• DOLAR 34.072
  • EURO 38.054
  • ALTIN 2802.679
  • ...
HAMAS, Kassam komutanı Deyf'in işgal tarafından öldürüldüğü iddialarını yalanladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İşgal ordusu, iki hafta önce Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus'ta düzenlenen saldırıda Şehit İzzeddin El Kassam Tugayları  Başkomutanı Muhammed el Dey'i öldürdüklerini ileri sürdü.

Gazze'deki HAMAS Başkan Yardımcısı Halil el-Hayye El Cezire’ye yaptığı açıklamada, işgal  rejimini yalanlayarak, "Muhammed El Deyf ve kardeşlerinin kanı ve karakteri, herhangi bir Filistinli çocuğun kanından ne daha değerli ne de daha faziletlidir… Ama sen başarısız oldun ve rezil oldun Netanyahu… Lider Muhammed El Deyf şimdi seni duyuyor ve şu yalan sözlerinle alay ediyordur." dedi.

HAMAS'IN resmi hesabından yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi:

"İşgalci israile karşı yürütülen kurtuluş savaşımız bir çok cephede devam ediyor. Siyonist israil soykırım savaşını sadece askeri cephede değil medya savaşlarıyla da devam ettiriyor. Siyonist İsrailin Kassam Tugayları Askeri Komutanı Muhammed Deyf'in şehid edildiği ile alakalı paylaştığı,  algı operasyonu ve manipülasyon manevraları olan haberlere itibar edilmemesi, Hareketi ilgilendiren konularda Hareketin askeri ve siyasi sözcüleri ile resmi kanallarından paylaşılmayan hiç bir haberin dikkate alınmaması konusunda hassasiyet gösterilmelidir."

HAMAS Siyasi Büro Üyesi İzzet El Rişk ise konu hakkında,  "Kassam liderlerinden herhangi birinin şehit olduğunu teyit etmek ya da etmemek Kassam Tugayları'nın liderliği ve hareketin liderliğini ilgilendiren bir meseledir. Onlar böyle bir duyuru yapmadıkça medyada ya da başka bir kesim tarafından yayınlanan hiçbir haberin doğrulanması mümkün değildir." dedi.

Kassam komutanı El Deyf

Muhammed El Deyf olarak bilinen Muhammed Diyab İbrahim El Masri, 1965 yılında, 1948'de işgal edilen Filistin'deki "El Kubeybe" kasabasını terk etmek zorunda kalan Filistinli bir mülteci ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi.

Deyf'in kişiliği gizemle çevrilidir ve adı her zaman ihtiyatlı, sağduyulu ve hızlı zekalılıkla ilişkilendirilmiştir. Sadece ara sıra ortaya çıktı ve Eylül 2002'nin sonlarında gerçekleşen başarısız suikast girişiminden bu yana, konuyla ilgili açıklamalar dışında ortaya çıkmadı. En son Kassam Tugayları operasyonlarının sonuncusu olan 7 Ekim 2023'teki Aksa Tufanı operasyonu sırasında bir ses kaydı yayımlandı.

Komutan Deyf, daha önce 7 suikast girişiminden sağ kurtulmuş, bunlardan bazılarında ağır yaralanmıştı.

Deyf'in aile fertlerinin birçoğu işgal bombardımanında şehit düştü. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir