• DOLAR 33.982
  • EURO 37.725
  • ALTIN 2728.385
  • ...
Erdoğan davet etti! Mahmut Abbas teklifi kabul etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hüseyin Aydemir

Wafa'nın haberine göre Mustafa, yaptığı açıklamada, Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas'ın Türkiye'yi ziyaret etme ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşme davetini kabul ettiğini belirttti.

Bu konuda karşılıklı iletişimin devam ettiğini söyleyen Mustafa, bu ziyaret için uygun tarihi diplomatik kanallardan ve usulüne uygun olarak belirlemek için temasların devam ettiğini de sözlerine ekledi.

Büyükelçi Mustafa, Abbas'ın TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'tan Meclis'tebir konuşma yapması için davet mektubu aldığını ve bu konuda tarihin belirlenmesi için iki ülke arasındaki diplomatik kanallar aracılığı ve resmi temaslar yoluyla çalışmaların devam ettiğini açıkladı.

İki ülke ve iki kardeş halk arasındaki kardeşlik ilişkilerinin derinliğine vurgu yapan Mustafa, Türkiye'nin "Filistin halkının haklarını destekleme ve savunma tutumunu son derece takdir ettiklerini" kaydetti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Rize'de yaptığı bir konuşmada Mahmud Abbas'ın Türkiye'nin ziyaret davetine icabet etmediğini ve bu sebeple "özür dilemesi gerektiğini" belirtmişti.

Erdoğan, "Bazı siyasi partiler diyorlar ki 'Hükümet Filistin Başkanını Türkiye'ye davet etsin ve Parlamentoda konuştursun.' Size davet etmediğimizi kim söylüyor? Davet ettiğimiz halde gelmeyen Sayın Abbas, kusura bakmasın önce bizden ayrıca özür dilemesi lazım. Davet ettik gelmedi. Bekliyoruz bakalım gelebilecek mi?" ifadelerini kullanmıştı.

Öte yandan işgalci başbakan Netenyahu'nun ABD Kongresi'nde yaptığı konuşmada dakikalar boyunca defalarca ayakta alkışlanması tepki çekmiş, HÜDA PAR Milletvekili Şahzade Demir ile Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu da HAMAS lideri İsmail Heniyye'nin TBMM'de konuşması için davet edilmesi çağrısında bulunmuştu. 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir