• DOLAR 34.036
  • EURO 37.946
  • ALTIN 2822.54
  • ...
Siverek’te Şehid Heniyye için basın açıklaması düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HAMAS Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, İran'ın başkenti Tahran'da kaldığı konutunda suikast sonucu şehit edildi.

Şehid olan Heniyye için Şanlıurfa STK'ları ve Siverek Gazze Dayanışma Platformu tarafından, bugün ikindi namazını müteakiben Balıklıgöl Dergâh Camii'nde ve Siverek Sulu basın açıklaması ve dua edildi.

Programa Filistin atkı ve puşileri ile 7’den 70’e kadın erkek, büyük küçük birçok Siverekli katılarak siyonist israil aleyhine sloganlar attı.

Katılımcılar zaman zaman "HAMAS’a selam direnişe devam", "cenk-cihad-şehadet" sloganları attı.

Siverek’te Sulu Camii’nde kılınan ikindi namazından sonra Siverek Gazze Dayanışma Platformu tarafından basın açıklaması okundu.

Açıklamayı Platform adına Mustafa Özoruç okudu.

"HAMAS her bir liderin şehadetinden sonra daha güçlü toparlanmıştır"

Bu saldırıların HAMAS hareketini daha güçlü, daha sağlam, daha kararlı kılacağını ve lideri şehid olan bu hareketin asla yenilmeyeceğinin altını çizen Özoruç, "Liderleri ve kurucuları halkımızın ve ümmetimizin onuru uğruna şehit olan bir hareket asla yenilmeyecektir. Bu saldırılar hareketi daha güçlü, daha sağlam, daha kararlı kılacaktır. Bu direnişin tarihidir. 'Hareket, liderlerinin öldürülmesinden sonra daha güçlü ve daha kararlı hale geldi' demiştir. O gün söylediği bu muazzam söz şehit olan liderlerinden sonra hareketin aynı kararlılıkla mücadeleye devam etmesi içindir.  Yine bir konuşmasında 'Canımız, kanımız, ailemiz ve sahip olduğumuz her şey Kudüs ve Mescid-i Aksa'ya feda olsun' diyerek verdiği sözü yerine getirmiştir. Şehit olan İsmail Heniyye'nin mübarek kanı, tıpkı diğer şehitlerin kanları gibi İslam ümmetindeki çorak toprakların dahi canlanmasına vesile olacaktır inşallah. Siyonist çete israil terör örgütü bundan önce de Şeyh Ahmed Yasin, Abdülaziz Rantisi, Yahya Ayyaş, Nizar Reyyân, Salih Aruri gibi HAMAS’ın birçok liderini şehit etti. Ancak HAMAS her bir liderin şehadetinden sonra daha güçlü toparlanmıştır. Zira şehitler tohum gibidir." dedi.

Özoruç, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İsmail Heniyye'ye düzenlenen suikast direnişi zayıflatmayacak, HAMAS'ı kırmayacak, aksine daha da güçlendirecektir. İzzet yurdunda yükselen bu meşale sönmeyecek ve tüm özgürlük sevdalarına umut ve güç olacaktır. Ölüme meydan okuyanlar, ölümü hayata tercih edenler, madde âlemini mana âlemine vesile kılanlar er geç galip gelecektir. Dünya tarihi bunun şahididir. İzzet yurdu Filistin’de şehitlik: öncü erler için bir hedef olmuştur. İzzet yurdunda İslam davasının bu derece kökleşmesinin birçok sebebi vardır. Bunların başında hareket liderlerinin, mücadelenin en ön safında savaşmalarıdır. İzzet ve şeref yurdunda ortaya konulan kahramanlıklar erkeklerle sınırlı değildir. Kadınların ve çocukların bu kutlu direnişte gösterdikleri azim ve sebat tarihte örneği az bulunmaktadır."

"siyonist çetesi bundan sonra da bu tarz suikastlara yeltenecek"

Özoruç, "Çok kıymetli Siverek halkı, Selahaddin-i Eyyubi ve Şeyh Said’in torunları! Ümmetin şerefi, kutsallarımızın itibarının korunması için Gazze’de meşalesi yakılan bu kutlu direnişe sessiz kalmayalım, 7 Ekim’de farklı bir merhaleye geçen bu cihada ortak olma fırsatını kaçırmayalım. Biz de diyelim: canlarımızla, mallarımızla, dualarımızla, boykot silahımızla bu cihada ortak olalım. Bunun yanı sıra elimizdeki bütün imkânları sonuna kadar kullanalım. Bundan sonra tüm enerjimizi İslam ülkelerinin yöneticilerinin harekete geçmesi için harcamak zorundayız. Aksi takdirde omuzlarımızda Irak'ta, Suriye'de, Libya'da, Mısır'da, Arakan'da, Doğu Türkistan'da, Çeçenistan'da yaşananlara ek olarak bir de Gazze'deki veballe ahirete göçüp gitmeyelim. siyonist çetesi bundan sonra da bu tarz suikastlara yeltenecektir. Biz Siverek’ten bütün İslam âleminin yöneticilerine seslenmek istiyoruz: terör çetesini bahane göstererek Gazze’ye bir damla su götüremediniz, şehit olan masum çocukların ve kadınların imdadına yetişemediniz. Bari ülkelerinizde bulunan bu kahramanları muhafaza edin. Aksi takdirde tarih ve insanlık vicdanı sizi affetmeyecektir. Müslüman halklar olarak biz de hem dünyada hem de ahirette size davacı olacağız ve peşinizi bırakmayacağız." diye konuştu.

Program yapılan dua ile sona erdi. (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir