• DOLAR 34.09
  • EURO 37.684
  • ALTIN 2746.143
  • ...
Filistin Esirler Heyeti: Gardiyanların vahşeti nedeniyle 7 intihar girişimi yaşandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Filistin Esir İşleri Heyeti, siyonist rejimin Ofer Hapishanesi'ndeki Filistinli tutukluların durumuna ilişkin açıklama yaptı.

Hapishanede kötü gözaltı koşulları, gardiyanların vahşeti, açlığın bir silah gibi kullanılması ve tıbbi ihmal nedeniyle 7 intihar girişiminin yaşandığına işaret edilen açıklamada, tutukluların bu eziyet dolu hayatı ölüme tercih eder hale geldiği aktarıldı.

Hapishanedeki müvekkilini yeni ziyaret ettiğini belirten bir avukatın ifadesine yer verilen açıklamada, "Ofer Hapishanesi yönetiminin 7 Ekim'den bu yana Filistinlilere yönelik şiddet eylemlerini hala sürdürdüğü hatta tutukluların çemberini daraltmak ve yavaş yavaş öldürmek için yeni yollar ve yöntemler icat ettiği" aktarıldı.

İsmini vermek istemeyen avukat ayrıca hapishanede bulunanların darp edildiğini; özellikle de her gün sabah saat 4'te gerçekleşen sayıma geç kaldıkları bahanesiyle "yataklarından sürüklendiklerini ve dövüldüklerini" ifade etti.

Ofer Hapishanesi'nde tutuklu olan kanser hastası Amr Ebu Halil'in durumuna da değinen avukat, hastanın kemoterapi tedavisi sırasında seansının iptal edildiğini ve darp edilerek hapishaneye geri götürüldüğünü aktardı.

Kaynak: AA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir