• DOLAR 34.006
  • EURO 37.963
  • ALTIN 2823.173
  • ...
İngiltere, siyonist rejime silah ihracatını yasaklama kararını haftalardır erteliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

The Times gazetesinin haberine göre İngiltere'nin, işgal rejiminin Gazze Şeridi'nde devam eden saldırıları nedeniyle olası savaş suçlarına ilişkin kanıtların incelenmesi için yetkililere talimat verdiği ileri sürüldü.

Gazeteye gör Dışişleri Bakanı David Lammy, İşçi Partisi milletvekillerinin silah ihracatına genel bir yasak getirmesi yönündeki baskısıyla karşı karşıya ve kararın bu hafta verilebileceği iddiaları var.

Gazete, bakanların Gazze Şeridi'nde işlenen suçlarla ilişkilendirilebilecek belirli silahların ihracat lisanslarını askıya almaya çalıştıkları için sürecin daha uzun süreceğini belirtiyor.

Dün İngiliz The Telegraph gazetesine konuşan iki işgalci kaynak, önümüzdeki günlerde silah ihracatının askıya alındığının duyurulmasına hazırlık yapıldığını belirterek, İngiliz silah satışlarının askıya alınması ihtimalinin İşgal rejimi için endişeye yol açtığını kaydetti.

Öte yandan ülkedeki aktivistler, siyonist rejimi silahlandırmayı durdurması için İngiliz hükümete baskı yapmak için yeni eylemler yapacaklarını açıkladılar.

İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir