• DOLAR 34.065
  • EURO 38.11
  • ALTIN 2833.995
  • ...
Afganistan İslam Emirliği'nden Heniyye'nin şehadetine ilişkin açıklama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HİLAL HİKMET YEŞİLBUDAK

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

Rahmân ve Rahîm Olan Allâh'ın Adıyla;

"Mu'minlerden öyle adamlar vardır ki, Allâh’a verdikleri ahde sâdakat göstermişlerdir. Onlardan (kimi) verdikleri sözü yerine getirmiştir (şehid olmuştur). Onlardan (kimi de şehid olmayı) beklemektedir. (Onlar sözlerini hiçbir) değiştirmeyle değiştirmemişlerdir."

Filistin İslami Direniş Hareketi'nin (Hamas'ın) Siyasi Lideri Dr. İsmail Heniye'nin dün gece Tahran'da düzenlenen bir saldırıda şehid edildiği haberini derin bir üzüntüyle aldık.

Biz Allâh'a aitiz ve O'na döneceğiz.

Şehid İsmail Heniye, başarılı mücadelesinde ve cihadında önemli fedakarlıklar yapmış, bu konuda ahdini yerine getirmiş seçkin, bilge ve kararlı bir Filistin lideriydi.

Bir Müslüman ve bir savaşçı için şehadet muazzam bir zaferi temsil eder; bu nedenle o başarılı olmuş ve takipçileri için direniş, özveri, sabır, azim, mücadele ve fedakarlık mirası bırakmıştır.

Bizler İsmail Heniye'nin yaslı ailesine, Hamas liderliği ve Siyonist işgalcilere direnmeye devam eden Mücahidlere Yüce Allâh'ın şehid Heniye'ye ebedi cenneti bahşetmesini ve ailesine ve tüm Mücahidlere sabır ve güç vermesini diliyoruz.

Afganistan İslam Emirliği, Hamas'ı ve kutsal toprakları savunmayı önemsemekte ve Filistin'in hem İslami hem de insani bir vazife olarak addedilmesini arzu etmekteyiz. Siyonist rejimin Filistinli Müslümanlara karşı işlediği vahşeti, bombardımanları ve soykırımı insanlığa karşı işlenmiş korkunç suçlar olarak şiddetle kınıyoruz. Bu büyük şahsiyetin şehid edilmesini İslam Ümmeti ve cihad davası için önemli bir kayıp olarak görüyoruz.

Özellikle İslam ve Arap dünyasındaki ETKİLİ taraflara, Siyonist işgali ve onunla ilişkili vahşeti engellemek için çabalarını yoğunlaştırmaları çağrımızı yineliyoruz.

Siyonist rejimin devam eden cürümleri, şüphesiz bölgede ve bölge ülkelerinde daha fazla istikrarsızlığa yol açacak ve ortaya çıkan karışıklıklar ve olumsuz sonuçlar da doğrudan işgalci Siyonistlerin ve destekçilerinin omuzlarına düşecektir.

Afganistan İslam Emirliği

Bu haberler de ilginizi çekebilir