• DOLAR 34.017
  • EURO 37.769
  • ALTIN 2731.005
  • ...
İstanbul'da vatandaşlar: Heniyye'nin şehadeti İslam aleminde birliğe vesile olsun
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HAMAS Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, işgal rejiminin İran'ın Tahran şehrinde gerçekleştirdiği saldırı neticesinde korumasıyla birlikte şehit oldu.

İstanbul'da şehit mücahit Heniyye'nin şehadeti hakkında İLKHA muhabirine konuşan vatandaşlar, yapılan Müslüman ülkelerin birleşerek işgal rejimine saldırının hesabının sorulması gerektiğini dile getirdi.

"İsmail Heniyye mücahit bir lider, hakikaten Müslümanlara örnek bir isimdir"

Şehit İsmail Heniyye'ye Allah'tan rahmet dileyen Mehmet Ayhan, "İsmail Heniyye mücahit bir lider, hakikaten Müslümanlara örnek bir isimdir. İsmail Heniyye hiç zikzak çizmeyen, Şeyh Ahmet Yasin gibi biriydi. Allah onların mekanlarını cennet eylesin." dedi.

"Bir olmazsak parçalanır gideriz"

İnsan olmak için Müslüman olmaya gerek yok, insanlık insanlığını kaybetti şeklinde konuşan Uğur Usta, "Esas olan insandır, Allah insanları birbirlerini öldürsünler diye göndermedi. Bir olmak lazım; bir olmazsak parçalanır gideriz, bunun başka bir izahı yok. Haç ile hilalin savaşı bugüne dair değil ki bu süreç devam edecek önemli olan ne hedefimiz var ne yapmayı planlıyoruz. Bekleyeceğiz istediklerini mi yapacaklar, yoksa dünya silkelenerek bir şey mi yapacak? Her birimiz neyi bekliyoruz." diye belirtti.

"Allah'ın vaadi yakın ama yahudilerde sonunda kaybedecekler, şu anda kendi ölüm çukurlarını kazıyorlar"

İsmail Heniyye kurtuldu, cennete gitti biz ne yapacağız diye soran Murat Taşdelen, "Onlar bu kadar iman içerisinde savaşıyorlar, bütün İslam devletleri, devlet gözüken satılmışların hepsi yahudinin uşağı olmuş durumdalar. Bu işin içerisinden nasıl çıkacağız bilmiyorum. Allah'ın vaadi yakın ama yahudilerde sonunda kaybedecekler, şu anda kendi ölüm çukurlarını kazıyorlar." şeklinde konuştu.

"israil teröristtir, kim ki korkulsun?"

İsmail Heniyye'nin şehadetini televizyondan izlediğini ve şok olduğunu belirten Sabri Özkartal, "israil teröristtir. Müslümanlar Allah'tan korksalar, herkesin yeri cennet olurdu. Müslümanlar Allah'ın kitabına mı inanıyor, israile mi? 60 Müslüman ülke var, bir tanesi müdahale etmiyor. israil kim ki korkulsun? İnsanlar milyonlar verseler şehit olamaz; gidin ya şehit olun ya da gazi olun." diye konuştu.

"Türkiye savaş başladığında Kürecik Radarı'nı ve Adana İncirlik Üssü'nü kapatabilirdi"

Vatandaşlardan Hasan Erdoğan, "Filistin meselesinde Türkiye aktif rol oynayabilirdi. Türkiye savaş başladığında Kürecik Radarı'nı ve Adana İncirlik Üssü'nü kapatabilirdi, israile maddi destek sağlayamayabilirdi. Bu savaşa engel olabilirdi." ifadelerini kullandı. (İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir