• DOLAR 34.606
  • EURO 36.704
  • ALTIN 2919.84
  • ...
Bin-Der'den bitmeyen yol tepkisi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Karakoçan-Yolçatı (Şarge) ağında 24 kilometrelik yolun 11 yılda defalarca yapıldığını belirten Bin-Der Başkanı Doğan Karasu, Marmaray gibi bir proje birkaç yılda yapıldığı halde bu yolun hala niye bitmediğini sordu.

 

"Bingöl-Elazığ yolu kaç defa ihale edildi açıklansın"
Bu yolla ilgili sorunların bir türlü bitmediğini söyleyen Karasu, "Kalkınma Bakanı Sayın Cevdet Yılmaz, Karakoçan -Yolçatı (Şarge) yol ağının BSK olacağı, yolun çift yönlü ve sağlam zeminli olacağı, 24 kilometrelik yolun sürücülere ve vatandaşlara hayırlı uğurlu olması müjdesini vermiştir. İyi ki Bakanımız var, 11 yılda 24 kilometrelik duble bir yola kavuşuyoruz. 11 yılda 24 kilometrelik tünel, Marmaray Projesi yapılmış olsaydı takdir ederdik. Her yere daha iyisinin daha kısa sürede yapılanını yaşarken görmeseydik çok kısa sürede büyük işlerin başarıldığını düşünürdük. Sayın Cevdet Yılmaz, Bingöl-Elazığ yolunun kaç defa ihale edildiğini, bu yolun Sayıştay Raporunda yer alıp almadığını, bu yola ne kadar para harcandığını, doğanın tahrip edilip edilmediğini, planlama hatasının kimlerden kaynaklandığını, 24 kilometrelik bir yolun 11 yılda yapım başarısının neden kaynaklandığını söylese memnun oluruz. 11 yılda 24 kilometrelik yolu yapmayı beceren bürokratları tebrik etmeniz yetmez, hemşerilik unvanı vermelisiniz." ifadelerini kullandı.

 

Asimile olmadan entegre olmak önemli
Kalkınma Bakanı Cevdet yılmazın Bingöl'ün sorunlarıyla ilgilenmek yerine başka şeylerle ilgilendiğini ifade eden Karasu, "Kalkınma Bakanı Sayın Cevdet Yılmaz, BİN-İL-DER'in açılışında 'asimile olmadan entegre olmak önemli' açıklamasını yapmıştır. Konuşmasındaki temel paradoks asimilasyonu entegrasyon mekanizmasıyla meşrulaştırmaktır. Entegrasyonun, yeni resmi paradigma gereği, asimilasyonun yerine geçtiği gerçeğini bilmediğimizi sanmıştır. Sayın Cevdet Yılmaz son açıklamasında 'hem Zaza olacağız, hem başka bir şey olacağız' demiştir. Sayın Cevdet Yılmaz, bir Türk'e 'hem Türk olacaksınız, hem başka bir şey olacaksınız' önerisinde bulunma cesaretini gösterebilir mi? Bingöllüler hem Bingöllü, hem İstanbullu olabilir, sosyolojik olarak mümkündür, itirazımız yok. Bir Zaza, bir Kurmanc, bir Türk, bir Arap nasıl oluyor da kendisinden başka bir şey olabiliyor, ontolojik olarak mümkün müdür? Sayın Cevdet Yılmaz istedi diye kendimizden başka her şey mi olacağız? Mantığın çelişmezlik ve üçüncü halin imkânsızlığı ilkelerini bay-pas etmeden Zazalara önerilerde bulunsaydı daha iyisini yapardı. Bir Kürt olarak gerekirse İzmirli, Ankaralı olabilirim ama Sayın Bakanımızın dediği gibi bir başka etnik kimlikten olmayı becermenin mümkün olmadığına eminim." dedi.

 

Altyapıdaki usulsüzlüklerin üstü örtüldü
Altyapı ve üstyapı çalışmalarının sağlıklı yürümediğini dile getiren Karasu, "Kalkınma Bakanı Sayın Cevdet Yılmaz altyapı ve üstyapıya ilgi göstermeliydi. Altyapı mahkemede sürünüyor, üstü örtülmeye çalışılıyor. Üstyapı çöküyor, kaldırımlar tandırlara, odunluklara, çeperlere takılmış kalmış. Yapılan sıcak asfaltta yer yer çökmeler yaşanıyor. Yağan yağmurla birlikte sıcak asfalta çukurlar oluşmaya başladı ve çukur sayısı her geçen gün artıyor. Altyapıdaki usulsüzlüklerin üstü örtüldü, ne de olsa yer altıdır denilerek. Üstyapıdaki çukurlar nasıl örtülecek? Sıcak asfaltın ikinci katını çekmeden, çok miktarda birinci tabakayı çektirelim de toplumdaki kötü imajımızı düzeltelim mantığı doğru mu? Bir işi doğru yapalım, kalıcı olsun, düzgün olsun demek varken Bingöllülerin gözlerine mil çekelim demenin gerekçesi var mı? Sayın Cevdet Yılmaz yapılan yanlışlara kendi belediye yönetimleri olduğu için görmüyor, Sayın Serdar Atalay'ın yerine 5 yıldır Bingöl'de toz yutanların hukukunu düşünmeden aday bakıyor, Sayın Serdar Atalay kanal kanal gezerek yer tutmaya, yeni bir Çukurambar sürecine karşı direnmeye çalışıyor." ifadeleriyle sözlerini sonlandırdı. (M.Salih Gönül - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir