• DOLAR 33.982
  • EURO 37.725
  • ALTIN 2728.385
  • ...
Peygamber Sevdalıları: Gazze'deki on binlerce şehidin kutlu mirasına sahip çıkılmalıdır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Basın açıklamasına; Mustazaflar Cemiyeti, Umut Kervanı Derneği, MEKTEB, Peygamber Sevdalıları Derneği'nin yanı sıra, HÜDA PAR Adana İl Başkanı Salih Demir, il teşkilat üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

İnan Gezgin'in Kur'an tilavetiyle başlayan programda, basın açıklamasını STK'lar adına Peygamber Sevdalıları Vakfı Adana Koordinatörlerinden Orhan Erkuş okudu.

Erkuş, siyonist işgalcilerin Gazze'de gerçekleştirdiği soykırıma karşı "Bu savaş; tarafsız kalınacak, sesiz kalınacak, oturup seyredilecek bir savaş değildir" dedi.

"7 Ekim'den direnişten vazgeçmeyen Filistin'in evlatlarına selam olsun"

Orhan Erkuş

"Hep birlikte Allah'ın ipine sımsıkı sarılın; bölünüp parçalanmayın. Allah'ın size olan nimetini hatırlayın. Hani siz birbirinize düşman idiniz de Allah gönüllerinizi birleştirdi ve O'nun nimeti sayesinde kardeş oldunuz. Siz bir ateş çukurunun tam kenarında iken oradan da sizi Allah kurtarmıştı. İşte Allah size ayetlerini böyle açıklıyor ki doğru yolu bulasınız. (Al-i İmran 103)" Ayet-i Kerimesiyle başlayan basın açıklamasında Erkuş, "7 Ekim'den bu yana insanlık tarihinin gördüğü en vahşi katliamlara rağmen bir an olsun direnişten vazgeçmeyen, pes etmeyen Filistin'in aziz evlatlarına selam olsun! Lübnan'dan, Yemen'den ve Irak'tan namlularını işgal rejimine çeviren Filistin direnişinin dostlarına selam olsun! Dünya genelinde Filistinli mazlumlar için ayağa kalkan, yüreği Filistin'le çarpan tüm özgür insanlara selam olsun! Kudüs işgal altındayken gülmeyi unutan, geceleri uyuyamayan Selahaddin-i Eyyubi'nin ve Kudüs müdafii Abdulhamit Han'ın torunlarına selam olsun!" diye konuştu.

"İşgal zindanlarında kardeşlerimiz ağır işkencelerle şehadete ulaşıyor"

İşgal zindanlarındaki ağır işkencelere vurgu yapan Erkuş "Siyonist işgal rejimi ve arkasındaki İslam düşmanı konsorsiyumun 7 Ekim 2023 tarihinden itibaren soykırıma dönüştürdüğü saldırlar bir an bile durmadı. Filistin'de her gün kardeşlerimiz; kadın, çocuk, yaşlı ve genç ayrımı yapılmadan yanarak, parçalanarak ve enkaz altında kalarak şehit oluyor. Çocuklar, annelerinin çaresiz bakışları arasında açlıktan ölüyor. İşgal zindanlarında kardeşlerimiz ağır işkencelerle şehadete ulaşıyor." açıklamalarına yer verdi.

"Müslümanı Müslümana kırdırma planları bir bir devreye konuluyor"

Siyonistlerin gayesinin Arz-ı Mev'ud planını gerçekleştirmek olduğunu bunun neticesinde de Türkiye'nin de bu tuzağa çekilmeye çalışıldığını ifade eden Erkuş, "Filistin topraklarındaki işgal her geçen gün artıyor. Arz-ı mevud hayalleri kuran siyonist rejimin, Lübnan'a yönelik işgal hazırlıkları ise devam ediyor. ABD öncülüğündeki Haçlı/Evanjelik şer cephesinin, Türkiye'ye ve Lübnan'a komşu Suriye'deki Müslümanı Müslümana kırdırma planları bir bir devreye konuluyor. Türkiye de bu tuzağın içine çekilmek isteniyor." şeklinde konuştu.

"Filistin dışındaki direniş hareketleri de siyasi, ekonomik ve askeri olarak desteklenmelidir"

Filistin topraklarındaki siyonistlerin yenilgiye uğratılmadığı takdirde işgal hareketlerinin yayılacağını hatırlatan Erkuş, "İslam devletlerinin liderleri başta olmak üzere tüm Müslümanlar bilmeli ki siyonist rejim, Filistin topraklarında yenilgiye uğratılmadığı takdirde işgal hareketleri yayılacak ve bu işgal, Bereketli Hilal bölgeleri ile de sınırlı kalmayacaktır. Bu nedenle HAMAS ve diğer direniş gurupları başta olmak üzere siyonist rejim ve ABD öncülüğündeki koalisyonla fiili savaşta olan Filistin dışındaki direniş hareketleri de siyasi, ekonomik ve askeri olarak desteklenmelidir." diye konuştu.

"Gazze'deki on binlerce şehidin kutlu mirasına sahip çıkmaktır"

Siyo/Emperyalistlerin tuzaklarına karşı yapılması gerekenleri dile getiren Erkuş, şunları söyledi:

"İlk kıblemiz Mescid-i Aksa ve tarih boyunca tevhid mücadelesinin merkezi olan Kudüs davası etrafında birleşmektir. Yapılması gereken, sabrın, kararlılığın ve imanın şehri Gazze'deki on binlerce şehidin kutlu mirasına sahip çıkmaktır. Zira Balat-ı Şüheda'ya dönen Gazze, ümmetin varoluşsal krizler zemininde bir mihenk taşı gibi Müslümanların kalitesini ortaya koymuştur. Gazze, insanlık erdemini ve erdemsizliği birbirinden ayırmış; Müslümanları ve Müslüman gibi görünenleri de net bir şekilde afişe etmiştir."

"Bu savaş; tarafsız kalınacak, sesiz kalınacak, oturup seyredilecek bir savaş değildir"

Gazze'deki mücadelenin hak ve batıl mücadelesi olduğuna değinen Erkuş, "Bir iman ve küfür, bir tevhit ve şirk mücadelesidir. Bu savaşta gri alan yoktur. Ak ve kara birbirinden net bir şekilde ayrılmıştır. Dolayısıyla bu savaş; tarafsız kalınacak, sesiz kalınacak, oturup seyredilecek bir savaş değildir. Bu savaş, siyasi konjonktüre kurban edilecek bir savaş hiç değildir. Bu savaş, ırksal ve mezhebi teamüllerin çıkmazlarından kurtulmayı, her Müslüman devlet, toplum, cemaat ve ferde mecbur kılmış, 'Toptan Allah'ın ipine sarılın!' emrini, kurtuluş reçetesi olarak önümüze koymuştur." ifadelerine yer verdi.

"Direnenler ve direnişe destek verenler kazanacaktır" 

HÜDA PAR'ın yasa teklifine sahip çıkılması ve bu teklifin yasalaşması gerektiğini söyleyen Erkuş, son olarak şunları kaydetti:

"Gazze'de 10 aydan bu yana zulüm ve katliamlar devam ederken mücadelenin sonunda Allah'ın izniyle direnenler ve direnişe destek verenler kazanacaktır. Galip gelecek olan Allah'ın taraftarlarıdır. Bu vesileyle HÜDA PAR'ın kanun teklifine mecliste grubu bulunan veyahut bulunmayan tüm partilerin milletvekillerimizin, camiaların, STK ve vakıfların destek vermesinin vicdani ve insani bir sorumluluk olduğunu hatırlatarak destek vermelerini talep ediyoruz." (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir