• DOLAR 34.013
  • EURO 37.758
  • ALTIN 2730.888
  • ...
Diyarbakır'da Şehid İsmail Heniyye için gıyabi cenaze namazı kılındı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HAMAS Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, İran'ın başkenti Tahran'da siyonist işgal rejiminin düzenlediği alçak saldırı sonucu şehid edildi.

Diyarbakır İslami Sivil Toplum Kuruluşları tarafından Şehid Heniyye'nin şehadeti münasebetiyle tarihi Ulu Camiinde gıyabi cenaze namazı kılındı.

Kılınan gıyabi cenaze namazının ardından bir konuşma yapan Şehidler Kervanı Platformu Başkanı Ömer Çelik, başta Şehid İsmail Heniyye olmak üzere İslam liderlerinin ve mücahitlerinin şehadete olan sevdalarından bahsederken İslam düşmanlarının ve onların uşaklarının zilletinden bahsetti.

"Bu davaya önderlik edenlerin hepsi kefenlerini boynuna alarak gitmişler"

İsmail Heniyye ve muhafızının şehadetini tebrik eden Çelik, "Üstad Seyyid Kutup'un tabiriyle bu davanın tabiatı budur. Bu dava şehid ister ölmek ister öldürmek ister. Ebu Zer El Gifari'nin deyimiyle bizler bela ve musibet oğullarındanız. Bu dava Hazreti Nuh, İbrahim, Musa, Yuşa, İsa, Muhammed Mustafa Sallallahu Aleyhi Vesellemin, hak ile batılın, yeryüzünde ilahlık iddiasında bulunanlar ile Rabbe kulluk edenlerin davasıdır." dedi.

Çelik, "Bizler öldürülmekle bitmeyiz. Tarih boyunca nice yiğit ve kahramanlar suikastla şehadet şerbetini içti ama bu dava bitmedi. Çünkü davamız Allah'a kulluk, Kur'an'i yaşam, kerbela davasıdır ve kıyamete kadar devam edecek. Asrımızda bu davayı omuzlayan bir avuç kahraman, etrafı ihanet çemberiyle sarılmasına rağmen yaklaşık 11 aydır bu kutlu davanın mücadelesini veriyorlar. Bu davaya önderlik edenlerin hepsi kefenlerini boynuna alarak gitmişler. Oysa düşmanları onları ölümle, suikastle korkutuyor. Bundan bir hafta önce israil suikast yapacağını ilan edince bunu İsmail Heniyye'ye sorduklarında 'Hasbunallahi ve ni'mel vekil' dedi." ifadelerini kullandı.

"Küresel güçlerin önündeki en büyük engel HAMAS ve Gazze'dir"

Şehid İsmail Heniyye ve korumasının şehadete olan arzularını yaşadıkları anılarda aktaran Çelik, şu ifadelere yer verdi:

"İsmail Heniyye'nin korumasına koruma görevi tebliğ edildiğinde 'ben şehid olmak istiyorum, siz beni dışarı gönderiyorsunuz' diyerek ağlamıştı. Allah aşıkları yüzüstü bırakır mı? mahrum eder mi? İsmail Heniyye çocukları ve torunlarının şehid haberini aldığında 'Hasbunallahu ve Nimel Vekil' dedi, defalarca suikast girişiminden sağ kurtuldu. Gazze halkının geçtiği bütün eziyeti, çileyi, işkenceyi ve mahpus hayatı yaşadı ve bu güzel hayatının sonunda Allah (Celle Celaluhu) onu kendi katına aldı. Bu dava, liderlerinin şehadetiyle bitmez! israil ve ona dost olan başta ABD ve hain körfez ülkelerinin anlamadığı bir şey vardır. Tarih boyunca hangi İslam davasının liderleri şehid olduğunda o dava bitmiştir? Liderler şehid olunca dava alevlenir ve daha da harlanır. İsmail Heniyye gibi arkamıza bıraktığı miras; şehadet, sabır, tevekkül, fedakârlık ve cihat aşkı bırakmıştır. Kanlarıyla bizlere devrettiği o bayrak, bugün bizim elimizde. Bizlerde onlardan aldığımız bu vazifeyi ve kutlu davayı şehid oluncaya kadar Allah'ın izniyle yere düşürmeyeceğiz."

Çelik, "Küresel güçler dünyaya yeniden bir şekil vermek istiyorlar. Kendilerine yeni bir din ve ilah olarak lanse etmişler. Bütün insanlığı da kendine kul, köle ve esir yapma gayreti içerisindedirler. Onların bu aşağılık emellerinin önünde HAMAS ve Gazze onların en büyük engeldir. Onun için HAMAS ayakta kalmalıdır. Çünkü sadece Filistin ve Mescid-i Aksa davasını gütmüyorlar. HAMAS ve Gazze kalesi giderse Türkiye ve Arap ülkeleri de gidecektir. Çünkü onlar bunu açık bir şekilde söylüyorlar. Yeni bir dünya savaşıyla kirli emellerine uluşmanın plan ve programlarını yapıyorlar ama önlerinde tek engel Gazze duvarıdır ve Müslümanlardır." şeklinde konuştu.   

"Tüm Filistin halkının ve Müslümanların başı sağ olsun"

Çelik'in konuşmasının ardından hazırlanan basın açıklamasını İslami STK'lar adına Memur-Sen Başkanı Ramazan Tekdemir okudu.

Açıklamasına "Kıymetli dostlar dün asil bir lider, korkusuz mücahit, inanmış bir mümin olan İsmail Heniyye emanetini Rahmeti Rahmana teslim ederek, Şeyh Ahmet Yasin, Abdülaziz el- Rantisi'nin aziz davasındaki izlerini takip ederek şehitler kervanına katıldı." ifadeleriyle başlayan Tekdemir, "İsmail Heniyye, 3 oğlunu 4 torununun şehadet haberini alınca davasını çelik bir iradeye, acısını sabra dönüştüren 'Benim çocuklarımın kanı Filistin halkının kanından daha değerli değildir Gazze'deki tüm çocuklar benim çocuklarımdır' diyen, iman iddiasını mücadele, Özgür Kudüs aşkını şehadetiyle ispat eden Fillisindeki binlerce mücahitten biriydi." dedi.

"Allah yolunda öldürülenlere 'ölüler' demeyin! Onlar diridirler" ayetiyle konuşmasını sürdüren Tekdemir, "Bizler de işittik ve itaat ettik diyoruz. Onlar mücadele ruhunu diri tutan, davalarını direnişe dönüştüren, nesillere çağlara güzel bir çağrı ve örneklik bırakan önderlerdir. 'Madem ölüm tek bir defa gelecek o da neden Allah için olmasın' inancıyla hakka yürüyen bu yiğidimizin, davasının hak olduğuna nasıl iman ediyorsak onun yasını tutarken de yaşarken ki şahitliğine tanıklık ediyor, Rabbimizin şehadetini kabul etmesini niyaz ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Açıklamasında, Şehid Heniyye için taziye mesajlarına da yer veren Tekdemir, "Tüm Filistin halkının ve Müslümanların başı sağ olsun, yeryüzünün tüm vicdanlı insanları israil terör örgütünün alçaklığına, korkaklığına, azgınlığına tanık olsun. 40 bin masum mazlum şehidin kanı 100 bin gazinin acısı dünyanın merhametine, insanlığın uyanışına, zulümlerin son bulmasına vesile olmuyorsa; kundaklara dolan kanların, torbalarda taşınan cesetlerin, paramparça edilmiş bedenlerin, dökülen masum kanlarının hesabı sorulmayacaksa tüm insanlığa veyl olsun." şeklinde konuştu.

"Allah'ım! İslam'ın izzeti için mücadele eden İsmail Heniyye'nin şehadetini kabul et"

Katil israilin alçakça saldırılılarına, korkakça suikastlarına, hadsiz tehditlerine arka çıkan, bölgeyi kan gölüne çevirmeye ahdetmiş 'arz-ı mevud' zırvalıklarına para saçan, lobilerine yardım yataklık eden, meclisinden Gazze kasabı aşağılık katil Netenyahu'yu alkışlayan Katil ABD'nin Ortadoğu'dan defolup gitmedikçe ne Ortadoğu ne Türkiye ne de dünyanın güvende olmayacağını söyleyen Tekdemir, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi:

"Allah'ım biz Filistin halkının direnişine şahitlik ediyoruz. 'Aç kalırsak toprak yeriz ama toprağımız terk etmeyiz' diyen yiğitlerin sabrına, 'varsın tüm çocuklarım şehit olsun zafer bizimdir' diyen anaların inancına, kanlarıyla destan yazan korkusuz mücahitlerin şanına tanıklık ediyoruz. Ümmetin suskunluğunu sana şikâyet eden Şeyh Ahmet Yasin'in şehadeti hatırına, 'Ölüme burun kıvıracağımızı mı sanıyorlar? Kanserle de kalp krizinden ya da bir apachi helikopterinin füzesi ile de olsa ölüm ölümdür. Ben Apachi ile gelecek olan ölümü tercih ediyorum.' diyerek zalimlere meydan okuyan Abdülaziz el Rantisi'nin kabul olan duası hatırına, 'Canımız, kanımız, ailemiz, çocuklarımız, evlerimiz Kudüs ve Mescidi-i Aksaya feda olsun' diyerek İslam'ın izzeti için mücadele eden İsmail Heniyye'nin şehadetini kabul et."

Tekdemir, "Filistin'deki tüm şehitlerimizin aziz kanları, imanını muhafaza vatanını müdafaa için direnen bütün şehitlerin hatırına, Gazze'deki bu zulmü ümmetin uyanışına, siyonist vahşetin sonuna, nehirden denize özgür Filistin'e Kudüs'ün özgürlüğüne vesile kıl." dedi.

Program, Molla Tahir Elçi'nin yaptığı dua ile sona erdi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir