• DOLAR 32.445
  • EURO 34.77
  • ALTIN 2442.632
  • ...
İngiltere`de Mısır protestosu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
 "İngiltere`de Yaşayan Demokrasi Taraftarı Mısırlılar BE4D" adlı grup Parlamentonun tarihi binasının önünde toplanarak, "Sisi Sisi göreceksin, Mısır özgür olacak", "Mısır darbesi, yazıklar olsun" ve "Daha fazla ordu yok, asker devleti istemiyoruz" gibi sloganlar attı. Üzerinde Rabia işaretinin bulunan bayraklar taşıyan grup, olaysız geçen protesto süresince Parlamento binası önünden geçenlere Mısır`da yaşananlar hakkında bilgi verdi ve el ilanları dağıttı.

Eyleme katılan eczacı Alaa Muhammed, İngiliz hükümetinin Mısır`la daha önce askıya aldığı 24 silah ihracat lisansanı sürdürme kararıyla ilgili yaptığı açıklamada, "Bugün buraya İngiliz hükümetinin Mısır`da güç kazanan darbe hükümetine 24 silah ihracat lisansını sürdürme kararını kınamaya, İngiliz Mısırlılar olarak, Dışişleri Bakanı William Hague`e bu karardan memnun olmadığımızı söylemeye geldik" diye konuştu. Muhammed, "İngiliz hükümetinin aldığı kararla Mısır`daki askeri yönetime yanlış sinyal gönderdiğini" de vurguladı.

Alaa Muhammed, "Darbenin yapıldığı günden bu yana televizyonlarda polis ve askerin, barışçıl eylemciler üzerinde gerçek mermiler kullanarak onları öldürdüğünü gördük. İngiliz hükümeti böyle bir karar vererek, Mısır`daki hükümete yanlış mesaj gönderiyor ve öldürmenin sorun olmadığını söylüyor. Mısırlıların maruz kaldığı ciddi insan hakları ihlallerini kınamıyor" ifadelerini kullandı.

İngiliz hükümetinin insan haklarına saygı duyması gerektiğini söyleyen Muhammed, hükümeti ve Başbakan David Cameron`ı aldıkları kararı tekrar değerlendirmeye çağırdı. Bu arada grup, protesto sırasında parlamento önünde namaz da kıldı.

Mısır`ın Rabiatul Adeviyye ve Nahda meydanlarında yaşanan katliamlardan sonra tüm Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkeler, Mısır`la ihracat anlaşmalarını geçen Ağustos ayında askıya almıştı. Ancak İngiltere bir hafta önce, Mısır`la arasındaki ihracant lisanslarını gözden geçirdiğini ve askıya aldığı 24 silah ihracat lisansı üzerindeki sürdürme kararını kaldırdığını açıklamıştı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir