• DOLAR 34.055
  • EURO 37.974
  • ALTIN 2801.138
  • ...
Mardin’de Heniyye'ye düzenlenen suikast tel'in edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin İslami Sivil Toplum Kuruluşları tarafından ikindi namazının ardından Şakir Nuhoğlu Camii önünde işgal rejimi tarafından şehit edilen HAMAS Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye ve tüm Filistinli Müslümanlar için basın açıklaması düzenlendi.

Halkın yoğun katılım gösterdiği basın açıklamasını STK Platform Sözcüsü Necmeddin Başboğa okudu.

Konuşmalarının başında Şehid İsmail Heniyye’ye yapılan alçakça suikastı şiddetle kınadıklarını belirten Başboğa, “İşgalci ve soykırımcı siyonist israil, uluslararası hukuku çiğnemeye, alçakça ve vahşice saldırılarına her gün yenisini eklemeye devam ediyor. Evvelki gece Lübnan’a hava saldırısı sonucu bir sivil öldü ve 69 kişi de yaralandı. Malumunuz olduğu üzere dün gece HAMAS Siyasi Büro lideri İsmail Heniyye, siyonist israilin düzenlediği alçakça bir saldırı sonucu şehid edildi. Filistin halkının işgalci israile karşı verdiği kurtuluş mücadelesinin sembol ismi ve siyasi lideriydi. Mahzun ve mütebessim siması ile özgürlük davasının unutulmaz ismi olarak anılacak ve verdiği destansı mücadele bayrağı asla yere düşmeyecektir. Şehid İsmail Heniyye’ye yapılan alçakça suikastı şiddetle kınıyoruz. Soykırımcı siyonist israil ve ona destek verenleri lanetliyoruz. Bu küstah suikast ile israil, başta İslam ülkeleri olmak üzere bütün dünyada istediği terör ve suikast eyleminde bulunabileceği tehdidinde bulunuyor.” şeklinde konuştu.

“Hedef sadece İsmail Heniyye değil, soykırımcı israil ve işbirlikçilerinin hedefi topyekûn İslam dünyasıdır”

İşgalci israil ve sömürgeci güçlerle hesaplaşmaya doğru odaklanılması gerektiğini belirten Başboğa, “İçeride ve dışarıda hiçbir hukuk ve sınır tanımadığının mesajını veriyor. İşgalci ve soykırımcı israil, başta ABD ve küresel güçler olmak üzere yaslandığı şer odaklarından aldığı cüretle bütün dünyayı ateşe atmaya çalışıyor. Hedef sadece İsmail Heniyye değil; soykırımcı israil ve işbirlikçilerinin hedefi, şer güçlerinin kirli emellerine direnen bütün bilim adamları, siyasi liderler, saygın kişilikler ve topyekûn İslam dünyasıdır. israil, dünyadaki şer odaklarının paslı hançeridir. Bu paslı hançeri tutan elleri kırmak hepimizin, bütün Müslümanların, vicdan ve adalet iddiasında bulunan herkesin görevidir. Bu nedenle hak, hukuk, adalet ve iyilik iddiasında bulunan bütün kişileri, oluşumları, partileri ve ülkeleri, küresel şer odağı israil saldırıları ve suikastlarına karşı dayanışmaya ve işbirliğine davet ediyoruz. İçimizdeki didişmeleri bırakıp ortak düşman israil ve sömürgeci güçlerle hesaplaşmaya odaklanmalıyız. Küresel şer güçlerine karşı küresel dayanışmayı gerçekleştirmeliyiz.” ifadelerini kullandı.

Başboğa, konuşmalarına şöyle devam etti:

“Yüzbinlerce masum Filistinli bugün israil zindanlarında her türlü insanlık dışı işkence ve tacize maruz bırakılıyor. Gazze’deki masum ve mazlum kardeşlerimizin başına sekiz aydan beri bombalar yağmaya devam ediyor. Ümmet olarak, hatta insanlık olarak ciddi bir güvenlik zafiyetimizin olduğu ortadadır. Bu durumda hepimizin ortak kaygı ve duyarlılıklarını esas alan bir stratejiye odaklanmalıyız. Bu tablo karşısında vicdanımız sızlıyor ve yüreğimiz dağlanıyor. Mardin STK Platformu olarak ortak hissiyatımızı ifade etmek ve dayanışmamızı ortaya koymak için çaba gösteriyoruz. Onlar işgalden, suikastlardan, tecavüzden vazgeçmedikçe; bizler de direnişten vazgeçmeyeceğiz. Bu öfkemiz ve hüznümüz, bizi şer odaklarına ve saldırılarına karşı daha da bileyecek ve direncimizi artıracaktır. Şehid İsmail Heniyye ve bu kutlu dava uğrunda canlarını feda eden bütün şehitlerimize Allahtan rahmet, yakınlarına Sabr-ı Cemil niyaz ediyoruz. Ümmetin başı sağ olsun.”

Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Kadad tarafından yapılan duanın ardından basın açıklaması sona erdi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir