• DOLAR 33.982
  • EURO 37.725
  • ALTIN 2728.385
  • ...
Peygamber Sevdalıları Vakfı Körhat Temsilciliği Gazze yararına kermes düzenledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır'da Peygamber Sevdalıları Vakfı Körhat Temsilciliği Kadın Kolları, Gazze'deki Müslümanlara destek olmak amacıyla bayanlara yönelik kermes düzenledi.

Merkez Bağlar ilçesi Fatih Mahallesi 151 nolu sokakta kermes açan kadınlar, ev yemeklerinden tatlı türlerine, örgü çeşitlerinden günlük kıyafetlere ve Kudüs davasını tema alan kitap türlerine farklı kategorilerde ürünlerin bulunduğu stantlar oluşturdu.

Yapılan kermes çalışmasıyla ilgili Peygamber Sevdalıları Vakfı Körhat Temsilciliği Kadın Kolları adına bilgi veren Hacire Demir, tüm gelirini Gazze'ye bağışlayacaklarını kaydederek bir nebze de olsa Filistinli Müslümanlara destek olmanın sevincini yaşadıklarını söyledi.

"Filistin halkı için seferber olma adına böyle bir organizasyon yaptığımız için mutluyuz"

Demir, "Kermes düzenleme fikri kızlarımızdan çıktı. Zaten sürekli belirli platformlarımızda Filistin için yardımlarımızı yapıyoruz. Kızlarımızdan böyle bir talebin oluşunca ebeveynler olarak biz çok mutlu olduk. Yani biz çocuklarımıza Kudüs ve yardım aşkını vermişsek bizi mutlu etti, bizde onlara destek olduk. Mahalle kızları arasında anlaştılar ve bir grup kurdular." dedi.

Yaptıkları kermes çalışmasına katkı sunanlara teşekkürlerini ileten Demir, "Şu an standımızda kıyamet, hediyelik eşya, kitap, çeşitli yöresel yemekleri gibi ikram ediliyor. Halkın ilgisi de yoğun oldu, onlara da teşekkür ediyoruz. Filistin halkı için dua ve maddi yardımlarda bulunuyoruz ama elimizden gelen bütün imkanları seferber etme adına böyle bir organizasyonu yaptığımız içinde mutluyuz. Kermesten gelen geliri de Allah'ın izniyle Gazze'deki kardeşlerimize gidecek." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir