• DOLAR 34.006
  • EURO 37.963
  • ALTIN 2823.173
  • ...
İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan yemin ederek görevine başladı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜSEYİN GİZLİ

İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı'nın 14. Dönem göreve başlama töreni bugün İslami Şura Meclisi’nde düzenlendi.

Tören İslami Şura Meclisi’nin salonunda Yargı Erki Başkanı, Askeriye Maslahatını Belirleme Konseyi Başkanı, milli ve askeri yetkililer, bazı büyükelçiler, cumhurbaşkanı, dışişleri bakanı, meclis başkanı, meclis başkan yardımcısı, davet edilen ülkelerin özel elçilerinden oluşan yabancı konukların katılımıyla düzenlendi. Törene Türkiye'den Dışişleri Bakanı Hakan Fidan katıldı.

Yemin konuşmasında İran'ın yeni bir döneme girdiğini belirten Pezeşkiyan, uluslararası düzeyde İran halkının haklarını korumak için çalışacağını ve İran lideri Ali Hamanei'nin vizyonu doğrultusunda çalışan bir ulusal uzlaşı hükümetine liderlik edeceğini vurguladı.

Pezeşkiyan, “Cumhurbaşkanı olarak, Kur'an ve İran halkı önünde, resmi dini, İslam Cumhuriyeti sistemini ve ülkenin anayasasını koruyacağıma Yüce Allah adına yemin ederim” diyerek görevine başladı.

Filistin direnişinin lider ve temsilcilerinin katıldığı oturumda Pezeşkiyan, ülkesinin Filistin halkının işgalden kurtulması için çalışacağını vurguladı.

Pezeşkiyan, “Gazze'de çocuk katillerini destekleyenler bize insan hakları dersi veremezler.” dedi.

İran Cumhurbaşkanı, İran'a uygulanan ekonomik ambargoyu kaldırmaya çalışacağını ve bölge halklarının yaşamlarını iyileştirmek amacıyla komşu ülkelerle ilişkileri geliştirmek için çalışacağını söyledi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir