• DOLAR 34.006
  • EURO 37.963
  • ALTIN 2823.173
  • ...
Bingöl’de 2 husumetli aile barıştı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Programa Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, Genç Kaymakamı Muhammet Güzel, ilçe protokolü ve Zoroğlan ve Çağlayan ailelerinin mensupları katıldı.

Özel bir işletmede gerçekleşen barış programı Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Daha sonra ailelere hitaben yaptığı konuşmada Vali Usta, aynı sofra etrafında bir araya gelen iki aile arasındaki birlik ve beraberliğin, huzur ve güvenin tesis edilmesinden memnuniyet duyduğunu ifade etti.

Vali Usta, “Her iki aile mensuplarının bir araya geldiği ve bizleri de sofralarında misafir ettikleri bu son derece anlamlı buluşma için teşekkür ediyorum. Bu sofra etrafında bir araya geldiğimiz gibi bundan sonra da daha nice sağlıklı ve huzurlu günlerde bir araya gelmeyi temenni ediyorum. ‘Bütün müminler kardeştir’ ilkesi, ayeti kerimeyle sabittir. Dolayısıyla bu emir doğrultusunda hareket etmek bizim temel düsturumuz olmalıdır. Etrafımızdaki insanları üzmeden, kırmadan, onlara herhangi bir zarar vermeden yaşamalı, onların derdine ve sıkıntısına çare bulmak için seferber olmalıyız.” dedi.

Barış programı, konuşmaların ardından İl Müftüsü Celal Sürgeç tarafından yapılan barış duası ile sona erdi. (İLKHA)




Bu haberler de ilginizi çekebilir