• DOLAR 34.062
  • EURO 37.908
  • ALTIN 2807.36
  • ...
Mahalle sakinleri elektrik sorunlarının çözüme kavuşturulsun istiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye'nin en sıcak illerinden biri olan Adana'da yaz mevsiminin başlamasıyla uzun süreli elektrik kesintileri kendini göstermeye devam ediyor.

Bu durum sebebiyle çiftçiden, esnafa bebeklerden, yaşlılara ve hastalara geniş bir kesimi olumsuz etkilemektedir.

Mahalle sakinleri yaşanan sorunlar hakkında İLKHA' ya duygularını paylaştı

"Daha önce dile getirdiğimiz halde herhangi bir çözüme kavuşmadı"

Şeyhmus Göksoy

Mahallelerinde yaşanan elektrik kesintilerinin çözüme kavuşturulmasını isteyen mahalle sakini Şeyhmus Göksoy, "Adana Seyhan ilçesine bağlı Gülbahçe Mahallesi 13070-13072 numaralı sokaklarda sürekli elektrik kesintisi yaşanmaktadır. Bu sık sık olmakla birlikte insanları ve esnafı mağdur etmektedir. Bunu daha önce dile getirdiğimiz halde herhangi bir çözüme kavuşmadı. En son 22 Temmuz'da gece 23:00'da kesinti yaşandı ve bildirmemize rağmen herhangi bir ilgilenme olmadı. Bununla birlikte geceden sabaha kadar elektrik kesintisi yaşandı, bir dönüş de sağlanmadı. En son çare olarak bakanlığı aradık ve devreye sokmuş olduğumuz bölge müdürlüğü ile birlikte ekipler 15-16 saat sonra gelebildi." dedi.

"24 gün içerisinde 12 kez elektrik kesintisi yaşandı"

Göksoy, "Bu konu üzerine herhangi bir çözüm üretilmiyor sadece basit bir elektrik verme işlemi yapılıyor. Bir iki saat sonra elektrik tekrar kesiliyor. Sıkıntı sadece genel değil. Kapı önümüzde, elektrik direklerinde ve çevrede elektrik olduğu halde sadece bu mahallenin iç hattında bu sıkıntı yaşanıyor. Bunu da daha önce bildirdik. En son 2022'de özel kaleme bildirme yapıp çözüme kavuşmasını istediğimiz halde özel kalem ilgileneceğini söyledi ve hattın güçlendirilmesi yönünde açıklamada bulundu. Yetkililer 'yapılacak' denildiği halde iki sene olmasına rağmen neredeyse hala yapılmadı. 24 gün içerisinde 12 kez elektrik kesintisi yaşandı, bunu da resmi kayıtlarda bulabilirler." diye konuştu.

"Kalıcı bir çözüm üretilmesini talep ediyoruz"

Elektrik kesintilerinin sık sık yaşandığını ve yaşadıkları sağlık problemlerinden dolayı zorlandıklarını ifade edene Göksoy, "Sık sık yaşanıyor. Özellikle gece vakitleri 12-1'de kesilip sabaha kadar elektrik verilmiyor. Sanki bilerek yapılıyor. Burada bulunan ana trafoda sigorta atmasından kaynaklı kesintiler yaşanıyor ve bilinmesine rağmen sigortaya bir çözüm bulunmuyor. Bir iki kere değişim yapıldı ama çözüm olmadı. Hattın hane sayısı çok olduğundan dolayı dağıtılmasını yahut daha fazla güçlendirilip kalıcı bir çözüm üretilmesini talep ediyoruz. Burada çok mağdur oluyoruz. Astım hastası bir biriyim. Hastaneden çıkıp eve geldiğimde fenalaştım ve buhar makinesini kullanamadım elektrik olmadığından dolayı. Bu durumun çok sık yaşanmasından ötürü şarjlı buhar makinesi alıp bu tür çareler aradık." açıklamalarına yer verdi.

"Sorunlarımızı kimse neden kaale almıyor"

Murat İnal

Bir diğer mahalle sakini Murat İnal ise, sürekli aramalarına rağmen kendilerine planlı kesinti yapıldığının söylendiğini ifade ederek ne hikmetse bu planlı kesintinin sadece kendi mahallelerinde olduğunu vurguladı. 

Diğer yan sokaklarda elektrik kesintilerinin olmadığını belirten İnal, "Neden sadece bu sokakta kesiliyor ve sorunlarımızı kimse neden kaale almıyor?" ifadelerini kullandı.

"Dolabımızda ne varsa bozuldu çöpe döktük"

Mehmet Ali Işık

Mahalle muhtarının faydasını görmediklerini söyleyen Mehmet Ali Işık ise, "Gelen muhtarların bize hiçbir faydası olmuyor. Muhtarın yanına gidiyoruz bize bir şey yapamayacağını söylüyor. Dolabımızda ne varsa bozuldu çöpe döktük.  Artık ne diyeceğimizi bilemiyoruz.  Mahalle büyüdüğü için bir trafo daha getirsinler. Bu trafo kaldırmıyor." dedi.

"Kaç gün boyunca buralar elektriksiz kaldı"

Ayhan Yıldız

Elektrik sıkıntılarının olduğunu söyleyen Ayhan Yıldız, "Kablo yanık durumda yer altından geçiyor. Kaç gün boyunca buralar elektriksiz kaldı. Okulun çevresindeki trafoyu kazdılar öylece bıraktılar. Çevreye de zarar veriyorlar. Evde yeni doğmuş bebeğim var. Adana sıcağında ne yapacağımızı bilmiyoruz. Ekipler her sene burayı kazıyorlar. Buraların çözüme kavuşmasını istiyoruz."

"Patlama seslerinden uyuyamıyoruz"

Harun İnal

Harun İnal, "Kaç gündür elektriklerimiz yok. Daha dün gelip yapmaya çalıştılar. Elektriksizlikten dolaptaki her şey eriyor. Kaç gündür elektrik direkleri patlıyor. Ekipler enerji vermeye geldiler ama gittikleri zaman baktık ki yine patlıyor.  Patlama seslerinden uyuyamıyoruz.  Küçük kız kardeşim patlama seslerinden korkup ağlıyor." diye konuştu.

"Bize bu zulmü yapmamaları lazım"

Mahalle sakinlerinden bir vatandaş ise, "Sayaç okuma bedelini biz ödüyoruz ve biz emekçi insanlarız. Bize bu zulmü yapmamaları lazım. Dilekçe ise dilekçe, yürüyüş yapılması gerekiyorsa yürüyüş yapalım ama bu sorunun derhal çözülmesini istiyoruz. Bir tek bu sokak mı yetimdir. Benim annem kalp ve tansiyon hastası ve bu kadın sıcaktan yatamıyor. Başına bir şey gelse bunun hesabını ben kimden soracağım." şeklinde konuştu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir