• DOLAR 33.997
  • EURO 37.887
  • ALTIN 2822.962
  • ...
Uzman Vaiz Geçici: Çocukların teknolojiyi iyi kullanma konusunda ebeveynlere önemli sorumluluklar düşüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Malatya İl Müftülüğü, bağımlılıkla mücadele çalışmaları kapsamında kentte bulunan birçok Kur'an kursunda Vaiz hocalar tarafından "Teknolojiyi İyi Kullanma" adlı seminerler verilmeye devam ediliyor.

"İnternette kendilerini bekleyen tehlikeler konusunda bilinçlendirdik"

Malatya İl Müftülüğü Bağımlılıkla Mücadele Koordinatörü Uzman Vaiz Fatime Geçici, "Teknolojiyi İyi Kullanma' adlı eğitim programları kapsamında bu hafta Ilıcak Cami, Eyüp Sultan Cami, Çilesiz Aksa Cami, Kernek Karagözlüler Camii, Cevat Paşa Cami, Sal Köprü Gençlik Merkezi ve Manas Konteyner Kentte gençlerle ve öğrencilerle buluştuk. Çocuklarımızı internette kendilerini bekleyen tehlikeler konusunda bilinçlendirdik.  Özellikle oyun oynama süreleri, zaman kontrolü sağlama ve internetin operasyonel kullanımı hakkında bilgiler verdik." ifadelerini kullandı.

"Özellikle bu konuda ebeveynlere önemli sorumluluklar düşüyor"

Özellikle bu konuda ebeveynlere önemli sorumluluklar düştüğünü belirten Geçici, "Ebeveynlerimiz bu konuda daha hassas davranmalılar. Nasıl ki çocuklarının dışarıda arkadaşlarını ve sosyal çevrelerini takip ediyorlar bunun gibi sanal alemde de bu hassasiyet içerisinde olmaları gerekir." şeklinde konuştu.

Geçici, "Teknolojinin hem çocuklar hem de ebeveynler tarafından bilinçli kullanılmasına inandığımız için bu sene tüm yaz Kur'an kurslarında böyle bir bilinçlendirme programı yapmayı düşündük ve bu konuda bizi yalnız bırakmayan tüm hocalarımıza çok teşekkür ederim." dedi. (İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir