• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...
Yahudi Gaspçılar, Filistinlilere Ait Araziye El Koyuyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Selfit`in batısındaki Brugin Belediyesi Başkanı Avukat Nafiz Berekat, Filistinlilere ait 700 dönüm tarım arazisine beldenin kuzeyindeki Brukhin Yahudi Yerleşkesi`nde yaşayan yerleşimciler tarafından el konulması konusunda dün verilmesi gereken nihai kararın ileri bir tarihe ertelendiğini açıkladı.

Berekat, erteleme kararının arazilerine el konulan Filistinliler ile avukatlarının, Kefer Ed-Diyk Belediye Başkanı, Brugin Belediye Başkanı ve Sarta Köy Meclisi Başkanı`nın huzurunda alındığını söyledi.

Filistinli araştırmacı Halit El-Meali, Brukhin Yahudi Yerleşkesi`nin 1999 yılında kurulduğunu, küçük bir Yahudi mahallesi olarak kurulan yerleşkenin beldenin kuzeybatı istikametine doğru genişleyerek büyüdüğünü ve kısa süre önce de yerleşkede 550 yeni konut inşa edileceğinin ilan edildiğini bildirdi.

Brukhin Yahudi Yerleşkesi`nin adını Brugin beldesinden aldığına dikkat çeken El-Meali, Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa`da sözde heykelin var olduğunu iddia ettikleri gibi bu şekilde tarihi gerçekleri saptırarak bölgede eskiden beri varmış görüntüsü vermek istediklerini söyledi. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Bu haberler de ilginizi çekebilir