• DOLAR 33.982
  • EURO 37.725
  • ALTIN 2728.385
  • ...
"HAMAS liderleri meclise çağrılıp konuşturulmalı"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ABD Kongresine hitap eden işgal rejimi başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Gazze'deki katliamlarını "meşrulaştırmaya" çalıştığı konuşması, Cumhuriyetçilerin tamamı ve Demokrat Kongre üyelerinin önemli bir bölümü tarafından ayakta alkışlandı.

Gazze'de 10 aydan fazladır devam eden katliamlara rağmen işgale destek veren ABD'nin Netanyahu'yu senatoya çağırıp konuşturması kamuoyunda tepkiyle karşılandı.

Yaşananlarla ilgili cuma namazı çıkışında İLKHA muhabirine konuşan İstanbullular, ABD'nin kendine yakışanı yaptığını, buna karşılık da yöneticilerin HAMAS liderlerini TBMM'ye davet ederek söz hakkı vermesi gerektiğini ifade etti.

"Mazlumların liderlerini mecliste ağırlamak izzet ve şereftir"

Amerika'nın Netanyahu'ya çağırmasının kendilerine yakışan bir adım olduğunu söyleyen Cevdet Yanılmaz, "Çünkü Amerika bugün dünya zulmünün temsilcisidir. Onlar için zalimi kendi meclislerinde ağırlamak kadar doğal bir şey yoktur. Biz Müslümanlara da düşen zalimin zulmüne karşı mazlumun yanında durmak. Mazlumların liderlerini kendi meclisimizde ağırlamaktır. Eğer ağırlarsak bu bir izzet ve şeref, ağırlamazsak utanç verici bir durum olur. Bize ve Müslüman halkımıza özellikle meclisteki görevlilere ciddi sorumluluklar düşüyor. Bunların yaptığı rezalete karşı bizler de HAMAS yetkililerini davet etmeliyiz." dedi.

"Katliamların devam ettiği süreçte Netanyahu'nun alkışlanması utanç verici"

Amerika'nın yaptığı girişimin dünya tarihinde en utanç verici hareketlerden biri olduğunu belirten Abdulhalim Karabulut, "Mecliste Netanyahu'nun konuşmalarına müsaade etmeleri hem de katliamın devam ettiği günlerde alkışlamaları utanç vericiydi. Ben bir Müslüman ve insan olarak utandım. Onların bu utançlarını nasıl unuttuklarını anlayamadım. Onun için kesinlikle lanetliyoruz. Gönüldaşımız, kardeşimiz olarak HAMAS liderlerinin çağrılmasının faydalı olacağını ve yapılana karşı bir misilleme olacağını düşünüyorum." diye konuştu.

"Yetkililer HAMAS liderlerini meclise davet etmeli"

HAMAS liderlerinin TBMM'ye çağrılmalarını istediğini aktaran Murat Aydın, "Bu konuda devlet büyükleri ve ülkeyi yönetenler, iş birliği yaparak İsmail Heniye ve arkadaşlarını meclisimize davet etmeli. HAMAS yetkilileri, meclisimize geldiklerinde konuşmalı. Bize de düşen onları karşılamak ve ayakta alkışlamaktır. Çünkü onlar bizim değerlerimizdir. Onlara sahip çıkmazsak, kendilerini kimsesiz olarak görecekler. Bundan faydalanacak olan işgalciler onlara karşı acımasız saldırılarına devam edecekler." şeklinde konuştu.

"Amerika bitirilirse israil diye bir şey kalmaz"

İslam coğrafyasının sürekli kan ağladığını hatırlatan Recep Aras, "Günümüzde Filistin'de olduğu gibi İslam coğrafyasında sürekli bir gurup seçilip üzerlerine gidiliyor. Geri kalan herkes de yaşananlara seyirci kalıyor. Faydası olacak her ne varsa yapılmalı. İsmail Heniye ve diğer liderlerin gelmesi iyi olur. Amerika bitirilirse israil diye bir şey kalmaz. Çünkü israilin Amerika'dan aldığı büyük destekle ilerleyebiliyor. Bugün 2 milyon nüfusa sahip Gazze'de herkes ölse de yine bir şey değişmeyecek." dedi. (İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir