• DOLAR 34.098
  • EURO 38.099
  • ALTIN 2874.775
  • ...
Hamas'tan tüm dünyaya '3 Ağustos' çağrısı: Gazze halkı ve Filistinli esirler için meydanlara inin
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hüseyin Aydemir

Heniyye, Hamas'ın resmi internet sitesinde yayımlanan açıklamasında, katil rejimin yaklaşık 10 aydır Gazze halkına yönelik saldırılar düzenlediğini, işgal hapishanelerinde şehit olan esir sayısında artış yaşandığını ve esirlerin koşulları hakkında olumsuz bir kampanya yürütüldüğünü ifade etti.

Ayrıca, Gazze'de tutulan esirlere karşı uygulanan psikolojik ve fiziksel baskı, kademeli öldürme, tedavi, gıda ve ilaçtan mahrum bırakma gibi suçların işlendiğini belirtti.

"ABD katliamı destekliyor"

Açıklamasında Heniyye, uluslararası toplumun Filistin halkına ve esirlere yönelik saldırıları durdurmakta yetersiz kaldığını, ABD yönetiminin bu saldırıları desteklediğini ve insan hakları kurumlarının Gazze halkına ve hapishanelerdeki esirlere gereken desteği sağlamada başarısız olduğunu vurguladı.

"3 Ağustos'ta meydanlara inin"

Heniyye, 3 Ağustos'u Gazze halkı ve işgal hapishanelerindeki esirler için ulusal ve uluslararası bir dayanışma günü ilan ederek, tüm İslam, Arap ve dünya ülkelerini o tarihte gösteriler düzenlemeye davet etti.

Hamas lideri, siyonist rejimin Gazze halkına ve esirlere karşı saldırıları duruncaya kadar gösterilerin devam etmesini istedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir