandığı hakikatleri siyasi şahsi ve nefsani kaygısıyla görmezlikten gelir. Ne olur bu İslam'ın şehidi Kudüs'ün çocuğu Gazze'nin hafız evladını şehit olarak görmeyenler onlara sesleniyorum. İnsanlığınız ölmediyse insanlığınız diri kalacaksa bu hakikati de göreceksiniz, görmeliyiz." dedi.

"Tarihi bir şehidin Allah'a gidişine şahitlik ediyoruz"

Karabyır, "İsmail Heeniyye İslam'ın şehididir. Ne olur siyasi şahsi kaygılarla, onu şehit kabul etmemek, hatta zıtlığını dile getirmek, vallahi bu zulmün devamına sebep olur. Allah bundan muhafaza eylesin. Şimdi bizler bütün dünya Müslümanları böyle İslam'ın çok güzel bir şehidini tarihi bir şehidin Allah'a gidişine şahitlik ediyoruz. Bu bizim dirilişimize vesile olsun." diye konuştu.

Filistin İslami Direniş Hareketi (HAMAS) Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'nin gıyabi cenaze namazını Bursa İl Müftüsü Yavuz Selim Karabayır, tarafından kıldırdı.

Gıyabi cenaze namazı kılan vatandaşlar, İl Müftüsü Yavuz Selim Karabayır, tarafından yaptığı dua ile sona erdi.(İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir