• DOLAR 33.982
  • EURO 37.725
  • ALTIN 2728.385
  • ...
Van’dan HÜDA PAR'ın kanun teklifine tam destek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Van Filistin'e Destek Platformu öncülüğünde düzenlenen "Filistin'i unutma Gazze hakkında konuşmaya devam et" temalı basın açıklamasında HÜDA PAR'ın Meclis'e sunduğu kanun teklifine destek verildi.

Cuma namazı çıkışında Hazreti Ömer Camii önünde düzenlenen kitlesel basın açıklamasında, soykırıma ortak olan çifte vatandaşların, vatandaşlıktan çıkarılmasını ve malvarlıklarına el konulmasını öngören kanun teklifinin bir an önce yasalaşıp yürürlüğe girmesi istendi.

Hazreti Ömer Camii önünde yapılan programda bir araya gelen Vanlılar, "Ülkemde siyonist istemiyorum, Meclis'teki yasaya destek ver, siyonizme alkış tutan eller kurusun" yazılı pankartlarla HÜDA PAR'ın kanun teklifine destek verdi.

Platform adına basın açıklamasını Ömer Gündüz okudu.

Gündüz, "Dokuz ayı aşkın bir süredir Gazze'de soykırımda bulunan siyonist ve işgalci israil ordusunun son olarak hafta başında Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus şehrinin çeşitli bölgelerine düzenlediği hava ve topçu saldırıları sonucu 100'den fazla Filistinli kardeşimiz şehit olmuştur. İyice zıvanadan çıkan siyonistler, insanlıktan uzak bir halde terör saldırılarını sürdürürken gerçekleşen bu son saldırı sözün bittiği yer olmuştur. Gazze Şeridi'ndeki Refah kentinde yerinden edilen Filistinlilerin çadırlarını bombalayan siyonist israilin ve en büyük destekçisi katil ABD'nin bölgede bu kadar rahat hareket etmesinin en büyük sebebi elbette ki katliamlara dur diyecek yetkin ve etkin bir gücün olmayışı ve Müslüman ümmetin dağılmışlığıdır. Her zaman haykırdığımız gibi 'israil ancak güçten anlar." Üzülerek söylemek gerekir ki Filistin'de, Gazze'de yaşanan zulüm ve katliamlar şu günlerde Müslümanların gündeminden düşmüş durumdadır. Haber kanallarında ise çok gerilerden takip edilmekte, çoğu zaman halkın gündemine dahi getirilmemektedir. Bu sebeple bugün burada bir araya gelişimizin gayesi 'Gazze'de yaşanan katliamları asla unutma ve unutturma' demek içindir." dedi.

"İslam ülkelerini Yemen'i örnek almaya çağırıyoruz"

İslam ülkelerini somut adımlar atmaya çağıran Gündüz, "Küfür tek millettir. Katil ve zalim netanyahunun Amerikan meclisinde bir kahraman gibi karşılanması ve dakikalarca ayakta alkışlanması da bunun son örneğidir. Müslümanın Müslümandan başka dostu yoktur. Bu bir gerçektir ki düşmanlarımız Müslümanların ayrılığından güç almaktadır. Son süreçte ülkemizde Suriyelilere yapılan ırkçı saldırıları ve kışkırtmaları tasvip etmediğimiz gibi bu tarz olaylar Müslümanlar arasına tefrika sokmakta; bu da israilin ekmeğine yağ sürmektedir. Bizlerin en büyük düşmanı; dünyayı kasıp kavuran ve kurmuş olduğu zulüm düzeni ile insanlığı ifsat eden siyonizm ve onu ayakta tutan işbirlikçi güçler olmalıdır. Bugün içerisinde bulunduğumuz zillet halinin en büyük müsebbibi İslam ülkelerinin acziyetidir. İslam ülkelerini Yemen'i örnek almaya çağırıyoruz. 'Onlar güçlerini Rablerinden alan kahraman Gazze sevdalılarıdır.' Bugün içerisinde bulunduğumuz zillet halinin en büyük müsebbibi israil rejimine karşı vahdet ruhunu kuşanıp, İslam Birleşmiş Milletlerini, İslam Barış Gücü'nü oluşturmayışımızdır." ifadelerini kullandı.

"siyonistlerin cezalandırılması için verilen kanun teklifini sonuna kadar destekliyoruz"

HÜDA PAR'ın Meclis'e sunduğu kanun teklifini sonuna kadar desteklediklerini belirten Ömer Gündüz, "Türkiye halkı HAMAS başta olmak üzere Filistin direniş hareketlerinin ne yanında ne de arkasındadır. Anadolu insanı bugün Filistin direnişinin ta kendisidir. Bundan hareketle çifte vatandaş muhabbetiyle, siyonist işgal ordusunun saflarında yer alıp Gazze'de soykırım suçunu işleyen Türkiye vatandaşı olan siyonistlerin vatandaşlıktan atılması, müebbet hapis cezasıyla cezalandırılması ve mal varlıklarına el konulmasına dair Meclis'e sunulan kanun teklifini sonuna kadar destekliyoruz. Söz konusu kanun teklifine Meclis'te grubu bulunan veyahut bulunmayan tüm partilerin ve milletvekillerimizin destek vermesinin vicdani ve insani bir sorumluluk olduğunu hatırlatarak, destek vermelerini talep ediyoruz." diyerek sözlerini sonlandırdı.

Program yapılan dua ile sona erdi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir