• DOLAR 34.098
  • EURO 38.099
  • ALTIN 2874.775
  • ...
İşgal rejimi karıştı! İşkenceci askerler gözaltına alındı, Ben-Gvir harekete geçti!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HAMZA DURMAZ-   Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben Gvir ve aşırı sağcı Otzma Yehudit partisinin diğer üyeleri, tutuklulara kötü muamelede bulunduklarından şüphelenilen IDF askerlerinin gözaltına alınmasını protesto etmek için güney  Sde Teiman gözaltı merkezine gittiklerini duyurdu.

Yapılan açıklamada, "Otzma Yehudit'tan bakanlar ve Knesset üyeleri, orada IDF askerlerinin utanç verici şekilde tutuklanmasının durdurulması talebiyle şu anda Sde Teiman'a doğru yola çıktılar" dedi.

Askeri polis müfettişlerinin şüphelileri sorgulamak üzere gözaltına almaya gelmesinin ardından tartışmalı tesiste  hararetli bir tartışma yaşandı. 

Memurlar, askerleri,  "tutukluya yönelik ciddi kötü muamele" olayına ilişkin soruşturmanın bir parçası olarak gözaltına almaya çalıştı.

İşgal  Polisi ve İsrail Cezaevi Hizmetleri'ni kontrol eden bakanlığın başında bulunan Ben Gvir, "Askeri polis memurlarının Sde Teiman'a en iyi kahramanlarımızı tutuklamak için gelmesi utanç verici bir manzaradır. Savunma bakanına, [IDF] genelkurmay başkanına ve ordu yetkililerine savaşçıları desteklemelerini  öneriyorum" dedi. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir