• DOLAR 34.099
  • EURO 38.074
  • ALTIN 2840.392
  • ...
İslam Ümmeti’nin kahraman bir lideri daha ALÇAKCA BİR SUİKASTLA ŞEHİD EDİLDİ
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İran Devrim Muhafızları Ordusu'ndan yapılan açıklamada, HAMAS Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'nin İran'ın başkenti Tahran'da şehid edildiği bildirildi.

Açıklamada, Heniyye ve bir korumasının kaldıkları konutta suikaste uğradıkları aktarıldı. Şehid Heniyye’nin Tahran'ın kuzeyinde Devrim Muhafızları Ordusu'nun korumasındaki gaziler için hizmet veren konutta 02.00 sularında havadan atılan bir mermiyle hedef alındığını duyurdu.

HAMAS da yaptığı paylaşımda, Heniyye'nin şehadetini doğruladı.

Açıklamada, "Heniyye, siyonist bir saldırı sonucu Tahran'da şehid edildi." ifadeleri kullanıldı. 

Heniyye, İran'ın yeni Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan'ın yemin törenine katılmış ve İran İslam İnkılabı Rehberi Ayetullah Seyyid Ali Hamaney  ile bir araya gelmişti.

3 OĞLU VE 4 TORUNU DA ALÇAK BİR SİYONİST SUİKASTLE ŞEHİT OLMUŞTU

Soykırımcı terörist çapulcu çetesi Gazze'ye 7 Ekim'de başlayan vahşi saldırıları sırasında savaş uçakları, Heniyye’nin Gazze Şehri'nin batısında Sahil kampındaki evini bombaladı.

Heniyye'nin torunu, 10 Kasım 2023'te siyonist çapulcuların Gazze Şehri'nde yerinden edilmiş kişilerin bulunduğu bir okulu hedef alan bombardımanında şehid olmuştu.

1 Nisan 2024'te de siyonist polis, Heniyye'nin kız kardeşlerinden birini HAMAS üyeleriyle iletişim kurmayı da içeren suçlamalar nedeniyle alıkoymuştu.

Gazze’de 39 binden fazla masumu katleden soykırımcı işgal çetesi ordusu 10 Nisan 2024'te İsmail Heniyye'nin 3 oğluna ve 4 torununa alçakça suikast düzenlemişti.

Ramazan Bayramı’ydı ve aile ziyaretleri yapılıyordu. Araçları hedef alınmıştı.

Heniyye'nin üç oğlu; Hazem, Amir ve Muhammed şehid edilmiş, saldırıda üç kız ve bir erkek olmak üzere dört torununu da kaybetmişti.

AİLESİNDEN 60 KİŞİ ŞEHİD OLMUŞTU

Çocuklarının şehadet haberini aldığı videodaki görüntülerde Heniyye  Katar’ın başkenti Doha’da Filistinli yaralıları ziyaret ediyordu.

Büyük bir sabır ve teenni ile şehadet haberini dinledi ve "Çocuklarım Gazze'de kaldılar ve Gazze'yi terk etmediler. Tüm halkımız evlatlarının kanlarıyla büyük bir bedel ödüyor. Ben de onlardan biriyim. İsrail'e yıkımla, katliamla, yok etmeyle alamadığını müzakere masasında da almayacağını söylüyoruz. Oğullarımın kanı Gazze'deki şehit halkımızın kanından daha kıymetli değildir." değerlendirmesinde bulunmuştu.

"Ailemin 60'a yakın ferdi savaşta şehit oldu ve onlar ve halkımız arasında hiçbir fark yok." diye konuşan Heniyye, "Kayıplarımız ne kadar büyük olursa olsun, İsrail'in yaptığı şantaja boyun eğmeyeceğiz, taviz vermeyeceğiz." dedi.

Heniyye'nin, İsrail ordusunun Ramazan Bayramı'nda düzenlediği saldırıda yaralanan torunu Melek Heniyye de tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetmişti.

ŞEHİD HENİYYE’NİN SON ÇAĞRISI: 3 AĞUSTOS'TA FİLİSTİN İÇİN MEYDANLARA İNİN!

Şehid İsmail Heniyye, 3 Ağustos Cumartesi günü, tüm Arap, İslam ve dünya ülkelerini, Gazze halkına ve işgalci hapishanelerindeki Filistinli esirlere destek olmak için meydanlara inmeye çağırdı.

Heniyye, HAMAS'ın internet sayfasında yer alan açıklamasında, işgal çetesinin yaklaşık 10 aydır Gazze halkını soykırıma uğrattığını, siyonist çete hapishanelerinde ölen esirlerin sayısında benzeri görülmemiş bir artış yaşandığını, esirlerin yaşadığı koşullarla ilgili sistematik bir karalama kampanyası yürütüldüğünü, Gazze'de alıkonan esirlere karşı psikolojik ve fiziksel işkence, yavaş yavaş öldürme, tedavi, yiyecek ve ilaçtan mahrum bırakma gibi suçlar işlendiğini belirtmişti.

Açıklamada Heniyye, uluslararası toplumun, Filistin halkına ve esirlere yönelik bu saldırıları durdurmaktan aciz olduğunu, ABD yönetiminin bu saldırıları desteklediğini, insan hakları kurumlarının ise Gazze halkına ve hapishanelerdeki esirlere gereken desteği vermede başarısız olduğunu vurgulamıştı.

Heniyye, 3 Ağustos'u Gazze halkı ve siyonist çete hapishanelerdeki esirlere destek için ulusal ve bir uluslararası gün ilan ederek tüm İslam, Arap ve dünya ülkelerini o günde gösteriler düzenlemeye çağırmıştı. Heniyye son olarak, soykırımcı siyonist terör çetesinin Gazze halkına ve esirlere karşı saldırıları duruncaya kadar gösterilerin devam etmesini istemişti.

HAMAS:

CEZASIZ KALMAYACAK!

Filistin İslami Direniş Hareketi (HAMAS), İsmail Henniyye'nin Tahran'da suikast sonucu şehit olduğunu doğruladı. HAMAS, suikastı işgal rejiminin düzenlediğini belirtti.

HABER MERKEZİ

HAMAS, İsmail Henyiye’nin bu sabah İran’ın başkenti Tahran’da düzenlenen bir saldırıda şehit olduğunu doğruladı. HAMAS, İsmail Heniyye'ye Tahran'da düzenlenen suikastın siyonist işgal rejimi tarafından düzenlendiğini, suikastın korkakça bir eylem olduğunu ve karşılıksız kalmayacağını duyurdu. (İLKHA) 

Heniyye'nin oğlu:

Babamın Kanı Gazze'deki Çocukların Kanından Daha Değerli Değil

HAMAS Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'nin en büyük oğlu Abdusselam Heniyye, babasının kanının "Gazze'deki çocukların kanından daha değerli olmadığını" söyledi.

GAZZE

Babasına İran'ın başkenti Tahran'da düzenlenen suikasta ilişkin AA muhabirine konuşan Abdusselam, "İşgalcilere 'ne kadar öldürürseniz öldürün, Filistin halkının yürüyüşünü ve devrimini durduramayacaksınız' diyoruz. Liderlere yönelik her suikast, halkımız ve İslam alemi için yeni bir devrimi canlandıracaktır." dedi.

Abdusselam, "Babamın kanı Gazzeli çocukların veya kişilerin kanından daha kıymetli olmadığı gibi bizim gözyaşlarımız da şehit ailelerinin gözyaşlarından daha kıymetli değildir." ifadelerini kullandı.

Heniyye'nin oğlu Abdusselam sosyal medyada yayımlanan bir videoda ise "Onun (Heniyye) vasiyeti her zaman arzuladığı ulusal birlik, Gazze'ye yönelik saldırıları bitirmek ve halkımız için zafer kazanmaktı." diye konuştu.

​​​​​​​Abdusselam, şunları kaydetti:

"Onun kanı ne halkımızın kanından, ne de bir annenin şehit oğlu için döktüğü gözyaşından daha kıymetlidir. Babam çocukluğundan beri direnişin, devrimin, mücadelenin yolunu tuttuğu için gece gündüz şehitlik peşindeydi."

Babasının çok sayıda suikast girişimine maruz kaldığını ancak bunlardan kurtulduğunu hatırlatan Abdusselam, babasının hayatının, cihat ve direniş yolunda çalışmakla geçtiğini aktardı.

Ayrılığın zor olduğunu ancak bunun en hayırlı ayrılık olduğunu söyleyen Abdusselam, "Heniyye'nin oğulları ve torunları 7 Ekim'de İsrail'in burnunu yere sürttü ve Heniyye’nin halkı, tarihin en büyük katliamında dimdik ayakta kaldı." diyerek duygularını dile getirdi.

İran İslam Cumhuriyeti Rehberi Hamaney:

Heniyye’nin İntikamını Almayı Görev Biliyoruz

İran İslam Cumhuriyeti Rehberi Seyyid Ali Hamaney , HAMAS Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'ye yönelik gerçekleştirilen suikastta tepki gösterdi. İntikam alınacağı mesajını verdi.

HABER MERKEZİ

İran İslam Cumhuriyeti Rehberi Ayetullah Seyyid Ali Hamaney, HAMAS Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'ye düzenlenen alçakça saldırıyla ilgili bir mesaj yayımladı.

Hameney, Heniyye'ye Tahran’da yapılan terörist saldırıdan işgal rejimini sorumlu tuttu ve siyonist rejimin bu eylemi ile kendisine yönelik ağır bir cezalandırmanın zeminini oluşturduğunu söyledi.

Hameney, açıklamasında, "Bismillahirrahmanirrahim, İnna lillah ve inna ileyhi raciun. Aziz İran halkı, Filistin’in seçkin ve kahraman lideri Sayın İsmail Heniye dün gece yarısından sonra Allah’a kavuştu ve büyük direniş cephesi mateme büründü. Katil ve terörist Siyonist rejim, bizim aziz misafirimizi bizim evimizde şehit etti ve bizim içimizi dağladı. Fakat kendisi için de ağır bir cezanın zeminini oluşturdu. Şehit Heniyye, yıllarca değerli hayatını onurlu mücadele sahasında geçirdi ve şehadete hazırdı. Evlatlarını ve yakınlarını bu yolda takdim etti. O, Allah yolunda Allah’ın kullarını kurtarma yolunda şehit olmaktan korkusu yoktu. Fakat biz, İran İslam Cumhuriyeti’nin içinde gerçekleşen bu acı ve zorlu olayda onun kanının intikamını almayı kendimize görev biliyoruz. İslam ümmetine, Direniş cephesine, Filistin’in onurlu ve kahraman halkına ve özellikle de şehid Heniyye’nin ve onunla birlikte şehit olan yoldaşının ailesine taziyelerimi iletiyorum. Allah’tan onların derecelerini yüceltmesini diliyorum.” (İLKHA)

İzzeddin el-Kassam Tugayları:

Suikast, Savaşı Yeni Boyutlara Taşıyacak

İzzeddin el-Kassam Tugayları, Hareketin Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'nin İran'da suikasta uğramasının, "savaşı, tüm bölgede büyük etkileri olacak yeni boyutlara taşıyan önemli ve tehlikeli bir olay" olduğunu belirtti.

GAZZE

HAMAS'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları’ndan yapılan açıklamada, "Heniyye’ye, İran’ın başkentinin kalbinde düzenlenen canice suikast; savaşı, tüm bölgede büyük etkileri olacak yeni boyutlara taşıyan önemli ve tehlikeli bir olaydır. Düşman, saldırı çemberini genişleterek, direniş liderlerine çeşitli alanlarda suikastlar düzenleyerek ve bölge ülkelerinin egemenliğini ihlal ederek yanlış hesap yaptı." ifadeleri kullanıldı.

Narsisizmin, Netanyahu’yu "kör ettiği" değerlendirmesinde bulunulan açıklamada, Netanyahu’nun, "işgalcileri uçuruma sürüklediği, çöküşlerini ve Filistin topraklarından sonsuza dek yok olmalarını" hızlandırdığı savunuldu.

Açıklamada, "Artık bu siyonist ahlaksızlığa son verilmesinin, bu azgın düşmanın dizginlenmesinin, onun ortalığı karıştıran elinin kesilmesinin, saldırganlığından caydırılmasının zamanı gelmiştir. Düşmanın çeşitli alanlarda devam eden suçları nedeniyle tüm bölge ülkeleri ve halkları için tehlike çanları çalmaktadır. (Heniyye suikastı), Filistin direnişini desteklemek için herkes harekete geçirmelidir zira Filistin, tüm ümmetin ileri savunma hattıdır." ifadelerine yer verildi. AA

Afganistan İslam Emirliği:

Şehit Heniyye, Direniş ve Fedakarlığı Miras Bıraktı

Afganistan İslam Emirliği, İsmail Heniyye'nin şehadetini tebrik ederek; ondan geriye direniş, özveri, sabır, azim, mücadele ve fedakarlığın miras kaldığını bildirdi.

HABER MERKEZİ

Afganistan İslam Emirliği, HAMAS Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'nin Tahran'da siyonist saldırı sonucu katledilmesine ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Şüphesiz biz Allah'a aitiz ve O'na döneceğiz…'

Şehit İsmail Heniyye, başarılı mücadelesinde ve cihadında önemli fedakarlıklar yapan, bu şekilde ahdini yerine getiren seçkin, bilge ve kararlı bir Filistin lideriydi.

Bir Müslüman ve bir savaşçı için şehitlik muazzam bir zaferi temsil eder; nitekim o da başarılı oldu ve takipçileri için direniş, özveri, sabır, azim, mücadele ve pratik fedakarlık mirası bıraktı.

Kederli ailesine, HAMAS liderliğine ve siyonist işgalcilere direnmeye devam eden mücahitlere içten taziyelerimizi iletiyoruz. Yüce Allah'tan şehit Heniyye'ye sonsuz cenneti bahşetmesini ve ailesine ve tüm Mücahitlere sabır ve güç vermesini dileriz.

Afganistan İslam Emirliği, HAMAS'ı ve Filistin'in mukaddes topraklarını savunmayı hem İslami hem de insani bir görev olarak görmektedir. Siyonist rejimin Filistinli Müslümanlara karşı işlediği vahşeti, bombalamaları ve soykırımı insanlığa karşı işlenmiş korkunç suçlar olarak şiddetle kınıyoruz. Bu büyük şahsiyetin şehit edilmesini İslam ümmeti ve cihadi dava için önemli bir kayıp olarak görüyoruz.

Özellikle İslam ve Arap dünyasındaki etkili taraflara, siyonist işgali ve onunla ilişkili vahşeti engellemek için çabalarını yoğunlaştırmaları çağrımızı yineliyoruz…” (İLKHA)

Lübnan Hizbullahı ve Ensarullah

Suikasti Lanetliyoruz   

Lübnan Hizbullahı ve Yemen'deki Ensarullah, HAMAS Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'nin suikast sonucu katledilmesini telin etti.

HABER MERKEZİ

Hizbullah, yaptığı açıklamada, "İsmail Heniyye'nin şehadeti, tüm direniş alanlarındaki direnişçileri cihad yolunda daha kararlı ve azimli kılacaktır. Hizbullah: Heniyye, Amerikan hegemonya projesine ve Siyonist işgale karşı cesurca duran büyük direniş liderlerinden biriydi." ifadelerini kullandı.

Ensarullah ise Heniyye'nin ümmetin sembollerinden ve direnişin liderlerinden biri olduğuna dikkat çekerek "korkakça bir saldırıyla katledilmesini şiddetle kınadıklarını" bildirdi.

Ensarullah, şunları kaydetti:

"Komutan Heniyye'ye İran başkentinin göbeğinde gerçekleştirilen cani suikast, savaşı yeni boyutlara taşıyan ve tüm bölgede büyük yankıları olacak önemli ve tehlikeli bir olaydır. Düşman, saldırı ve suikast çemberini genişletme konusunda yanlış hesap yapmıştır. İşgal, direniş liderlerini çeşitli alanlarda kullanarak bölge ülkelerinin egemenlik haklarını ihlal etmektedir.

Suçlu Netanyahu, işgalci varlığı uçuruma sürüklemekte ve Filistin topraklarından tamamen yok olmasını ve çöküşünü hızlandırmaktadır.

Artık bu siyonist sefahate son verilmesinin, bu azgın düşmanın dizginlenmesinin ve saldırganlığından caydırılmasının, düşmanın çeşitli alanlarda devam eden suçlarının kesilmesinin zamanı gelmiştir.

ABD destekli siyonist saldırganlığa karşı HAMAS ve tüm direniş gruplarıyla birlikte durmaya kararlıyız." (İLKHA)

İran Dışişleri Sözcüsü Kenani:

Pak Kanı Asla Boşa Gitmeyecek

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani, ömrünü siyonist işgal rejimine karşı onurlu bir mücadeleye ve Kudüs'ün özgürlüğü yolunda mücadeleye adamış bu azimli mücahidin temiz kanının asla boşa gitmeyeceğini söyledi.

HABER MERKEZİ

Kenani, Filistin İslami Direniş Hareketi (HAMAS) Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'nin Tahran'da şehid edilmesini büyük ve onurlu Filistin halkına, HAMAS Hareketine, tüm Filistin direniş gruplarına ve Filistin davasını destekleyen tüm direniş akımlarına, milletlere ve ülkelere başsağlığı diledi.

Kenani, İran İslam Cumhuriyeti'nin ilgili kurumları tarafından bu olayın boyutlarının ve detaylarının incelenmeye devam ettiğine işaret ederek, "Ömrünü siyonist işgal rejimine karşı onurlu bir mücadeleye ve mazlum Filistin halkının işgalci siyonistlerin pençesinden kurtarılması için Kudüs'ün özgürlüğü yolunda mücadeleye adamış bu azimli mücahidin temiz kanının asla boşa gitmeyeceğinden şüphe yoktur." dedi. (İLKHA)

DÜNYADAN TEPKİ VE TAZİYE MESAJLARI

Rusya, Çin, Katar, İran, Yemen, Pakistan, Malezya, Afganistan, Irak, Ürdün, Lübnan, Mısır ve Libya İran'da HAMAS Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'ye yönelik suikasta tepki göstererek taziye mesajı yayımladı.

ANKARA

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, "HAMAS Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'nin ölümüne yol açan saldırıyı şiddetle kınıyoruz." ifadelerini kullandı. Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Lin Cien, , her türlü suikast ve şiddet eylemine kesinlikle karşı çıktıklarını ve bunu kınadıklarını bildirdi. Katar Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada da, Katar'ın Tahran'da Heniyye'ye düzenlenen suikastı "en güçlü" ifadelerle kınadığı ve bunu "iğrenç bir suç, tehlikeli bir şekilde gerginliğin tırmandırılması ve uluslararası hukukun, insancıl hukukun açıkça ihlali" olarak gördüğü belirtildi. Pakistan Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, İslamabad'ın, gerekçesi ne olursa olsun, yargısız infazlar ve bölge dışı cinayetler de dahil olmak üzere terörün her türlü biçimini ve tezahürünü kınadığı belirtildi.

Malezya Dışişleri Bakanlığından da, suikasta ilişkin yazılı açıklama "Filistin yönetimi ve halkına en derin taziyelerimizi ve başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz." ifadesi kullanılarak, Heniyye'nin Tahran'da suikasta uğraması şiddetle kınandı.

Irak Haber Ajansının (INA) yayımladığı Dışişleri Bakanlığının açıklamasında ise "Irak Cumhuriyeti hükümeti, HAMAS Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'nin İran'ın başkenti Tahran'daki ikametgahına düzenlenen hain suikast saldırısını şiddetle kınıyor. Irak Cumhuriyeti olarak, bu saldırgan operasyonun uluslararası yasaların açık bir ihlali ve bölgedeki güvenlik ve istikrara yönelik bir tehdit olduğunu ifade ediyoruz." ifadesi kullanıldı.

Ürdün Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada da "Ürdün, israil'in HAMAS Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniyye'ye düzenlediği suikastı en güçlü ifadelerle kınıyor." ifadeleri kullanıldı.

Lübnan resmi ajansı NNA'nın geçtiği habere göre, Lübnan Başbakanı Necib Mikati, Hükümet Sarayı'nda olağanüstü bakanlar kurulu toplantısı öncesi yaptığı açıklamada HAMAS lideri Heniyye'ye yönelik suikastı kınadığını ifade etti.

Mikati, "Bu eylemin küresel endişe çemberini genişleteceği ve bölgede tehlike arz edeceğini görüyoruz." ifadelerini kullandı.

Mısır Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, İsrail'in "tehlikeli gerilimi tırmandırması" kınandı ve suikast politikaları ile ülkelerin egemenliğinin ihlallerinin sonuçları konusunda uyarıda bulundu.

Libya Devlet Yüksek Konseyi sosyal medya hesabından paylaştığı taziye mesajında, Konseyin İslam ümmeti, Filistin halkı ve HAMAS'a taziyelerini sunduğu belirtildi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir