• DOLAR 33.982
  • EURO 37.725
  • ALTIN 2728.385
  • ...
İşyeri yakılan HÜDA PAR eski Sur İlçe Başkanı Şenol: Memleketin huzurunu istemeyenlerden şüpheleniyoruz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dün saat 02.45 sıralarında merkez Bağlar ilçesi Mevlâna Halit Mahallesi Doç. Dr. Ahmet Bilgin Caddesi (Hatboyu) üzerinde HÜDA PAR eski Sur İlçe Başkanı Ercan Şenol'a ait işyeri kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce ateşe verildi.

Büyük çapta maddi hasarın yaşandığı yangınla ilgili konuşan işyeri sahibi HÜDA PAR eski Sur İlçe Başkanı Ercan Şenol, memleketin huzurunu bozmak isteyen, huzursuzluk üzerinden siyaset yapanlardan şüphelendiğini söyledi.

Meydana gelen yangınla ilgili bilgi veren Şenol, "Takriben saat 02.45'de yangın başlamış. Saat 03.10'da işyerine geldiğimizde itfaiye ekipleri yangını söndürmüştü. Komşuların ve görgü tanıklarının bize anlattıklarına göre ateşin çıktığı yerde küçük bir koltuk parçası varmış. Koltuğun büyük parçası da çöpe atılmış. Çöpe atılan büyük parça küçük olan koltuğun üzerine atılmış. Bu da tahminimizce ateşin daha fazla harlanmasını sağlamış. Klima motoru ateş alınca motordan içeriye ateş alıyor ve dükkân yanmaya başlıyor. İtfaiye ekiplerinin söndürme işlemi de 15-20 dakika sürüyor." dedi.

"Kundaklamadan şüpheleniyoruz"

Yaklaşık 1 milyon TL maddi kayıplarının olduğunu aktaran Şenol, "İtfaiye ekipleri bir kundaklamadan şüphelendiklerini, yangının sigara atığından da meydan gelmiş olabileceğini söylediler. Açıkçası bizler de kundaklamadan şüpheleniyoruz. Çünkü gece 02.30'da koltuğun çöpten alınıp alevin harmanlamasını sağlayabilecek bir ortam oluşturulmasını kim isteyebilir?" diye sordu.

Yangının çıkış anına ilişkin kamera kayıtları ve şüpheliler ile ilgili de konuşan Şenol, şu ifadelere yer verdi:

"Maalesef sokağımızda pek bir kamera yok, sadece işyerimizin kamerası var. İşyeri kameramızda da emniyetin bize verdiği bilgiye göre karanlık ortam var, görünen bir şey yok. İşyerinin yanındaki sokaktan giriş olabileceğini tahmin ediyoruz. Memleketimizin huzurunu bozmak isteyen, huzursuzluk üzerinden siyaset yapanlardan şüpheleniyoruz." (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir