• DOLAR 33.982
  • EURO 37.725
  • ALTIN 2728.385
  • ...
Dünya yeniden alarmda! Şimdiye kadar daha bulaşıcı varyant olmadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ABD Başkanı Joe Biden'ın koronavirüse yakalanmasının ardından uzmanlar salgın durumunu konuşuyor. 2019 yılının sonunda başlayan ve 2020 yılında tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs, son zamanlarda ABD'deki 21 eyaletin atık sularında 'çok yüksek' seviyede görülüyor. Son varyantı ile uzmanların artış gözlemlediği SARS-COV-2 virüsünün oldukça bulaşıcı olduğu belirtiliyor.

İKİ YENİ VARYANT VAR
Yüksek sıcaklıklar nedeniyle yaz seyahatlerinin ve kapalı alan aktivitelerinin artması, vakaların yüzde 50'sinden fazlasını oluşturan iki yeni varyantın (KP.3 ve KP.3.1.1 ) yükselmesine sebep oldu.

Elde edilen veriler ise en az 21 ABD eyaletinde koronavirüs vakalarının çok yüksek seviyelerde olduğunu işaret ediyor.

EN BULAŞICI VARYANT UYARISI
Kaliforniya Üniversitesi artış gösteren yeni varyantlar için, "Çok, çok bulaşıcı bir varyantınız var, muhtemelen sahip olduğumuz en bulaşıcı olanlardan biri" açıklamasında bulundu. Koronavirüs testinin artık çok az yaptırılıyor olması da  hastalığın tespitini zorlaşıyor.

SOLUNUM YOLU HASTALIKLARINDAN AYIRMAK ZOR
Koronavirüs semptomlarını diğer solunum yolu hastalıklarından ayırmanın zor olduğunu belirten uzmanlar, semptomlara dikkat edilmesinin her zamankinden daha önemli bir noktada olduğunu aktardı.

NTV'nin haberinde belirtilene göre üst solunum yolu semptomları (burun akıntısı ve tıkanıklık) veya öksürük varsa, koronavirüs olma ihtimalini yüksek. 

KORONAVİRÜS BELİRTİLERİ
En az bir kez koronavirüs enfeksiyonu geçiren veya aşıları güncel olan kişilerde semptomlar genellikle soğuk algınlığı veya diğer solunum yolu hastalıklarına benzediği belirtiliyor.
En çok görülen belirtiler:

Burun akması
Yorgunluk ve kas ağrıları
Boğaz ağrısı
Öksürük
Hafif ateş
Mide bulantısı veya ishal

Doktorlar, koronavirüse işaret eden belirgin bir semptom olmadığını belirterek emin olmak için tek yolun test yaptırmak olduğunu söylüyor.

Uzmanlar, virüsün vücutta tespit edilebilir hale gelmesi için zaman geçmesi gerektiğini aktararak belirtilerin ortaya çıkmasından yaklaşık beş gün sonra test yapılmasını tavsiye ediyor.

KAYNAK: NTV


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir