• DOLAR 33.982
  • EURO 37.725
  • ALTIN 2728.385
  • ...
DSÖ: Sudan'da sağlık tesislerine yönelik saldırılardan dolayı dehşete düştük
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DSÖ'den yapılan yazılı açıklamada, "DSÖ, Sudan'da sağlık hizmetlerine yönelik artan saldırılardan dehşete düştü. Yalnızca son 8 haftada 22 saldırı doğrulandı." ifadesine yer verildi.

Sağlık hizmetlerine yönelik saldırıların kınanacak nitelikte ve uluslararası insancıl hukukun ihlali olduğu vurgulanan açıklamada, Sudan'da bir yıldan uzun süredir devam eden savaş nedeniyle sağlık hizmetlerine erişimin ciddi şekilde kısıtlandığı anımsatıldı.

Açıklamada, Sudan'da tıbbi tesislere, personele ve malzemelere yönelik saldırıların, Sudan'daki sağlık sistemini "ipliğe bağlı" bıraktığı vurgulanarak, "Hastaneler, sağlık tesisleri, ambulanslar ve diğer sağlık varlıkları, devam eden savaş nedeniyle amansız çatışmalara ve sık sık yerinden edilmelere katlanan Sudan halkı için bir can simididir." ifadesi kullanıldı.

Sudan'da sağlık çalışanlarının, "milyonlarca insana hizmet etme kararlılıklarıyla inanılmaz zor koşullarda çalışarak hayat kurtarıcı bakım sağlamaya devam ettiği" belirtilen açıklamada, "Ancak azimleri ve özverileri, bombardıman, taciz, korkutma, yaralanma ve ölümle ödüllendiriliyor." değerlendirmesi yapıldı.

Açıklamada, "Uluslararası insancıl hukuka göre, sağlık hizmeti, sağlık varlıkları, sağlık çalışanları ve hastalar savaşta bile korunmalıdır." hatırlatması yapıldı.

AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir