• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Konya Büyükşehir Belediyesi BM İstişare toplantılarında
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KONYA-Birleşmiş Milletler (BM) HABITAT bünyesinde Değerli Toplumlar İçin Uluslararası Konsey tarafından İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlenen Yüksek İstişare Toplantısı'na Konya, Türkiye'den davet edilen tek şehir olarak katıldı. 2016 yılında gerçekleştirilecek BM Habitat III. için düzenlenen toplantıya başta Gana Kralı olmak üzere İngiltere, Amerika Birleşik Devletleri, İtalya, Almanya, Çin ve İrlanda'dan bilim insanları, uluslararası şirket temsilcileri, teknoloji ve sosyal bilimler uzmanları katılarak geleceğin sürdürülebilir şehir modellerini tartıştı.

Toplantıya Konya Büyükşehir Belediyesi'ni temsilen Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Dr. Mücahit Sami Küçüktığlı katıldı. Londra'da İngiltere Kraliçesi'nin ikametgâhı olan Windsor Sarayı'ndaki istişare toplantısında 3 gün boyunca geleceğin "Sürdürülebilir Şehir" ve "Dijital Şehir" uygulamalarının nasıl olacağı konusunda değerlendirmeler yapılarak görüşmeler gerçekleştirildi.

Toplantıda Konya'nın projeleri model olarak sunuldu
Konya Büyükşehir Belediyesi'nin başta Bilim Merkezi olmak üzere Temassız Kart ile Ulaşım, Akıllı Trafik uygulamaları, tarihi binaların restorasyonu, çöpten enerji üretimi, Mor Şebeke, su ve atık su arıtma, Sosyal Kart, bisiklet yolları, yeşil alan çalışmaları gibi sürdürülebilir ve dijital şehir uygulamaları BM gündemine taşınarak diğer şehirlere model olarak sunuldu.

Toplantıda ayrıca, Birleşmiş Milletlerin kurum olarak bölge şehirlerine ilgi göstermesi gerektiği ifade edilerek Şam, Bağdat, Halep gibi tarih ve kültür şehirlerinin korunması, yaşanan insanlık dramının bir an önce son bulması için harekete geçilmesi gerektiği ifade edildi.(İlyas Yavuz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir