• DOLAR 33.982
  • EURO 37.725
  • ALTIN 2728.385
  • ...
“ABD kurumlarını SİYONİZM İŞGAL ETMİŞTİR"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sakarya Sivil Toplum Kuruluşları adına her hafta farklı bir STK tarafından gerçekleştirilen basın açıklaması 34 haftadır devam diyor. Adapazarı Kültür Merkezi önünde YediHilal Sakarya Temsilciliği tarafından gerçekleştirilen basın açıklamasını YediHilal adına Umut Yiğit okudu. 7 Ekim 2023 tarihinde başlayan Aksa Tufanının ardından 295 günün geride kaldığını hatırlatarak konuşmasına başlayan Yiğit, işgal rejiminin katliamlarını her geçe gün arttırarak sürdürdüğüne dikkati çekti.

"FİLİSTİN'DE ÇOCUK OLMAK, 'KEŞKE ANNEMLE BİRLİKTE BEN DE ÖLSEYDİM' DEMEKTİR"

Terör şebekesinin sivil yerleşim alanlarını hedef alarak, masum insanların yaşamlarını yitirmesine ve birçok ailenin dağılmasına, aynı zamanda halkı zorla aç ve susuz bırakarak büyük bir insani felakete yol açtığını aktaran Yiğit, "Maalesef bu saldırılardan en çok etkilenenlerin başında masum çocuklar gelmektedir. Artık Filistin’de çocuk olmak henüz beş yaşındayken 'hayattan yoruldum' demektir. Filistin'de çocuk olmak erken olgunlaşmak, yaşıtları oyuncakla oynarken dünyaya hayat dersi vermek demektir. Filistin'de çocuk olmak acıkmak, üşümek, 'keşke annemle birlikte ben de ölseydim' demektir. Filistin’de çocuk olmak gökyüzünde uçurtma göreceği yaşta, savaş uçaklarından atılan bombalara dehşet ve korku dolu gözlerle bakmak demektir. Filistin'de çocuk olmak her gün yeni bir savaşa gözlerini açmak demektir. Filistin'de çocuk olmak 'hayallerimi gerçekleştirmeyi çok istiyorum ama israil okullarımızla birlikte hayallerimizi de yıktı' demektir. Filistin'de çocuk olmak rengarenk boyalarla savaşın karanlık yüzünü çizmek demektir. Filistin'de çocuk olmak, büyümeden ölmek demektir." diye konuştu.

KALBİMİZE GAZZELİ ÇOCUĞUN İMANINDAN, CESARETİNDEN YERLEŞTİR

"Kudüs'ün bekçileri olan Filistinli anne babaların Kudüs için hem kendilerini hem de evlatlarını kurban vererek sınavlarını Allah'ın razı olacağı şekilde veriyorlar" diyen Yiğit, "Ya biz, her müminin önünde bir sınav kâğıdı olan Kudüs için ne yapıyoruz? Kudüs'ün gölgesine uzanmış Gazze'de. İsrail 7 Ekim'den bu yana düzenlediği saldırılarda en az 15 bin çocuk annesinden, babasından ve kardeşlerinden ayırarak hayattan kopardı. Biz Gazze’de ölen 37 binden fazla insan için ne yapıyoruz? Ey Rabbim! bizleri Kudüs sınavını hakkıyla verenlerden, Peygamber'in miraca çıktığı kapıyı koruyanlardan eyle. Ey Rabbim! İsra suresinin birinci ayetinde, çevresini mübarek belde olarak tescillediğin Kudüs'ü özgürleştireceklerin arasına bizi de dahil et. Kalbimize Gazzeli çocuğun imanından, cesaretinden yerleştir. Nuri Pakdil'in dediği gibi ayaklarımıza Kudüs gücü ver." dedi.

"YAHUDİ FAŞİZMİNE KARŞI GAZZE DİRENİŞİNİ YANINDA OLMAK İNSANİ VE İSLAMİ BİR GÖREVDİR"

Yiğit, "Bu hafta içinde ABD kongresinde soykırım suçlusu bir katili alkışlayan kongre üyeleri bizlere Gazze'yi işgal etmeye çalışan işgalci siyonizmin ABD'yi tüm kurumlarıyla çoktan işgal ettiğini göstermiştir. Ant olsun ki sadece Gazze'yi unutmayan değil, katil israilin destekçisi olan ABD meclisinde konuşma yapan, eli kanlı Netanyahu'yu ayakta alkışlayan katil sevicileri de unutmayacak nesiller yetiştireceğiz. Filistin'in, Arakanın, Doğu Türkistan'ın nerede bir zulüm ve mazlum varsa bunun çaresinin İslam'ın adaleti ve kurtuluş reçeteleriyle mümkün olabileceğine inanmış yürekler inşa edeceğiz. Zamanın Ebubekirleri, Ömerleri, Osmanları, Alileri, Selahattin Eyyubileri, zalimle hesaplaşmak ve Kudüs'ü özgür kılmak için her birimizin evinde büyüyorlar. Bize ne Filistin'den diyen insanlarımıza hatırlatmak istiyoruz. Aynı siyonist terör yapısı sınırlarımızda da israil sevici terör oluşumları kurmaya çalışmakta işgalini genişletmeye çalışmaktadır. Yahudi faşizmine karşı olmak, Gazze direnişini yanında olmak insani, İslami bir görev olduğu gibi vatanseverliğin de gereğidir. Kudüs bizler için Selahaddin’in rüyası, Kanuni’nin mirası, Abdülhamid’in davasıdır. Kalbimin yarısı Mekke’dir, yarısı Medine. Üzerinde bir tül gibi Kudüs vardır. Bakışlarımız çetin, nefretimiz büyük, intikamımız kısa ve hiddetlidir. Ey israil! Bekle bizi beklediğin her yerde." şeklinde konuştu. (İLKHA)

Filistin için

ADIYAMANLILAR MEYDANLARDA

Adıyaman Filistin'le Dayanışma Platformu tarafından düzenlenen yürüyüş ve basın açıklamasında, siyonist rejimin koruyucusu ABD'nin Türkiye'de bulunan üslerinin istenmediği belirtildi.

Cemil Özdaş

Mimar Sinan Parkı'ndan başlayıp Yeni Pınar Camii'ne kadar süren yürüyüşün ardından basın açıklaması düzenlendi. Basın açıklamasını platform adına Harun Dost isimli çocuk okudu. Yatsı namazı sonrası bir araya gelen kalabalığa seslenen Dost, "Bugün burada Gazze'de 7 Ekim'den beri devam eden soykırım dolayısı ile toplandık." dedi.

"ÇOCUKLAR FARKINDA, ZAFER YAKINDA"

Gazze'de yaşanan katliam nedeniyle binlerce çocuğun öldüğünü dile getiren Dost, "Bugüne kadar yaklaşık 50 bin şehit verildi. Bunun yaklaşık 16 bini çocuk. 100 bin de yaralı var. Ve her geçen saat bu sayılar artmaya devam ediyor. Yani biz burada şu an bu açıklamayı yaparken bile bu sayılar artmaya devam ediyor. Çocuklar olarak burada toplandık, oyun oynamak için değil, oyunu bozmak için buradayız. Bizim ellerimiz kalem tutarken, kitap tutarken, Gazzeli çocukların elleri anne babasının parçalanmış bedenlerini tutmasın diye Gazzeli çocukların elleri, elleri olsun diye. Gazzeli çocuklara Türkiye’nin anne babaları destek olsun, çocukları da destek olsun diye buradayız. Bugün buradan diyoruz ki, Çocuklar farkında, zafer yakında." ifadelerini kullandı."israilin koruyucusu Amerika'nın, Türkiye'de bulunan üslerini istemiyoruz" Türkiye'deki ABD üstlerinin kapatılması çağrısında bulunan Dost, "Ey büyüklerim, ey yöneticilerim; biz ülke olarak bu vebale ortak olamayız. Orada yaşayanlar sizin çocuklarınız olsa elinizden geleni yapmaz mıydınız? Hesap yapar mıydınız çocuklar ölürken? Bakın biz çocuklar bile haykırıyoruz: Çocuklar meydanda, zafer yakında! Şimdi "oyun" zamanı: Bu oyunda alışveriş yaparken paralarımız hiçbir zaman zalimlere gitmeyecek. Bu oyunda, israili çok seven Amerika, ona "oynaması" için kendi bahçesinden bir yer verecek. Bu oyunda, ümmetin bütün çocukları Mescid-i Aksa'nın bahçesinde özgürce oynayacak. Bu oyunda oyun yok, oyunu bozmak var. Şimdi biz çocuklar haykırıyoruz ve diyoruz ki: Biz oyuna değil, bozmaya geldik." şeklinde konuştu. Etkinlik, çocuklar tarafından okunan ezgiler, Filistin dans gösterisi ve yapılan duanın ardından son buldu. (İLKHA)

Sağlık çalışanlarından

MALATYA'DA PROTESTO

Malatya'da sağlık çalışanları, düzenledikleri yürüyüşle İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarını protesto etti.

Malatya

Sağlık çalışanları, İsrail saldırılarını kınayan pankartlarla Kanalboyu Caddesi'nden Kernek Meydanı'na kadar yürüdü. Meydanda grup adına konuşan Dr. Abdullah Dinçadam, Gazze'de 7 Ekim 2023'ten bu yana binlerce insanın şehit edildiğini anımsattı. Gazze'de yapılan vahşeti iliklerinde hissettiklerini, siyonist rejimin işgal ettiği topraklarda katliam yaptığını aktaran Dinçadam, şöyle konuştu: "İşgalci İsrail'in 7 Ekim'den bu yana devam eden saldırılarında vefat edenlerin sayısı 40 bini yaralıların sayısı ise 100 bini geçti. 20 bine yakın çocuk yetim kaldı. İsrail'in Gazze'de bulunan hastanelere yönelik saldırıları katliamlara dönüştü ancak söz konusu saldırılar uluslararası alanda henüz bir yaptırıma maruz bırakılmadı. Yaptırıma maruz bırakılmadığı gibi siyonist rejimin eli kanlı başkanı dakikalarca ABD kongresinde alkışlanmış, adeta yapılan zulümle dalga geçilmiştir. Gazze'deki soykırım insanlık tarihine kara bir leke olarak kazınırken ABD, İsrail Başbakanı soykırımcı, katil ve savaş suçlusu Netanyahu'yu ülkesine davet etmiş, ABD Parlamentosunda konuşma imkanı sunmuştur."

YÜZYILLARCA HAFIZALARDA SİLİNMEYECEK BİR UTANÇ FOTOĞRAFI

Dinçadam, Gazze'deki vahşetle ilgili Netanyahu'nun kurduğu gerçek dışı cümlelerin, ABD'li parlamenterler tarafından ayakta alkışlandığını kaydederek, "ABD Parlamentosu tıpkı Hitler Almanya'sındaki gibi yüzyıllarca hafızalarda silinmeyecek bir utanç fotoğrafı vermiştir. ABD'nin demokrasi ve özgürlük maskesi bu korkunç fotoğrafla bir kez daha düşmüştür." dedi. Yürüyüşe, sağlık çalışanları ile bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. (AA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir