• DOLAR 34.036
  • EURO 37.946
  • ALTIN 2822.54
  • ...
Dr. Yazıcı: Bütün ümmet için büyük bir kayıp!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HAMAS Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, işgal rejiminin, İran'ın Tahran şehrinde gerçekleştirdiği saldırı neticesinde korumasıyla birlikte şehid oldu.

İşgal rejiminin, Heniyye'yi şehid etmesiyle ilgili İLKHA muhabirine konuşan Bursa-Filistin Derneği Başkanı Dr. Muhammed Yazıcı, acılarının büyük olduğunu, Filistin'in kurtuluşu ve özgürlüğü için bu yola hazır olduklarını belirtti.

"Bizim liderlerimiz, zaten o yola çıkmışlardı"

Acı bir haber aldıklarını söyleyen Yazıcı, "Liderimiz, hocamız ve Filistin sümbülü İran'da şehit oldu. Bu haber gerçekten çok acı bize geldi. Ama bizim liderlerimiz, bizim halklarımız, zaten o yola çıkmışlardı. Bu yolun sonunda şehadet olduğunu biliyoruz. Acımız büyüktür ama Filistin'in kurtuluşu ve özgürlüğü için hepimiz bu yola hazırız." diye belirtti.

"Kervan özgürlüğe kadar yola devam edecektir"

Filistin kurtuluşu ve özgürlüğü için şehadete hazır olduklarını belirten Yazıcı, "İsmail Heniyye büyük bir liderimizdi. İsmail Heniyye'nin şehadeti sadece Filistin için değil, bütün Müslüman ümmeti için büyük bir kayıptır. İnşallah bizim hareketimiz HAMAS, büyük bir harekettir ve bu hareketi telafi edecektir. Bu konuyla ilgili hiç sıkıntımız yok. İsmail Heniyye'den önce Ahmet Yasin, sonra Abdülaziz Rantisi ve başka liderimiz şehit oldular. Ama inşallah kervan özgürlüğe kadar yola devam edecektir." dedi.

"İslam ülkeleri Gazze ve Filistin'i yalnız bırakmışlar"

Yazıcı, "Maalesef İslam ülkeleri Gazze ve Filistin'i yalnız bırakmışlar.  Bu yüzden biz tek başımıza bu meydanda cihat ediyoruz. Bütün İslam ülkeleri sadece sözlerle değil, bütün imkânlarıyla sözler, mallar, silahlar, mücahitlerle Filistin yanında olması lazım. O da bizim İslam ülkelerinden beklentimizdir. Sözler, ayaklanma faaliyetleri yeterli değildir." diye konuştu. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir