• DOLAR 34.014
  • EURO 37.867
  • ALTIN 2821.2
  • ...
Prof. Dr. Geçit: Bu suikast İslam dünyasına tehdittir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Salih Geçit, Filistin İslami Direniş Hareketi (HAMAS) Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'ye yönelik gerçekleştirilen alçakça suikastın İslam dünyasına yönelik Siyonistlerin bir mesajı olduğunu ve bu mesaj karşısında İslam ümmetinin, liderlerinin harekete geçmesi gerektiğini belirtti.

"İsmail Heniyye'nin bu şehadetini aslında kurtuluş olarak kabul etmemiz ve kutlamamız gerekiyor"

İsmail Heniyye'nin ailesine mensup 60 kişinin şehid olduğunu ve kendisinin en sonunda şehadeti tattığını belirten Prof. Dr. Geçit, Heniyye'nin İslam'ın izzetini müdafaa ettiği için şehid edildiğini hatırlattı.

"İslam dünyası olarak büyük bir matemdeyiz büyük bir yas içerisindeyiz." ifadeleri ile sözlerine başlayan Geçit, "Bu matem ve yas havası İsmail Heniyye'nin şehadetinin getirdiği bir matem değildir. Çünkü İsmail Heniyye ailesi ile birlikte ailesine mensup 60 kişi ile cihad etti, İslam'ın ve İslam'ın izzetini korumak üzere kendisini feda etti ve kurtuldu. İsmail Heniyye'nin bu şehadetini aslında kurtuluş olarak kabul etmemiz ve kutlamamız gerekiyor. Ama biz matemiz yaşıyoruz İslam dünyasının bu sefaletinin, acziyetini yaşıyoruz. Şehid Şeyh Ahmed Yasin şehadetinden önce bir konuşma yapmış ve 'ben İslam Ümmetini Allah'a şikayet edeceğim' demişti. Bu şikayetinden sonra İsmail Heniyye ağabeyimiz, büyüğümüz, mücahidimiz, şehidimiz Cenab-ı Hakka kavuştu, berzah alemine gitti, şehidler kervanına kavuştu acaba o ne diyecek? İslam dünyası hakkında neler diyecek." şeklinde konuştu.

"… bu bize bir ders olsun"

Tüm İslam aleminin birlikte hareket etmesi gerektiğinin altını çizen Geçit, "'Boykot çağrılarımızın sönük geçtiğini, İslam devletlerindeki liderlerin bir şey yapamaz duruma geldiğini, İslam ümmetinin fertlerinin sadece kınamakla yetindiklerini, Müslüman camianın, vakıf ve derneklerinin sadece üzüntü ile bu işi karşıladıklarını mı şikayet edecek?' Neler diyecek, bu konuda işimiz çok zordur. Birkaç İslam ülkesi feryat ediyor, bazı liderlerimiz israil'e karşı ses çıkarıyor ama paramparça olmuş bir ümmet içerisinde tek başına bu iş yapılamıyor. Dolayısıyla bu bize bir ders olsun. israil terör rejimi sadece İsmail Heniyye'yi öldürmedi. İsmail Heniyye'yi İran'ın başkentinde yeni seçilmiş cumhurbaşkanının töreni döneminde öldürmekle aslında İslam dünyasına mesaj veriyor. Diyor ki, 'ben İsmail Heniyye'yi öldürdüm, ondan önce Kasım Süleymani'yi öldürdüm, İran cumhurbaşkanını bir suikaste kurban götürdüm. Teker teker hepiniz öldüreceğim' diyor. Bu suikast İslam dünyasına tehdittir. İslam dünyasının milletlerine, liderlerine tehdittir. Tüm İslam dünyasını birlik ve beraberliğe davet ediyorum, acilen bir toplantı yapılmalı, İslam İşbirliği Teşkilatı bir araya gelmeli, Arap Birliği bir araya gelmeli. Müslümanlar kendi aralarındaki ihtilafı terk etmeli." ifadelerini kullandı.

"Madem onlar bunu istiyorlar, o zaman bizimde elimizden geleni yapmamız gerekmektedir"

"Bugün artık cihad günüdür, bugün savunma ve müdafaa günü değildir. Bütün Müslümanlar elinden gelen her şeyi yapmalıdır." diyen Geçit sözlerini şöyle sürdürdü:

"Fertler fert olarak, dernekler dernek olarak, ordular ordu olarak, devletler devlet olarak, kavimler kavim olarak, ümmette bir ümmet olarak birlik ve beraberlik içerisinde bugün bir meydan muharebesine zorla davet ediliyor. Madem onlar bunu istiyorlar, o zaman bizimde elimizden geleni yapmamız gerekmektedir. Tabi bizim bu mücadelemizi bilgi ile strateji ile yapmamız gerekmektedir. Herkes kendi ameline göre ölecek. Ölürken Allah'ın huzuruna kimisi siyah yüzle kimisi ise İsmail Heniyye gibi bembeyaz nurlu yüzle gidecek. Keşke hepimiz Allah yolunda şehid olsak. Hz. Peygamber Hadis-i Şerif'te "Ömründe şehid olmayı arzulamayan bir insan münafıktır" demiştir. Bugün o gündür. Bugün makamından, koltuğundan, menfaatinden, dünyevi saltanatından, statüsünden korkup da sessiz kalan herkes yarın Allah'ın huzuruna siyah bir yüzle gidecektir. Dolayısıyla Müslümanların her birisinin bunu düşünmesi gerekiyor." (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir