• DOLAR 33.982
  • EURO 37.725
  • ALTIN 2728.385
  • ...
TAPI doğalgaz boru hattı projesinin hızlandırılması konusunda anlaşmaya varıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Pakistan ve Türkmenistan, çarşamba günü, Orta Asya ülkesi Türkmenistan'ın Afganistan üzerinden Pakistan ve Hindistan'a doğalgaz tedarik etmesini sağlayacak olan doğalgaz boru hattı projesinin hızlandırılması konusunda anlaşmaya vardı.

Türkmenistan ve Pakistan arasındaki mutabakat, salı günü iki günlük ziyaret için İslamabad'a gelen Türkmenistan Dışişleri Bakanı Raşit Meredov ile Pakistan Petrol Bakanı Dr. Musadik Malik arasında yapılan görüşmede sağlandı.

Toplantıda konuşan Pakistan Petrol Bakanı Dr. Musadik Malik, "TAPI boru hattı projesi; enerji maliyetlerini düşürecek, bu da endüstriyel büyümeyi destekleyecek, iş olanaklarını artıracak ve ekonomik kalkınmayı teşvik edecektir." dedi.

"Ekonomik entegrasyonu ve enerji güvenliğini teşvik etmeyi amaçlayan bu proje, iş birliği sayesinde önemli ilerlemeler kaydetti" diye devam eden Malik, iki ülke arasındaki sürekli etkileşimin önemine vurgu yaptı.

"Güvenilir ve uygun fiyatlı enerji kaynakları endüstriyel sektörler ve genel ekonomik istikrar için hayati önem taşımaktadır." diyen Malik, Pakistan'ın bölgesel enerji iş birliği ve altyapı gelişimi açısından hayati önem taşıyan projeye tam anlamıyla bağlı olduğunu sözlerine ekledi.

TAPI boru hattı, dünyanın ikinci büyük doğalgaz sahası olan Galkynysh'ten başlayarak Pakistan sınırına yakın Hindistan'ın Fazılka kentinde son bulacak.

Projenin hayata geçirilmesi halinde Türkmenistan'ın 1.800 kilometreden uzun olan güzergâh boyunca her yıl yaklaşık 33 milyar metreküp doğalgaz aktarılmış olacak. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir