• DOLAR 34.068
  • EURO 38.081
  • ALTIN 2834.599
  • ...
Meclis tatile girse de  HÜDA PAR’IN TEKLİFİNE  DESTEK YAĞIYOR
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Geçtiğimiz yılın sonunda HÜDA PAR tarafından hazırlanarak TBMM Başkanlığına sunulan soykırım suçuna iştirak edenlerin cezalandırılması, vatandaşlıklarının kaybettirilmesi ve malvarlıklarına el konularak Aile ve Gençlik Fonu'na devredilmesine ilişkin Kanun teklifinin TBMM Genel Kurulu’nda görüşülmesi 9 Temmuz’da kabul edildi. Görüşülmesinin kabul edilmesi üzerinden geçen süreye rağmen kanun teklifi gündeme alınmadı. Kamuoyundan STK temsilcileri, siyasetçiler, avukatlar, gazeteciler, vatandaşlar neredeyse her kesimden destek mesajları geldi. Tüm mesajlara rağmen kanun teklifi TBMM’de görüşülmeden meclis ekim ayına kadar tatile girdi. Meclis tatile girse de vatandaşlar kanun teklifinin bir an önce yürürlüğe girmesi çağrısında bulunuyor.

“İSRAİL TERÖR ÖRGÜTÜ, ORTA DOĞU İÇİN ARTIK BİR GÜVENLİK SORUNUDUR”

HÜDA PAR’ın Meclis'e sunduğu Türkiye vatandaşı soykırımcı siyonistlerin yargılanmasına yönelik kanun teklifi hakkında değerlendirmelerde bulunan Sosyolog Yusuf Aşan, yasanın kabul edilmesi halinde Türkiye'nin uluslararası alanda misyonunun artacağına inandıklarını belirterek teklifin yasalaşması gerektiğini vurguladı. Sosyolog Yusuf Aşan, konuyla ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu.

"GAZZE SOYKIRIMI, DÜNYA TARİHİNİN GÖRDÜĞÜ EN BÜYÜK SOYKIRIMLARDAN BİRİDİR"

israil terör örgütünün Arz-ı Mev'ûd hayallerine ulaşmak için soykırımlar işlediğini ifade eden Sosyolog Aşan, "israil terör örgütü 1948'den beri uluslararası emperyalist güçleri ve Müslüman ülkelerin satılık liderlerini arkasına alarak Filistin'de katliamlar yapıyor ve Filistinlilerin topraklarını işgal ediyor. Geçen yıl başlayan ve halen devam eden Gazze ise dünya tarihinin gördüğü en büyük soykırımlardan birine sahne oluyor. Söz konusu terör örgütü bütün hukuk kurallarını hiçe sayarak ve tüm insani değerleri ayaklar altına alarak bir insanlık suçu işliyor. Çocuk ve kadınlar başta olmak üzere şu an resmi rakamlara göre 40.000 kişi katledilmiş durumda. Bu bir savaş suçu olmakla beraber bir soykırımdır, vahşettir, katliamdır. Buna dur demek her insanın ve Müslümanın görevidir. israil terör örgütü Orta Doğu toprakları için artık bir güvenlik sorunudur, bir tehdit unsurudur. Bu terör örgütü arz-ı mev'ûd hedeflerine ulaşmak için önüne çıkan bütün engelleri kaldırıp, soykırımlar işliyor. Bu vahşi çetenin durdurulması lazım." şeklinde konuştu.

"MECLİSİN ÜZERİNE DÜŞEN GÖREV BU TEKLİFİN KABUL EDİLMESİ VE KANUN OLARAK YÜRÜRLÜĞE GİRMESİDİR"

Gazzeli çocuklara sahiplik adına bu önergenin kabul edilmesi gerektiğini vurgulayan Aşan, "Bu anlamda HÜDA PAR'ın Meclis'e sunmuş olduğu yasa tasarısı gayet önemlidir. Bu yasa ile Gazze'de soykırım yapan, vahşete ortak olanların vatandaşlıktan çıkarılması, mal varlıklarına el konulması ve uluslararası mahkemelerde yargılanmasının uygulanması önü açılır. Bu anlamda meclise düşen görev bu teklifin kabul edilmesi ve kanun olarak yürürlüğe girmesidir. Boykotun kapsayıcı anlamda somutlaştırılması için bu yasanın kabul edilmesini talep ediyoruz. Türkiye Büyük Millet Meclisi, milli iradenin merkezi olduğundan bu milli iradenin halkın ve Gazzeli çocukların lehine tescil edilmesini ve kanunun yürürlüğe girmesini devletimizden talep ediyoruz. Bu yasa ile devletimizin uluslararası alanda misyonunun artacağına inanıyoruz. Ve Gazzeli çocuklara sahiplik adına bu önergenin kabul edilmesi Türkiye'nin lehine olumlu sonuçlar vereceği kanaatindeyiz. Boykot 'un bu anlamda fiiliyata geçmesini umut ediyoruz." dedi.

KADİM AŞİRETLER FEDERASYONU’NDAN DESTEK    

HÜDA PAR'ın soykırım suçlarıyla ilgili yasa teklifine ilişkin destek mesajı yayımlayan Kadim Aşiretler Federasyonu, soykırımcıların yargılanması ve mal varlıklarına el konulması gerektiğini söyledi.

Suat Tekin

HÜDA PAR'ın, Türkiye'den işgal rejiminin saflarına katılıp soykırım suçu işleyenlerin yargılanması ve mal varlıklarına el konulmasını içeren yasa teklifine ilişkin HÜDA PAR Van İl Başkanlığı'ndan oluşan heyet, Kadim Aşiretler Federasyonu'nu ziyaret ederek destek istedi. Konu hakkında değerlendirmelerde bulunan Kadim Aşiretler Federasyonu Genel Başkanı Rasim Aslan, kanun teklifinin bir an önce Meclis’te görüşülüp yasalaşması gerektiğini vurguladı.

TOPLUMUMUZU DERİNDEN YARALADIĞINI BELİRTMEK İSTİYORUZ

Verilen kanun teklifinin yasalaşmasının adaletin tecelli etmesi noktasında önemli bir adım olacağının altını çizen Başkan Aslan, “HÜDA PAR’ın Meclis'e sunduğu siyonist israil’in Gazze’deki masum ve savunmasız insanlara karşı sürdürülen soykırım suçuna karışan çifte vatandaşlık hakkına sahip kişilerden; yargıdan kaçanların vatandaşlıktan çıkarılmalarını ve mal varlıklarına el konulmasını öngören Vatandaşlık Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi bir an önce görüşülmeye getirilmesi ve kabul edilerek uygulanmaya başlanması gerekmektedir. Bütün dünyanın gözleri önünde aylardır devam eden ve birçok batılı kapitalist ülke yönetimleri tarafından da acımasızca ve insafsızca desteklenen soykırıma yine dünyadaki akıl ve vicdan sahibi birçok kişi ve toplumlarca da karşı çıkıldığı halde, ülkemizde çifte vatandaşlık hakkına sığınarak, Siyonist terör ordusuna katılıp bu katliamlara insafsızca destek verenlerin toplumumuzu derinden yaraladığını belirtmek istiyoruz. Bu durumu lanetlemekle beraber eli masum ve savunmasız mazlum Filistin halkının kanına bulaşmış bu canilerin artık hiçbir şey olmamış gibi aramızda yaşamalarını istemiyoruz ve bu kanun teklifini Federasyon olarak destekliyoruz. Bu vesileyle, toplumumuzun bu önemli meselede duyarlılığını ve kararlılığını bir kez daha vurgulamak istiyoruz. Çifte vatandaşlık hakkını kötüye kullanarak adaletten kaçanların mal varlıklarına el konulması ve vatandaşlıktan çıkarılması, adaletin tecelli etmesi adına önemli bir adım olacaktır.” dedi.

TOPLUMUMUZUN GÜVENLİĞİ İÇİN GEREKEN TÜM ÖNLEMLERİN ALINMASINI TALEP EDİYORUZ

Siyonistlerin çifte vatandaşlık hakkını bir sığınak olarak kullanmalarına izin verilmemesi gerektiğini vurgulayan Aslan, “Filistin halkının bütün imkânsızlıklara ve zor koşullara rağmen verdiği onurlu ve inançlı direniş sonuçta Allah’ın inayetiyle mutlak zafere ulaşacak ve bütün dünyaya örnek olacaktır. Ancak bütün bu zulüm ve orantısız terör saldırıları saflarında bulunup eli kana bulaşmış zalimlerin sahip oldukları çifte vatandaşlık hakkına sahip olmalarına sığınarak hiçbir şey olmamış gibi gelip aramızda dolaşmalarına da asla tahammül edemeyiz. Bu bağlamda, adaletin sağlanması ve toplumumuzun güvenliği için gereken tüm önlemlerin alınmasını talep ediyoruz. Çifte vatandaşlık hakkının, masumların katillerine bir sığınak olarak kullanılmasına izin vermemeliyiz. Bu nedenle kanun teklifinin kabul edilmesini ve kanunlaşarak uygulanmasını destekliyoruz.” diye belirtti. (İLKHA)

BİR DESTEK DE ISPARTA’DAN

Gazze'de yaşanan soykırıma katılan çifte vatandaşlar hakkında HÜDA PAR tarafından hazırlanan kanun teklifinin TBMM’de görüşülmesi yönündeki önergenin kabulünün ardından başlayan süreç devam ediyor. 

Haber Merkezi

Soykırım suçuna iştirak eden çifte vatandaşlardan yargıdan kaçanların vatandaşlıktan çıkarılmaları ve mal varlıklarına el konulmasını öngören kanun teklifinin gündem olması için HÜDA PAR teşkilatları tarafından başlatılan ziyaret programları sürüyor. Bu kapsamda bir çalışma da HÜDA PAR Isparta İl Başkanlığı tarafından gerçekleştirildi. Isparta Kudüs Platformu’na üye dernek yöneticilerinin katılımıyla Ensar Vakfı Isparta Şubesinde "Soykırım Suçu Failleri Hakkında Yargılama Yapılsın" konulu bir toplantı yapıldı. Ensar Vakfı Isparta Şube Başkanı Salih Arslan ev sahipliğindeki toplantıya Isparta Kudüs Platformuna üye sivil toplum kuruluşu yöneticileri, yanı sıra HÜDA PAR Genel İdare Kurulu Üyesi Muhammet Şerif Durmaz ve Isparta İl Başkanı Hasan Koç katıldı.

İNSANLIK ONURUNUN KURTARILMASI ADINA DESTEK TALEBİNDE BULUNUYORUZ

Toplantı, Ensar Vakfı Isparta Şube Başkanı Arslan’ın açılış konuşmasıyla başladı. Toplantıda, soykırım suçu failleri hakkında meclise verilen kanun teklifi ile ilgili bir konuşma yapan HÜDA PAR Genel İdare Kurulu Üyesi Durmaz, kanun teklifine dair son gelişmeler hakkında bilgiler verdi. Kanun teklifini aylar önce hazırladıklarını ve meclise verdiklerini dile getiren Durmaz, "Partimiz HÜDA PAR’ın 28 Aralık 2023’te TBMM Başkanlığına sunduğu soykırım suçu ve insanlığa karşı suç faillerinin Türkiye’de daha kolay yargılanabilmeleri ile alakalı kanun teklifi meclis genel kurulunda görüşülecek. Söz konusu kanun teklifinin yasalaşıp yürürlüğe girmesi için herkesten, özellikle de Gazze konusunda ilk günden bugüne duyarlılık gösteren sivil toplum kuruluşlarından insanlık onurunun kurtarılması adına destek talebinde bulunuyoruz." şeklinde konuştu. Yapılan konuşmadan ve soru cevap kısmından sonra hazırlanan kanun teklifi dosyası HÜDA PAR İl Başkanı Hasan Koç tarafından Ensar Vakfı Isparta Şube Başkanı Salih Arslan’a verildi. Toplantıya katılan sivil toplum kuruluşları yöneticileri, HÜDA PAR’ın meclise sunduğu kanun teklifini desteklediklerini ve bu kanun teklifini çok anlamlı bulduklarını belirtti. Toplantı, Gazze’de yaşanan soykırımın sona ermesi temennilerinin dile getirilmesinin ardından sona erdi. (İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir