• DOLAR 34.547
  • EURO 36.015
  • ALTIN 3005.461
  • ...
Başhekim Uzm. Dr. Tatlı: Biz sağlık kuruluşu olarak uyuşturucu ile mücadele için elimizden geleni yapıyoruz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Samet Tatlı, uyuşturucu ile mücadelenin sadece tedavi ile çözülecek bir mesele olmadığını, önleyici faaliyetlerin de hayati bir öneme sahip olduğunu, ailelerin çocuklarla iletişiminden, vatandaşların uyuşturucuya karşı tavrına kadar birçok etkenin bu konuda gerekli çözüm için önemli olduğunu belirtti.

Uyuşturucu illetinin hasarını en aza indirgemek, madde bağımlısı bireyleri topluma kazandırmak adına her türlü çalışmada yer almayı bir görev bildiklerini ifade eden Tatlı, “Madde bağımlılarına, yüksek risk grubu bireyler ve/veya yakınlarına danışmanlık ve bilgilendirme hizmetlerinin sunulması, madde bağımlısı olan hastaların ayaktan veya yatarak farmakolojik, psikososyal tedavilerinin ve rehabilitasyonlarının yapılması ve bağımlı bireylerin tedavi olup bağımlılık yapıcı maddelerden arınarak sağlıklı bir yaşama geçmelerini sağlamak amacıyla Ayaktan Arındırma Merkezimiz sürekli olarak hizmet vermektedir. Arındırma süresi 7-14 gün arası sürmektedir. Bunun ardından tedavi süreci ayakta terapi ve takiple devam etmektedir. Bu konuda yardım almak isteyen tüm vatandaşlarımız gönül rahatlığıyla merkezimize başvurabilir. Ayrıca AMATEM’in 2025 yılı yatırım programına alınması için de çalışmalar devam etmektedir.” ifadelerini kullandı.

“Toplum olarak etkin bir mücadele şart”

Bağımlılıkla mücadelede sağlık merkezleri kadar toplumsal bilincin de önemli olduğuna vurgu yapan Tatlı, “Sadece tedavi ile çözülecek bir mesele değil. Önleyici faaliyetlerin de hayati bir öneme sahip olduğu bir konu. Ailelerin çocuklarla iletişiminden, vatandaşların uyuşturucuya karşı tavrına kadar birçok etken bu konuda gerekli çözüm için birer taşıyıcı kolon niteliğindedir. Biz sağlık kuruluşu olarak her ne kadar elimizden gelen mücadeleyi versek dahi bu tek başına yeterli değildir. Tüm kamu kurumları ve sivil toplum bileşenleri bu konuya titizlikle eğilmelidir. O bakımdan bir kez daha uyuşturucu konusundaki hassasiyetlerimizi gözden geçirmeli ve tavrımızı net bir şekilde ortaya koymak zorundayız. Çocuklarımız ve gençlerimiz için elimizden ne geliyorsa esirgememeliyiz.” dedi. (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir