• DOLAR 34.065
  • EURO 38.11
  • ALTIN 2833.995
  • ...
Şanlıurfa'da son üç ayda motor kazalarında 507 kişi yaralandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa’da trafik kazalarının en asgari düzeye indirilebilmesi için denetim ve uygulamalar devam ederken; Vali Hasan Şıldak önceki gün yaşanan acı bir kaza haberini paylaşarak kurallara uyulmasının önemine değindi.

Vali Şıldak, D-400 Karayolunda meydana gelen trafik kazasında otomobil ile motosikletin çarpışması sonucunda 18 yaşındaki motosiklet sürücüsü O.A.’nın yaşamını yitirdiğini, arkasında oturan G.A.’nın ise ağır şekilde yaralandığına yer verdi.

Kazaya karışan motosikletin plakasız, sürücüsünün belgesinin olmadığı ve her iki yolcunun da kask kullanmadığının belirtildiği paylaşımda Vali Şıldak, "Yapılan bütün uyarılara ve yoğun denetime rağmen motosikletler ölüm saçmaya devam ediyor. Bizler bu tür haberleri duydukça büyük üzüntü yaşıyoruz. Her şeyden önce vatandaşımızın can güvenliği bizim için önceliktir. Onun için lütfen kendiniz ve başkalarının hayatını ciddiye alın, kurallara uyun." çağrısında bulundu.

Son üç aylık dönemde bu motosikletler 409 trafik kazasına karıştığı; bu kazalarda motosiklet sürücülerinden 3 kişi hayatını kaybettiği ve 507 kişinin de yaralandığı belirtildi.

Yine bu dönemde; 13 bin 274 kişiye trafik para cezası uygulanırken, bin 346 motosiklet trafikten men edildi.

Yapılan yoğun denetimlere rağmen bu araçların karıştığı trafik kazalarının yüksekliği kurallara uyulmamasından kaynaklanmakta olduğu bildirildi. (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir