• DOLAR 33.982
  • EURO 37.725
  • ALTIN 2728.385
  • ...
UNRWA: Gazze'de 7 Ekim'in ardından...
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BM Güvenlik Konseyi'nde (BMGK) Gazze'deki insani durum ele alındı.

Burada üye ülkeleri bilgilendiren UNRWA Genel Komiser Yardımcısı Antonio Marie de Meo, Gazze'nin "harabe"ye döndüğünü kaydetti.

Gazze'deki durumun çocuklar üzerinde korkunç etkisine dikkati çeken de Meo, travmatize olmuş 625 bin çocuğun okula gidemediğini söyledi.

De Meo, "Tüm BM ortaklarıyla Gazze'deki çocuklara tekrar eğitim verme konusunda kararlıyız." diyerek, gelecek haftadan itibaren çocuklara psikolojik ve sosyal destek sağlamaya başlayacaklarını ifade etti.

Nihai hedefin okullarda eğitime dönmek olduğunu kaydeden de Meo, BMGK'nin Gazze'de ateşkes için bazı kararlar kabul ettiğini ancak buna rağmen durumda düzelme olmadığına dikkati çekti.

De Meo, Gazze'de uluslararası insancıl hukuk ihlallerinin sürdüğünü, 199 UNRWA personelinin şehit edildiğini, 190 UNRWA tesisinin ise vurulduğunu dile getirdi.

UNRWA Genel Merkezi'nin saldırılar sonrasında tanınamaz hale geldiğini ifade eden de Meo, "Gazze'de 7 Ekim'in ardından BM bayrağı altında 560'tan fazla yerinden edilmiş kişi öldürüldü." dedi.

AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir