• DOLAR 34.017
  • EURO 37.769
  • ALTIN 2731.005
  • ...
Şanlıurfalılar Heniyye için gıyabi cenaze namazına durdu, suikastı tel'in etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HAMAS Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, İran'ın başkenti Tahran'da kaldığı konutunda uğradığı hain suikast sonucu şehid oldu.

Şehid olan Heniyye için Şanlıurfa STK'ları Platformu tarafından, bugün ikindi namazına mütekiben Balıklıgöl Dergâh Camii'nde gıyabi cenaze namazı kılındı.

Kılınan gıyabi cenaze namazının ardından Şehid Heniyye'ye düzenlenen suikast tel'in edildi. Sık sık siyonistler aleyhine slogan atan Şanlıurfa halkı "Canımız, kanımız ve ailemiz Aksa'ya feda olsun" dedi.

Düzenlenen basın açıklamasında kimileri gözyaşlarını tutamadı.

Basın açıklamasını Anadolu Gençlik Derneği (AGD Şanlıurfa Şube Başkanı Ramazan Güner okudu.

"Seni şehit edenler, senden uzun yaşamayacaklar"

Güner, "Bu gece sabaha karşı, Filistin direnişinin sembolü olan HAMAS lideri İsmail Heniye, bir suikast neticesinde öldürülen İran Cumhurbaşkanının yerine seçilen yeni cumhurbaşkanının yemin töreni için bulunduğu İran’ın başkenti Tahran’da siyonist israilin füze saldırısı neticesinde şehit edildi. İsmail Haniye Ramazan ayının son günlerinde alçak siyonistler tarafından üç evladı ve üç torunu şehit edildiğinde şöyle demişti; 'Benim çocuklarımın kanı, diğer mücahitlerin kanından daha değerli değildir, Rabbim bana mübarek Ramazan Bayramı'nda şehit babası olma hediyesi verdi, daha ne olsun ki.' Yarabbi; bu nasıl bir iman ve teslimiyettir. Şehadetin mübarek olsun ey güzel insan. Şundan emin ol ki; seni şehit edenler, senden uzun yaşamayacaklar. Senin ömrün bitti ama mücadelen, Gazze zulümden kurtulana, Mescid-i Aksa özgürleşene ve bağımsız Filistin kurulana dek bitmeyecektir." dedi.

"Liderleri şehit olan bir hareket asla yenilmez"

"Ailesi ve en yakınlarını rabbine kurban vermesi nedeniyle Ebu’ş Şüheda yani Şehitlerin Babası olarak nitelendirdiğimiz büyük komutan ve aziz lider İsmail Heniyye’nin şehadeti büyük bir dönüm noktasıdır" diyen Güner, "Şehit veren değil şehit kazanan bir mektebin öğrencileri olarak çok iyi biliyoruz ki; İsmail Heniyye’nin şehadeti bir son değil muazzam bir başlangıçtır. israil rejimi, İsmail Heniyye’yi şehit ederek hiçbir şey başaramamıştır, ancak aziz komutan Heniyye çok arzuladığı ve hasretle beklediği şehadet makamına kavuşmuştur. Liderleri şehit olan bir hareket asla yenilmez." diye konuştu.

" Heniyye’nin aziz hatırasına layık bir şekilde yerin üstünde savaşacağız"

Güner, sözlerini şöyle sürdürdü: "Dün Şeyh Ahmed Yasin’i, Abdülaziz Rantisi’yi, ve daha nice değerli evladını şehit verse de sarsılmayan bilakis daha da büyüyen ve gönüllere kök salan Filistin mücadelesi bugün de mağlup olmayacaktır. Bizi ölümle korkutmak isteyenler çok iyi bilmelidir ki; biz şehadete aşığız! Biz şehadet aşkıyla yanıp tutuşuyoruz! Biz evlad-ı fatihan’ız! Hamas Lideri İsmail Heniyye bir konuşmasında 'milyonlarca şehitle yürüyoruz Kudüs’e' ifadesini kullanmış ve bu davanın savaşçılarının sadece yerin üstüne olmadığını vurgulamıştı. Bugün bizler çok iyi biliyoruz ki; Aziz Komutan İsmail Heniyye erişmiş olduğu şehadet makamında Kudüs’ün ve tüm Filistin’in özgürlüğü için savaşmaya devam edecektir. Bizler de yüreği yanık Anadolu insanı olarak söz veriyoruz ki; Şehit Lider İsmail Heniyye’nin aziz hatırasına layık bir şekilde yerin üstünde savaşacağız."

Okunan basın açıklamasının ardından İl Müftü Yardımcısı Abdulhamit Turgut tarafından dua edildi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir